شناسه خبر : 108380
20 - 09 - 2017
20 - 09 - 2017
خبر
نقش کمرنگ بخش خصوصی در صادرات
در حالی که به گفته صاحبنظران اقتصادی، زیرساختهای نامناسب، شرایط صادرات را روز به روز وخیمتر خواهد کرد همچنان برنامه مشخص و هماهنگی در این خصوص از سوی مسوولان ارائه نمیشود. این در حالی است که معاون توسعه کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت در نشست خبری گفت: در ۲۰ سال اخیر دو هزار درصد صادرات افزایش یافته و در ۱۵ سال گذشته نزدیک هزار درصد صادرات کشور رشد داشته است. دلیل آن هم ورود کالاهای پتروشیمی به سبد صادراتی کالاهای ما بوده و در کنار آن دو بازار مهم صادراتی عراق و افغانستان هم به بازارهای صادراتی سابق ما اضافه شد.
محمدرضا مودودی با بیان اینکه ایران در امر صادرات کشور جوانی است و حدود ۲۰ سال است که در زمینه صادرات غیرنفتی فعالیت میکند، افزود: خیلیها با نگاه خصومت به ایران نگاه میکنند و حتی بسیاری از کشورها دوست ندارند ما اعلام کنیم که تراز تجاری ما از بعد غیرنفتی مثبت شود.
وی تصریح کرد: در هر شرایطی حق را به بخش خصوصی میدهیم اما بخش خصوصی هم در زمینه صادرات وظایفی به عهده دارد که باید مشاهده کرد این بخش به کدام یک از وظایف خود عمل کرده است.
معاون توسعه کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت بیان داشت: واقعیت این است که بخش خصوصی ما در زمینه تولید و صادرات به نسبت دولت توسعه نیافته است بهطوری که آمارهای دقیقی موجود است از صادرکنندگان نمونه که حتی حجم ثبت برند آنها در خارج از کشور زیر ۳۰ درصد است و این موضوع باعث تاسف است.
بررسی طرح «حذف برچسب قیمت» در مجلس
ایسنا- از آنجا که وزیر صنعت، معدن و تجارت مصوبه حذف قیمت تولید چهار گروه کالایی را لازمالاجرا دانسته و حتی هفت گروه کالایی جدید را هم به آن افزوده است، بعد از تعطیلات تابستانی، مجلس به بررسی این مصوبه و ابعاد مثبت و منفی آن خواهد پرداخت.رضا علیزاده، نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اعلام این خبر گفت: در این نشست انتقاد منتقدان و استدلال موافقان این مصوبه و در یک کلام ابعاد مثبت و منفی آن را با حضور محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت بررسی خواهیم کرد تا با همفکری و تعامل بین دولت و مجلس ایرادات و اشکالات آن برطرف شود.
تغییر ۵ باره مدیریت انجمن روغننباتی
تسنیم- انجمن روغننباتی که کالاهای اساسی و حساس را در سبد غذایی مردم تامین میکند، برای پنجمین مرتبه در پنج سال گذشته دبیر و سکانداری جدید به خود دید. بر همین اساس اعضای هیاتمدیره انجمن صنفی صنایع روغننباتی ایران در جلسهای به اتفاق آرا، امیرهوشنگ بیرشک را بهعنوان دبیر جدید انجمن جایگزین داریوش محمودی کردند.
دبیر سابق انجمن روغننباتی در ماههای پایانی فعالیت خود درخواست افزایش قیمت روغن را به سازمان حمایت داده بود اما این درخواست مخالفان داخلی نیز داشت به طوری که یکی از تولیدکنندگان با ارسال نامهای به دبیر، خواهان توقف این افزایش قیمت با توجه به رکود بازار شده بود.
گفتنی است انجمن روغن از سال ۹۱ تا امروز پنج مرتبه دبیر جدید به خود دیده است و به ترتیب ابوالحسن خلیلی، قاسم فلاحتی، محمد قبله و داریوش محمودی مسوولیت هدایت صنعت روغننباتی کشور و صندلی لغزان دبیری را در اختیار داشتند تا این مسوولیت به بیرشک برسد.
راهاندازی زنجیره تولید و تجارت سیب
مهر- آنطور که مدیرکل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی خبر داده است، قرار است در نیمه دوم سالجاری زنجیره تولید و تجارت سیب راهاندازی شود.
شاهرخ شجری در این خصوص اظهار داشت: با موافقت هیات مدیره زنجیره سیب، پیشنویس آییننامه این زنجیره اصلاح و مصوبات آن برای راهاندازی زنجیره در نیمه دوم سال در دستور کار قرار گرفت.وی افزود: بر اساس این مصوبات، صادرکنندگان برای حضور در زنجیره سیب باید سالانه ۵۰۰ تن تجارت بینالملل یا ۱۰۰ تن محصول فرآوریشده به ارزش ۵۰۰ هزار دلار داشته باشند. همچنین این زنجیره حلقههای پیش از برداشت تا برداشت، سورت، درجهبندی و بستهبندی، حملونقل، فرآوری و مصرف سیب را شامل میشود.
قرارداد ۱۰ میلیون دلاری مازندران با روسیه
ایرنا- به دنبال گشایش نمایشگاه کالاهای صادراتی استان مازندران در ولگوگراد روسیه، قرارداد ۱۰ میلیون دلاری با تاجران این کشور منعقد شد.
در همین خصوص رییس اتاق بازرگانی مازندران سهم شرکت فرش ماشینی را از این قرارداد ۵/۳ میلیون دلار و شرکت سیمان را حدود هفت میلیون دلار اعلام کرد.عبدالله مهاجر ادامه داد: تفاهمنامههای دیگری نیز برای صادرات کالاهای ایرانی با روسها منعقد شده که به دلیل برخی سختگیریها تحقق آن به زمان نیاز دارد. وی تعرفه گمرکی، گران بودن حملونقل کالا و صدور مجوز برای کالاها از سوی روسها را مهمترین موانع صادرات کالاهای این استان به روسیه اعلام کرد.
خطر شیوع مجدد آنفلوآنزای پرندگان
مهر- با توجه به اینکه در آستانه فرا رسیدن فصل پاییز و خنک شدن هوا هستیم، خطر شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان جمعیت طیور را تهدید میکند. در همین رابطه رییس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخمگذار استان تهران درباره اینکه آیا آمادگی لازم برای مقابله با این بیماری وجود دارد، گفت: مرغداران به هر حال کار خود را میکنند اما مقابله با این بیماری کار بسیار مشکلی است.ناصر نبیپور همچنین از کاهش ۳۵۰ تومانی قیمت هر کیلوگرم تخممرغ نسبت به هفته گذشته خبر داد و اظهارداشت: میانگین قیمت هرکیلوگرم تخممرغ جلوی در مرغداری به حدود چهار هزار تومان رسیده است.
وی درباره دلیل این امر توضیح داد: جوجهریزیهایی که انجام شده بود، به مرحله تخمگذاری رسیدهاند و تولید زیاد شده است ضمن اینکه صادرات نیز عملا انجام نمیشود. نبیپور درباره اینکه سرانجام واردات تخممرغ به کشور به کجا رسید، افزود: مطرح کردن این بحث یک بازی بود. اروپا تخممرغی ندارد که به ایران صادر کند. از کشورهای دیگر هم بخواهند وارد کنند، گرانتر از قیمتهای داخلی تمام میشود. با این شرایط برای چه باید واردات انجام شود؟
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد