29 - 01 - 2017
خبر
راهکارهای افزایش شفافیت معاملات
عضو هیاتمدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی و پتروشیمی به راهکارهای افزایش شفافیت معاملات پتروشیمی اشاره کرد و گفت: یکی از مصوبههای شورای رقابت برای تنظیم بازار پتروشیمی، عرضه خوراک بین مجتمعی در بورس کالاست که باید اجرایی شود. حمید حسینی، عضو هیاتمدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی و پتروشیمی در گفتوگو با ایرنا درباره شفافسازی نرخ خوراک و معاملات پتروشیمی افزود: با عرضه خوراکهای بین مجتمعی در بورس کالا، قیمت کالاها شفافتر و آمار معاملات خوراک شرکتهای پتروشیمی کاملا مشخص میشود. وی با بیان اینکه قیمت خوراک گاز براساس فرمول ارایه شده توسط دولت، مشخص شده است، بیان داشت: در بخش خوراکهای مایع نیز قیمتها براساس ۹۵ درصد فوب خلیج فارس تعیین میشوند. وی اضافه کرد: خوراکهایی که بین مجتمعها رد و بدل میشود، میتواند در بورس کالا عرضه و به فروش برسد که البته این موضوع از مصوبات شورای رقابت نیز بوده است. حسینی گفت: با شفافیت در بخش عرضه و معاملات خوراکهای بینمجتمعی در بورس کالا مشخص میشود قیمت کدام محصولات واقعی بوده و نرخهای جهانی نزدیک است. وی یادآور شد: اکنون انتقادهایی درباره نرخ برخی خوراکها و محصولات وجود دارد که با عرضه شفاف آنها در بورس، مشخص خواهد شد قیمت محصولات درست و منطقی است. عضو هیاتمدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی و پتروشیمی به امکان انعقاد قراردادهای بلندمدت در بورس کالا اشاره کرد و گفت: انعقاد قراردادهای بلندمدت و معاملات سلف موازی در حوزه پتروشیمیها از اقدامهای مثبت بورس کالا در ماههای اخیر بوده است که سبب تقویت و شفافیت معاملات میشود. حسینی با بیان اینکه قراردادهای بلندمدت به سود تولیدکنندگان و مصرفکنندگان است، اضافه کرد: بورس کالا باید مقدمات لازم را برای ورود سایر شرکتهای پتروشیمی به منظور رواج انعقاد قراردادهای بلندمدت فراهم کند. وی بیان کرد: با رونق قراردادهای بلندمدت در تالار پتروشیمی بورس کالا، بخش بالادستی پتروشیمی و نیز صنایع پاییندستی اصلیترین نیاز خود را در بستری شفاف تامین خواهند کرد. حسینی با بیان اینکه باید بر سازوکار انعقاد قراردادهای بلندمدت بر پتروشیمیها نظارت شود، افزود: باید تمرکز و برنامهریزی در بخش قراردادهای بلندمدت افزایش یابد و شرکتها نیز با انعطاف بیشتری در این بخش عمل کنند. عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی و پتروشیمی با بیان اینکه ضروری است در بخش قراردادهای بلندمدت، تولیدکنندگان و خریداران دائمی شناسایی شوند، گفت: بورس کالا باید مقدمههای انعقاد قراردادهای بلندمدت را برای اکثر شرکتهای پتروشیمی و خریداران آنها فراهم کند. وی همچنین با یادآوری اینکه انعقاد این قراردادها به نفع پتروشیمیها و صنایع پاییندستی است، اضافه کرد: اگر یک پتروشیمی وجود دارد که با روش انعقاد قراردادهای بلندمدت مخالف است، احتمال دارد ریشه در مسایل دیگری مانند منفعت اقتصادی داشته باشد.
ظرفیتسازی برای تامین نیاز تولیدکنندگان
همچنین عضو هیاتمدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی و پتروشیمی با بیان اینکه شورای رقابت به لزوم عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا رای داده است، تاکید کرد: شورای رقابت منافع تولیدکننده و مصرفکننده همچنین مردم را میبیند و در شرایط کلی و براساس منافع ملی اقدام به تصمیمگیری میکند، از این رو عدهای خاص نمیتوانند این قاعده کلی را تغییر دهند. وی ادامه داد: تعاونیها و اتحادیهها باید امکاناتی را که در بورس کالا برای خرید محصولات فراهم شده، بررسی و از طریق بورس و با عقد قراردادهای بلندمدت اقدام به خرید محصولات مورد نیاز خود کنند. عضو هیاتمدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی و پتروشیمی به ظرفیتهای شکل گرفته در بورس برای تامین نیاز بخش پاییندستی اشاره کرد و گفت: تعاونیها میتوانند به عنوان خریدار عمده از بورس کالا با روشهای مختلف اقدام به خرید محصولات مورد نیاز خود کنند. وی گفت: اینکه یک تعاونی بخواهد خودش امور مربوط به توزیع مواد و محصولات را به دست گیرد، به معنای تغییر مقررات بوده و به صلاح صنعت پتروشیمی نیست.
احتمال رشد طلای زرد در بازارهای جهانی
در حالی که قیمت طلا بار دیگر با افت نسبی روبهرو شده، تحلیلگران موسسه سرمایهگذاری تیدیاس اعلام کردند که نگرانیهای بینالمللی نسبت به سیاستهای اقتصادی و تجاری ترامپ میتواند قیمت طلا را در روزهای آینده به بیش از ۱۲۲۵ دلار افزایش دهد. به گزارش پایگاه خبری بورس کالا، تحلیلگران تیدیاس تاکید کردند در حالی که ترامپ قول تا مالیاتها را کاهش دهد و طی ۱۰سال آینده هزار میلیارد دلار برای توسعه پروژههای زیرساختی سرمایهگذاری کند ولی به نظر میرسد برای اجرای این سیاستها با موانع و مشکلات زیادی روبهرو است. این گزارش افزود نگرانیهای مربوط به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نیز میتواند تاثیر زیادی بر نوسانات قیمت جهانی طلا داشته باشد. دادگاه عالی بریتانیا روز گذشته با صدور حکمی اعلام کرد که دولت نمیتواند بدون جلب نظر و مشورت پارلمان، درباره طرح خروج از اتحادیه اروپا تصمیمگیری کند. نگرانی نسبت به اوضاع اقتصادی آمریکا میتواند موجب نوسانات شدید در بازارهای بینالمللی سهام شود. برگزاری نشست فدرال رزرو آمریکا در اول فوریه نیز میتواند عامل مهم و موثری بر نوسانات قیمت جهانی طلا باشد. بانک بیانپی پاریباس فرانسه نیز در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که اظهارات استیون منوچین گزینه مورد نظر ترامپ برای وزارت خزانهداری آمریکا درباره دلار ضعیف، نمیتواند در بلندمدت تاثیری بر بازار بینالمللی ارز داشته باشد. در حالی که استیون منوچین در اظهاراتی از سیاست دلار ضعیف حمایت کرده و نگرانی خود را نسبت به تقویت ارزش دلار و تاثیر منفی آن بر صادرات آمریکا اعلام کرده است، تحلیلگران این بانک فرانسوی معتقدند که این اظهارات تنها در کوتاه مدت ممکن است موجب کاهش ارزش دلار شود ولی در میانمدت و بلندمدت تاثیری بر ادامه روند صعودی ارزش دلار نخواهد داشت. به نظر میرسد سیاستهای اقتصادی و مالی دولت ترامپ در نهایت به نفع ارزش دلار خواهد بود و این مساله میتواند فشار بیشتری را بر قیمت طلا وارد کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد