7 - 12 - 2019
خبر
همتی اعلام کرد
عملیات بازار باز بانکی در مراحل نهایی
رییس کل بانک مرکزی در دیدار دورهای خود با مدیران عامل نظام بانکی که دیروز برگزار شد، ضمن تاکید بر این موضوع که عملیات بازار باز بانکی در کنار تعمیق این بازار نقش مهمی در اعمال سیاست پولی و کنترل تورم خواهد داشت از مراحل نهایی آمادهسازی عملیات بازار باز بانکی خبر داد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، همتی با اشاره به دستورالعمل عملیات بازار باز بانکی مصوب شورای پول و اعتبار و اقدامات بانک مرکزی برای تامین زیرساختهای لازم به منظور راهاندازی سنجیده این بازار گفت: با توجه به مطالبات بانکها از دولت و ضرورت اتمام حسابرسیها و نهایی کردن طلب هر بانک از دولت باید در این زمینه اقدامات سریعتر و جدیتری انجام شود که البته مقرر شده در همین راستا دولت در سالجاری بخشی از بدهیهای خود به نظام بانکی را از طریق اوراق بدهی پرداخت کند. این اقدام دولت میتواند منجر به تقویت بنیه مالی بانکها شود که با قدرت بیشتری در بازار فعال شوند.
رییس شورای پول و اعتبار بر لزوم افزایش کفایت سرمایه بانکها در راستای برنامههای بانک مرکزی برای اصلاح و تقویت نظام بانکی کشور تاکید کرد و با اشاره به مصوبات شورای پول و اعتبار و همچنین ضرورت برنامهریزی برای افزایش سرمایه و تامین مقررات نظارتی کفایت سرمایه با هدف بهبود و تقویت بانکها گفت: بانکها باید قدرتمند باشند تا بتوانند از سیستم اقتصادی کشور حمایت کنند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به کنترل بانکهای ناتراز و تقویت سایر بانکها پرداخت و بیان کرد: بانک مرکزی در بخش نظارتی اولویتهایی را پیشبینی کرده و مد نظر قرار میدهد از جمله خروج بانکها از بنگاهداری که به صورت دقیق رصد و پیگیری میشود و بانکها باید برنامهریزی و اقدامات عملی برای فروش اموال مازاد خود انجام دهند؛ همچنین بانک مرکزی اجرای قانون حاکمیت شرکتی را با هدف سالمسازی بانکها به طور جدی دنبال میکند.
همتی با رد ادعاهای مطرح شده در خصوص کوتاهی بانکها در پرداخت تسهیلات به هموطنان گرامی در مناطق سیلزده، از اقدامات بانکها در این زمینه تشکر و بر تداوم روند پرداخت تسهیلات مذکور تاکید کرد. وی همچنین با اشاره به وظایف سایر دستگاههای ذیربط در موضوع بازسازی مناطق سیلزده خواستار اهتمام آنها در اقدام جدیتر و همراهی با بانکها در این زمینه شد.
دلار ارزان شد
گروه اقتصادی- قیمت دلار در صرافیهای بانکها روز گذشته با کاهش همراه شد و به ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان رسید.
صرافیهای بانکها دیروز قیمت دلار را برای فروش به مردم، با کاهش نسبت به روز دوشنبه، ۱۳ هزار و ۳۰۰ تومان اعلام کردند. این صرافیها همچنین دلار را از مردم با قیمت ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان خریداری کردند.
قیمت فروش یورو در صرافیهای بانکها نیز روز گذشته، ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام شد؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافیها ۱۵ هزار و ۱۰۰ تومان بود. بر این اساس قیمت خرید و فروش یورو نسبت به روز دوشنبه کاهش داشت.
در همین حال روز گذشته بانکهای عامل بانک مرکزی قیمت دلار را ۱۲ هزار و ۹۱۶ تومان و شش ریال، قیمت یورو را ۱۴ هزار و ۵۰۸ تومان و قیمت پوند انگلیس را ۱۶ هزار و ۱۷۵ تومان و هشت ریال برای خرید از مردم اعلام کردند.
قیمت دلار نسبت به روزهای کاری قبل کاهش چشمگیری داشته و از کانال ۱۴هزار تومانی به کانال قیمتی ۱۳هزار تومان وارد شده است. در حالی که نرخ دلار روز دوشنبه بار دیگر وارد کانال ۱۳ هزار تومانی شد، اما روز گذشته به دنبال کاهش قیمتها بار دیگر وارد کانال ۱۲ هزار تومانی شد.
در بازار طلا و سکه نیز شاهد کاهش قیمتها بودیم به طوری که روز گذشته سکه تمامبهار آزادی طرح جدید با کاهش نسبت به آخرین قیمتهای روز قبل در قیمت چهار میلیون و ۶۴۰ هزار تومان و سکه بهار آزادی طرح قدیم ۴میلیون و ۵۱۹ هزار تومان معامله شد.
در بازار آزاد هر قطعه نیمسکه بهار آزادی دو میلیون و ۴۶۷ هزار تومان، ربعسکه یکمیلیون و ۶۱۸ هزار تومان و هر قطعه سکه گرمی ۹۹۹ هزار تومان فروخته شد. قیمت طلای ۱۸عیار هم ۴۲۷ هزار تومان ارزشگذاری شد. ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۵/۱۳۴۶ دلار معامله شد.
کارمزد ارسال پیامک به مشتریان بانکی
۱۲هزار تومان شد
برخی بانکهای کشور با ارسال پیامک به مشتریان اعلام کردند که جهت سرویس پیامک بانکی در سال ۹۸، مبلغی معادل ۱۲۰ هزار ریال را ظرف هفته آینده از حساب آنها برداشت خواهند کرد.
به گزارش مهر، برخی بانکهای کشور با ارسال پیامک به مشتریان خود، پیشآگهی بابت کسر هزینه ارائه این خدمات از حسابهای بانکی را آغاز کردهاند. بر این اساس، هر یک از مشتریان که با مراجعه به شعبه، درخواست ارسال پیامک واریز یا برداشت وجه از حساب خود را ارائه داده باشند، اکنون باید بابت دریافت این خدمات، ۱۲۰ هزار ریال بپردازند.
البته این بار بر اساس تجربیات قبلی، بانکها پیش از این اقدام، تصمیم خود را از طریق پیامک به مشتریان خود اطلاع دادهاند.
یک متصدی شعب بانکی در گفتوگو با مهر گفت: هزینه ارسال پیامک از سوی نظام بانکی سال گذشته ۱۰ هزار تومان بوده است که امسال به ۱۲ هزار تومان رسیده است.
وی افزود: اگر فردی موجودی کافی در حساب خود نداشته باشد، این امر به منزله انصراف از دریافت خدمات ارسال پیامک بانکی است و به همین دلیل، باید با مراجعه حضوری به شعبه، درخواست اتصال این سرویس را مجدد داشته باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد