18 - 02 - 2018
خبر
مخالفت سنای آمریکا با طرح اصلاحات مهاجرتی ترامپ
مجلس سنای آمریکا تمامی چهار طرح پیشنهادی ارائه شده برای رسیدگی به وضعیت مهاجران جوان غیرقانونی تحت پوشش طرح حمایتی مشهور به داکا را رد کرد.
این در حالی است که این مجلس به مدت یک هفته مشغول رایزنی بر سر مناقشه مربوط به وضعیت افرادی که در سنین کودکی به شکل غیرقانونی به آمریکا مهاجرت کردهاند و اکنون مشمول یک طرح حمایتی مربوط به دولت اوباما برای ادامه اقامت در آمریکا قرار میگیرند، بوده است. چهار طرحی که در سنا شکست خوردهاند، عبارتند از طرحهای پیشنهادی دو حزب اصلی برای اعطای مسیری به این مهاجران غیرقانونی برای شهروندی آمریکا و تقویت مرزهای آمریکا، طرح کلی و فراگیر مهاجرتی دونالد ترامپ و همچنین طرحی برای برخورد با شهرهایی که با مقامهای مهاجرتی فدرال همکاری نمیکنند.
در این راستا طرح مهاجرتی دولت ترامپ کمترین میزان آرای مثبت یعنی تنها ۳۹ رای مثبت را از مجموع ۱۰۰ رای کسب کرد و ۶۰ سناتور نیز علیه آن رأی دادند.
کاخ سفید در بیانیهای دموکراتهای سنا را متهم کرد که یک طرح پیشنهادی حاوی یک مسیر بسیار سخاوتمندانه را با اطاله بررسی متوقف کردهاند زیرا این طرح شامل اصلاحاتی برای امنیت مرزها و نظام مهاجرتی بوده است. در این بیانیه تصریح شد: دموکراتها تصمیم به مانع شدن برای تصویب این طرح گرفتند زیرا چپگرایان تندرو در حزب آنها این نمایندگان را به گروگان گرفتهاند و این گروه مخالف هرگونه کنترل مهاجرتی هستند.
این در حالی است که نزدیک به ۸۰۰ هزار مهاجر جوان غیرقانونی در آمریکا مشمول طرح حمایتی داکا میشوند که به آنها به شرط تلاش برای کار و تحصیل در آمریکا تمدید اقامت میدهند. ترامپ سال گذشته میلادی حکمی برای لغو این برنامه صادر کرده و تاریخ ۵ مارس را برای پایان اجرای این برنامه تعیین کرده است.
کاخ سفید در بیانیه خود اعلام کرد: رد شدن این طرح سبب سیلی از مهاجرتهای غیرقانونی جدید شده و امنیت و ایمنی خانوادههای آمریکایی را به سبب تضعیف امنیت مرزها و قوانین مهاجرتی موجود به خطر خواهد انداخت.
این طرح پیشنهادی که توسط ۱۶ سناتور هر دو حزب سیاسی اصلی به جریان افتاد، قرار بود مسیری برای شهروندی در مقابل جوانان مهاجر غیرقانونی قرار دهد، یک بودجه ۲۵ میلیارد دلاری صرف تقویت امنیت مرزها کند و اعمال قانون مربوط به مهاجرت غیرقانونی را در سه دسته یعنی مجرمان، تهدیدها علیه امنیت ملی و مهاجرانی که بعد از پایان ژوئن به شکل غیرقانونی به آمریکا میروند، تشدید کند.
این در حالی است که یک دادگاه استیناف فدرال آمریکا، فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ در ممنوع کردن سفر اتباع شش کشور مسلمان به آمریکا را ناقض قانون اساسی این کشور دانست. این یک شکست دیگر برای فرمان مهاجرتی پرمناقشه ترامپ محسوب میشود. دادگاه استیناف ناحیه چهارم آمریکا، مستقر در ریچموند ویرجینیا در حالی پنجشنبه گذشته این حکم را علیه فرمان ممنوعیت مسافرتی ترامپ اعمال کرد که تبدیل به دومین دادگاه استیناف فدرال شده که علیه این فرمان رای میدهد. این دادگاه در حکم خود گفته که صحبتهای خود ترامپ نشان میدهد که غرضورزی علیه مسلمانان پایه و اساس این سیاست بوده است.
بر این اساس، سخنان ترامپ علیه مسلمانان، از جمله در زمان انتخابات ریاستجمهوری، نشان می دهد که فرمان مسافرتی او با اهداف تبعیضآمیز صادر شده است. پیش از این نیز در ماه دسامبر، یک دادگاه استیناف فدرال در کالیفرنیا، با صدور حکمی علیه فرمان ترامپ، آن را ناقض قوانین مهاجرتی آمریکا دانسته بود.
فرمان منع سفر ترامپ که در حال حاضر در دست اجراست، سومین فرمان او در این باره است. دادگاههای فدرال آمریکا پیشتر مانع از اجرای دو فرمان ممنوعیت قبلی او به علت تناقضهای قانونی شده بودند.
در حال حاضر، فرمان سوم ترامپ با حکم دیوان عالی آمریکا در دست اجراست و احکام صادر شده از سوی دادگاههای استیناف فعلا مانع از اجرای آن نمیشود. دیوان عالی آمریکا از آوریل بررسی احکام دادگاههای استیناف را آغاز میکند و قرار است تا ماه ژوئن نظر قطعی خود را اعلام کند.
شبکه بی.بی.سی، نیز اعلام کرد، احکام دادگاههای استیناف منطقه چهارم (ویرجینیا) و منطقه نهم (کالیفرنیا) آمریکا در تایید حکمهای مشابه دادگاههای فدرال مریلند و هاوایی صادر شده است.
بر اساس فرمان منع سفر ترامپ، ورود اکثر شهروندان کشورهای مسلمان ایران، لیبی، سومالی، سوریه، یمن و چاد به آمریکا ممنوع شده است.
ممنوعیتهایی هم برای صدور روادید برای شهروندان کره شمالی و مقامهای دولت ونزوئلا در نظر گرفته شده است.
عدم همکاری استیو بنن
با کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان
BBC- مشاور ارشد پیشین دونالد ترامپ از پاسخگویی به بخش عمدهای از سوالهای اعضای جلسه کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا خودداری کرده است.
استیو بنن پنجشنبه گذشته برای پاسخ به سوالهای اعضای این کمیته درباره اتهام دخالت روسیه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به کنگره رفته بود. به گفته نمایندگان عضو کمیته اطلاعاتی، بنن تنها به ۲۵ سوال مورد تایید کاخ سفید پاسخ داده است. این جلسه پشت درهای بسته برگزار شد.
نماینده دموکرات مجلس نمایندگان با اشاره به عدم پاسخگویی استیو بنن به بعضی از سوالها گفت: او در حال مخفیکاری است. او را باید به خاطر عدم همکاری با کنگره جلب کرد. عضو ارشد دموکرات کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان نیز خواهان صدور حکم جلب بنن به خاطر عدم همکاری با کنگره شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد