3 - 06 - 2018
خبر
رییس دورهای اوپک:
درخواست ایران علیه تحریمهای فراملیتی آمریکا بررسی میشود
وزیر نفت ایران به استناد ماده دوم منشور سازمان اوپک که مقرر میدارد کشورهای عضو باید در برابر تحریمهای غیرقانونی، یکجانبه و فراملیتی علیه یکی از اعضا یا اوپک موضعگیری کند، خواستار حمایت از ایران علیه تحریم نفتی یکجانبه و فراملیتی آمریکا شد.
بیژن زنگنه به همین منظور، نامهای به سهیل محمد المزروعی، وزیر انرژی و صنعت امارات و رییس دورهای کنفرانس سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) ارسال کرد.
به گزارش وزارت نفت، وزیر نفت در این نامه با اشاره به تحمیل تحریم یکجانبه و غیرقانونی ایالات متحده آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران که ناقض توافقهای بینالمللی است و همچنین با اشاره به «ماده ۲» اساسنامه اوپک که به حمایت از منافع هر یک یا همه کشورهای عضو تاکید دارد، خواستار گنجاندن دستور کار جداگانهای در کنفرانس آتی اوپک تحت عنوان «حمایت اجلاس وزرای اوپک از اعضایی که تحت تحریمهای غیرقانونی، یکجانبه و فرامرزی قرار میگیرند» شده است.
وی در این نامه تاکید کرده است: چنانچه در نتیجه اعمال این تحریمها، سهم جمهوری اسلامی ایران از بازار نفت کاهش یابد، پس از رفع محدودیتهای غیرقانونی اعمال شده، ایران در اسرع وقت به سطح تولید عادی خود بازخواهد گشت و هیچگونه محدودیتی را در این باره نخواهد پذیرفت.
زنگنه با اشاره به اظهارنظر برخی اعضای اوپک در روزهای اخیر متذکر شده است که هیچ کشوری سخنگوی اوپک نیست و تصمیمهای سازمان تنها با اجماع همه اعضای آن صورت میگیرد.در همین راستا سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی که ریاست دورهای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را برعهده دارد، گفته است که درخواست ایران علیه تحریمهای نفتی فراملیتی آمریکا در دستور کار اجلاس وزرای این سازمان قرار خواهد گرفت.به گزارش رویترز المزروعی در جوابیه مکتوب به بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران گفته است که درخواست تهران میتواند در دستور کار اجلاس ماه نوامبر (زمستان) یا ۲۱-۲۲ژوئن (۳۰و ۳۱ تیرماه ۹۷) وزرای نفت اوپک قرار گیرد.
وی افزود : البته درخواست ایران دستورکار اصلی اجلاس اوپک که روزهای ۳۰ و ۳۱ تیرماه ۹۷ برگزار خواهد شد، نخواهد بود.
رایزنی ژاپن برای ادامه واردات نفت از ایران
یک مقام وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن از رایزنی این کشور برای معافیت از تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران خبر داد.
دایسوکه هیروتا، به پایگاه خبری اس اند پی گلوبال پلاتس گفت: شرکتهای ژاپنی نمیخواهند واردات نفتشان از ایران را متوقف کنند.
وی در ادامه افزود: ژاپن در دوران تحریمهای قبلی از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا، معافیت گرفته بود و تصور میکند برای ادامه این میزان واردات از ایران همچنان از آمریکا معافیت بگیرد.
با این حال ژاپن میخواهد موضع آمریکا در این خصوص روشن شود و برای همین منظور، با دولت آمریکا در تماس است.
هیروتا به پلاتس گفت: وضعیت در دولت آمریکا هر روز تغییر میکند و اکنون ما سرگرم جمعآوری اطلاعات و ادامه تماس با دولت آمریکا هستیم.
پالایشگاههای ژاپنی به نفت نسبتا کمهزینه ایران به دلیل کیفیت سنگینترش علاقهمند هستند. واردات از ایران حدود ۵ درصد از کل واردات نفت خام ژاپن است.هیروتا در مصاحبه با پلاتس اظهار کرد: ما نیاز داریم به واردات ادامه دهیم و برای ادامه واردات نفت از ایران، لازم است اطلاعات کسب کنیم و با دولت آمریکا در تماس باشیم.
طبق محاسبات اس اند پی گلوبال پلاتس بر مبنای آمار وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن، واردات نفت ژاپن از ایران در سال ۲۰۱۷ به میزان ۲/۲۴ درصد کاهش یافت و به ۱۷۲ هزار و ۲۱۶ بشکه در روز در مقایسه با ۲۲۷ هزار و ۱۴۲ بشکه در روز در سال ۲۰۱۶ رسید. در ژانویه و فوریه سالجاری میلادی، واردات ژاپن بر مبنای سالانه ۳/۱۲ درصد کاهش یافت و به ۱۹۲ هزار و ۲۸۹ بشکه در روز رسید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد