14 - 01 - 2018
خبر
پرونده تجمیع کارتهای بانکی
روی میز بانک مرکزی
مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه پرونده تجمیع کارتهای بانکی روی میز بانک مرکزی است، گفت: بانکها در حال آمادهسازی برای صدور کارتهای هوشمند هستند.
به گزارش ایبنا، داود محمد بیگی با اشاره به برگزاری جلسات مشترک بانک مرکزی با بانکها اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که هماکنون در حال بررسی و اجرایی شدن آن هستیم، بحث آمادهسازی بانکها برای پیادهسازی استانداردهای امنیتی و صدور کارتهای هوشمند است. مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی افزود: تاکنون چندینبار به سمت کارتهای هوشمند رفتهایم ولی به دلیل اینکه الزام خاصی از نظر داخلی برای استفاده از این کارتها وجود نداشت، از کارتهای هوشمند استفاده زیادی نکردهایم.
محمد بیگی یکی از چالشهای اصلی در حوزه ارتباطات بینالمللی را بهرهگیری از کارتهای هوشمند در نظام بانکی داخلی دانست و تصریح کرد: برای این مهم باید دو اقدام انجام شود؛ نخست آماده شدن زیرساختهای بانکها و دوم فراهم شدن قوانین و مقررات این کارتهاست به نحوی که هر بانکی کارت هوشمند صادر میکند بتواند در خارج از کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد. مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی عملیاتی شدن روش مذکور را نیازمند برخی پروتکلهای ارتباطی عنوان کرد و افزود: پروژهای را به همین منظور از شش ماه گذشته آغاز کردهایم و امیدواریم تا تیرماه سال آینده آن را به اتمام برسانیم تا کشور ما استانداردهای هوشمندسازی کارتها را رعایت کنند.
تعمیق تدریجی بازار بینبانکی ریالی
عملکرد بازار بینبانکی ریالی مشخص کرد تعداد معاملات این بازار در ۹ ماهه سال ۹۶ معادل ۵/۲۷ هزار فقره و متوسط ارزش روزانه معاملات نیز ۱۸۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.
به گزارش «جهانصنعت» به نقل از بانک مرکزی، بازار بینبانکی ریالی در ایران در تیرماه سال ۱۳۸۷ بر اساس سیاستهای پولی و اعتباری کشور و مطابق با ماده ۳۴ بسته سیاستی، نظارتی سیستم بانکی در این سال، برای انجام معاملات عمده بین بانکها راهاندازی شد. هدف از راهاندازی و توسعه فعالیت این بازار، تقویت مدیریت نقدینگی بانکها و تسهیل تامین مالی منابع مورد نیاز بانکها در کوتاهمدت، برقراری انضباط پولی مناسب بانکی و اجرای موثرتر سیاستهای پولی کشور بوده است.
با افزایش تدریجی عمق بازار، معاملات بازار بینبانکی ریالی نیز از رشد قابل توجهی برخوردار بوده است به طوری که معاملات بازار با افزایش بیش از ۱۸۴۷ برابری، از ۱۷ فقره در سال ۱۳۸۷ به بیش از ۳۱ هزار فقره در سال ۱۳۹۵ رسید. تعداد معاملات بازار بینبانکی ریالی در ۹ ماهه سال ۱۳۹۶ نیز معادل ۵/۲۷ هزار فقره است.
بر اساس آخرین آمار موجود، متوسط ارزش روزانه معاملات بازار بینبانکی ریالی با افزایش قابل توجهی از ۷/۱۵ میلیارد ریال در سال ۱۳۸۷ به ۱۰۷ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۵ رسید. با ادامه این روند، متوسط ارزش روزانه معاملات بازار در ۹ ماهه سال ۱۳۹۶ به ۱۸۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است. از طرفی نرخ سود موزون بازار بینبانکی ریالی از ۱/۲۱ درصد در سال ۱۳۸۷ به ۴/۱۴ درصد در سال ۱۳۸۹ کاهش یافت و در ادامه به دلیل وجود تنگنای اعتباری بانکها، نرخ سود با روندی افزایشی به ۱/۲۷ درصد در سال ۱۳۹۳ رسید. لیکن در سالهای اخیر با مداخله موثر بانک مرکزی در بازار بینبانکی ریالی، روند نرخ سود بازار با کاهش مواجه شده است.
۲ سناریوی جدید در بازار ارز
مرکز پژوهشهای مجلس با تحلیل وضعیت ۹ ماهه بازار ارز، وقوع شوک ارزی تا انتهای سال را بعید دانست و جلوگیری از وقوع دوباره هر نوع جهش و یکسانسازی نرخ ارز را دو سناریوی اصلی بازار ارز اعلام کرد.
به گزارش ایبنا، در گزارشی که این مرکز پیرامون نرخ ارز، امکان وقوع جهش ارزی و همچنین طرح یکسانسازی نرخ ارز ارائه کرده آمده است: اقتصاد ایران در چند سال اخیر چالشهای متعددی را تجربه کرده که منجر به بیثباتیهایی در سطح اقتصاد کلان کشور و بازارهای متعدد از جمله بازار ارز شده است.
بیثباتی این بازار به واسطه عوامل پیشین مانند افزایش قیمت حاملهای انرژی، اعمال سیاستهای پولی نامناسب و آغاز تحریمهای هستهای غرب علیه ایران، از نیمه دوم سال ۱۳۹۰ در بازار نمود پیدا کرد و در اواخر نیمه اول سال ۱۳۹۱ با افزایش نرخ دلار به حدود چهار هزار تومان به اوج خود رسید.
در انتهای سال ۱۳۹۱ نرخ ارز متوسط فصلی، طی مدت زمان یک سال و نیم بیش از ۱۶۸ درصد افزایش یافت. در سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۵، به واسطه کاهش نااطمینانی در بازارهای اقتصادی و فضای مثبتتر در تعاملات بینالمللی، ثبات نسبی به بازار ارز بازگشت به نحوی که نرخ ارز متوسط فصلی در این سه سال ۹ درصد رشد یافت.
اما بازار در سال ۱۳۹۶، فضای به نسبت متفاوتی را نسبت به سه سال پیشین تجربه کرده است.
با وجود حرکت نزولی قیمت دلار در فصل نخست سال جاری و سپس افزایش ملایم دو درصدی آن در تابستان، در فصل سوم عوامل اقتصادی شاهد بازار ملتهب ارز بودند به نحوی که در فصل سوم سال جاری قیمت دلار حدود ۸ درصد افزایش داشته تا جایی که در ماه سوم این فصل از رقم ۴۲۲۰ تومان هم که تاکنون در بازار تجربه نشده بود، گذر کرد.
بررسیهای مرکز پژوهشهای مجلس نشان میدهد یکی از عوامل اصلی وقوع جهشهای ارزی پیشی گرفتن ارز تعادلی از نرخ ارز بازار است. عدم واکنش نرخ ارز بازار متناسب با نرخهای ارز تعادلی، میتواند به واسطه درک با وقفه عوامل اقتصادی از شرایط جدید یا کنترل دولت برای عدم افزایش نرخهای ارز در بازار برای چند دوره متولی باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد