8 - 10 - 2017
خبر
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید:
مسکن مهر برنامههای توسعه شهرهای جدید را به هم ریخت
وزارت راه- مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید گفت: قصد داریم با استفاده از آبهای خاکستری، بهینهسازی مصرف در سطح شهرها و خانهها در بحث صرفهجویی مصرف آب، شهرهای جدید را به الگویی برای سایر شهرها تبدیل کنیم. حبیبالله طاهرخانی معاون وزیر راهوشهرسازی گفت: مدیریت بهینه منابع یکی از اولویتهای ما در شهرهای جدید خواهد بود که دو مولفه اصلی دارد؛ یکی بحث انرژی است که سعی میکنیم نوآوریهای جدید را چه در شهرهای جدید و چه در واحدهای مسکونی برای بهینهسازی مصرف انرژی داشته باشیم و حتی برای سایر شهرها الگو شویم.وی با بیان اینکه مسکن مهر برنامههای توسعه شهرهای جدید را تحت تاثیر قرار داد، تاکید کرد: جمعیتپذیری ما کاملا قطعی بود و همزمان با جمعیتپذیری خدمات تامین میشد. ورود مسکن مهر یک مقدار کار را سختتر کرده است؛ چراکه عقبماندگیهای شدیدی در تامین زیرساختهای اولیه ایجاد شد. اما همه تلاش مجموعه وزارتخانه و شرکت عمران این است که بتوانیم با یکسری اقدامات، کمبودها را جبران کنیم و شرایط خوبی را برای ساکنین مسکن مهر فراهم آوریم.
طاهرخانی ادامه داد: کسی با تامین مسکن کمدرآمدها مشکلی ندارد اما مسکنی که بیکیفیت و فاقد خدمات باشد، قاعدتا مدنظر ما نیست و باید مشکلات را حل کنیم. انتقاداتی هم که به مسکن مهر داریم اتفاقا برای ما مسوولیتزاست. یعنی وقتی نقد میکنیم همزمان باید اشکالاتمان را هم رفع کنیم. به همین دلیل نقد به معنای آن است که وظایف خود را بهتر انجام دهیم و انشاءالله رسیدگیهای بهتری خواهیم داشت. حجم اقدامات و خدمات زیربنایی در دولت یازدهم تاییدکننده کار ماست. در عین حال که به کلیت مسکن مهر نقد داشتیم کار را متوقف نکردیم.
مدیرعامل شهرهای جدید خاطرنشان کرد: ۵۰ باب مسجد، ۷۰ باب مدرسه، ۱۵ باب کلانتری و ۱۷ باب خانه بهداشت در دولت یازدهم در شهرهای جدید ایجاد کردیم و در دولت دوازدهم با تلاش مضاعفتری خدمات را پیگیری میکنیم و عملکرد بهتری خواهیم داشت.
طاهرخانی همچنین درباره انتقاداتی که به مسایل هویتی سایتهای مسکن مهر میشود، گفت: هویت یکی از بحثهای جدی در شهرهای جدید است. همواره از سوی متخصصان شهری مورد نقد هستیم که سایتهای مسکن مهر در شهرهای جدید فاقد هویت فرهنگی است، اما باید توجه داشت که هویت دفعتا شکل نمیگیرد و فرآیند زمانبری است. به طور مثال تهران قطعا در یک دوره ۱۰، ۱۵ ساله تشکیل نشده بلکه دهههای متمادی طی شده تا ساختارهای شهری و هویتی در این شهر شکل بگیرد، لذا ما باید به شهرهای جدید امکان و فرصت بدهیم.
حداقل ۵۰۰ هزار واحد مسکن مهر خالی است
ایسنا- آمار واحدهای فروش اقساطی شده مسکن مهر نشان میدهد حداقل ۵۰۰ هزار واحد خالی است و البته در بسیاری از واحدهای فروش رفته نیز متقاضیان ساکن نشدهاند. تا ۲۲ مرداد ماه سالجاری بالغ بر یک میلیون و ۸۳۹ هزار و ۶۹۵ واحد مسکن مهر در کل کشور تکمیل و افتتاح شده اما واحدهای تحویل شده یک میلیون و ۵۶۸ هزار و ۴۵۲ واحد بوده است. همچنین تنها یک میلیون و ۳۳۳ هزار و ۲۳۷ واحد مسکن مهر فروش اقساطی شده است. این آمار نشان میدهد بیش از ۵۰۰ هزار واحد مسکن مهر خالی است. یکی از دلایل این موضوع به بحث خرید و فروش و دلالی مسکن مهر مربوط میشود.وزیر راهوشهرسازی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت درباره احتمال واگذاری مسکن مهر به کمیته امداد گفت: یکسری واحدهایی است که مشتری ندارند و آنها گفتند که شاید برخی از آنها به کار ما بیایند. ما هم در وزارت راهوشهرسازی گفتیم که هر کدام از آنها به کارشان میآید ما در خدمتشان هستیم. با اینکه تامین مسکن برای دهکهای پایین جامعه اقدامی پسندیده است اما واحدهای فاقد متقاضی تکمیل شده، عمده این واحدها در سایتهای مسکن مهر از خدمات روبنایی و زیربنایی کافی برخوردار نیستند و به همین دلیل امکان سکونت در آنها وجود ندارد. بنابراین انتظار میرود دستگاههای خدماترسان از جمله وزارت نیرو اهتمام بیشتری در این خصوص انجام دهند.با اینکه به دلیل مرغوبیت شهر پردیس، کلیه واحدهای مسکن مهر این شهر به فروش رفته، شش هزار واحد مسکن مهر پرند و ۱۰ هزار واحد در هشتگرد فاقد متقاضی است اما مساله اینجاست که بسیاری از واحدهای دارای مالک در پردیس، پرند و هشتگرد نیز خالی هستند. این وضعیت در بسیاری از استانها از جمله خوزستان، مرکزی، لرستان، خراسان رضوی و سایر استانها نیز وجود دارد چراکه به دلیل مکانیابی نامناسب و دور بودن سایتهای مسکن مهر از شهر اصلی، اقبال چندانی به واحدهای مسکن مهر وجود ندارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد