9 - 12 - 2019
خبر
جهانگیری مطرح کرد
ضرورت حذف هزینههای غیرضروری
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه مهمترین رسالت سازمان برنامهوبودجه تدوین بودجه متناسب با شرایط فعلی برای اداره کشور به نحو مطلوب است، گفت: در شرایطی که منابع بودجه کاهش یافته است، این سازمان رسالت بسیار مهمی بر دوش دارد و همه نهادها، سازمانها و دستگاهها نیز باید در این مسیر با این سازمان همراه و هماهنگ باشند.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی رییسجمهوری، اسحاق جهانگیری در شصت و پنجمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با تاکید بر اینکه کاهش هزینهها در شرایط فعلی که با تحریم و محدودیت منابع در بودجه روبهرو هستیم، اقدامی اجتنابناپذیر است، افزود: برای اینکه بتوانیم با وجود همه محدودیتها، کشور را به نحو مطلوب اداره کنیم، نیازمند جراحی اقتصادی، اصلاح ساختاری در اقتصاد و حذف هزینههای غیرضروری هستیم.
رییس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه توان کارشناسی مطلوبی در کشور برای ارائه راهحلهای علمی به منظور برونرفت از مشکلات و چالشها شکل گرفته تصریح کرد: خوشبختانه امروز تفاهم خوبی میان مدیران در همه سطوح و نخبگان برای اصلاحات ساختاری در نظام اقتصادی کشور شکل گرفته است.دکتر جهانگیری تصریح کرد: در اجرای برنامههای کلان اقتصادی و نجات اقتصاد کشور از بیماریهای مزمنی که رنج میبرد و حاصل انباشت مشکلات در سالهای متمادی است، اجماعسازی و همراهی همه ارکان نظام، دولت و مردم ضروری است تا برنامهها و راهکارها بتواند در عرصه عمل به خوبی اجرا شود.معاون اول رییسجمهور ادامه داد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر اصلاحات ساختاری در اقتصاد کشور، بهترین فرصت در اختیار سازمان برنامهوبودجه برای کاهش اتکای بودجه به درآمدهای حاصل از فروش نفت فراهم آمده که از ضروریات و اولویتهای اساسی کشور است و باید از این فرصت برای پالایش و اصلاح ساختار بودجه استفاده کرد.جهانگیری همچنین با تاکید بر اینکه باید از هماکنون برای بودجه سال ۹۹ کل کشور برنامهریزی دقیقی در جهت صرفهجویی و کاهش هزینهها داشته باشیم، خاطرنشان کرد: باید بودجه دستگاهها و سازمانهای غیردولتی که طی سالیان گذشته بیجهت بودجه خود را به دولت متصل کردهاند حذف شود زیرا در شرایطی که بودجه دولت در تنگنا و محدودیت قرار دارد، کمک به اینگونه موسسات و سازمانها امری غیرضروری و ناممکن است.
معاون اقتصادی رییسجمهور:
جهش صادرات غیرنفتی کشور، اولویت اقتصادی
معاون اقتصادی رییسجمهوری گفت: در شرایط کنونی اولویت کشور حرکت به سمت جهش در صادرات و کمکردن اتکا به درآمدهای نفتی است؛ بنابراین همه امکانات را برای افزایش تولیدات صادراتی بسیج میکنیم، چراکه برداشتن موانع در مسیر صادرات، کمک شایانی به اشتغال میکند.
به گزارش ایسنا، محمد نهاوندیان در حاشیه بازدید از منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اتصال میرجاوه به خط آهن پاکستان، امکان قابل توجهی در تجارت ملی با این کشور از طریق میرجاوه فراهم خواهد شد.وی با بیان اینکه در سه ماهه نخست سالجاری شاهد جهش در رقم صادراتی از طریق مرز میرجاوه هستیم، گفت: این مرز جایگاه مهمی در توسعه صادرات ایران دارد و باید به بهترین شکل ممکن ظرفیتهای آن را بیش از پیش شکوفا کرد.نهاوندیان در ادامه اظهار کرد: چنانچه در جهت تسهیل و رفع موانع موجود در مرز میرجاوه در زمینه صادرات گام برداشته شود، میتوان زمینه جهش این مرز را فراهم کرد.وی افزود: در سه ماهه نخست سالجاری شاهد جهش در رقم صادرات کشور از طریق مرز میرجاوه هستیم و این مهم نشاندهنده این است که ظرفیت صادراتی ایران بسیار خوب است.معاون اقتصادی رییسجمهوری گفت: در شرایط کنونی اولویت کشور حرکت به سمت جهش در صادرات و کمکردن اتکا به درآمدهای نفتی است بنابراین همه امکانات را برای افزایش تولیدات صادراتی کشور بسیج میکنیم.نهاوندیان گفت: از سوی دیگر همبستگی و هم پیوندی با اقتصاد کشورهای همسایه به بهبود شرایط اقتصادی طرفین و امنیت منطقه نیز کمک خواهد کرد.وی ضمن ابراز خرسندی از آغاز عملیات ساخت منطقه ویژه اقتصادی میرجاوه با همکاری بخش خصوصی افزود: با این روند پیشبینی میشود این طرح به سرعت عملیاتی، امکانات قابل توجهی را برای صادرات فراهم کند.
دلار و سکه گران شد
پس از چند روز تجربه ثبات قیمتها در بازار ارز، روز گذشته بازار با افزایش قیمت ارز و سکه مواجه شد و صرافیهای مجاز بانک مرکزی قیمت دلار و یورو را ۲۰۰ تومان افزایش دادند.بر این اساس بانکها نیز روز گذشته قیمت ارز را نسبت به روز یکشنبه افزایش دادند به طوری که قیمت خرید دلار در بانکها که روز دوشنبه ۱۲ هزار و ۶۲۵ تومان بود، دیروز با افزایش همراه بوده و به ۱۲ هزار و ۸۱۹ تومان رسید. همچنین شعب ارزی بانکها دیروز هر یورو را ۱۴ هزار و ۵۹۰ تومان خریدند که قیمت این ارز نیز حدود ۲۵۰ تومان افزایش داشت. هر پوند انگلیس نیز دیروز در شعب ارزی بانکها به قیمت ۱۶ هزار و ۳۴۵ تومان خریداری شد.
قیمت ارز مسافرتی در بانکها همچنان از قیمت فروش آن در بازار بالاتر است به طوری که قیمت فروش ارز مسافرتی در بانکها ۱۵ هزار و ۲۵۳ تومان اعلام شد که با احتساب کارمزد به حدود ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان رسید.
اما صرافیهای مجاز بانک مرکزی قیمت دلار را نسبت به روز یکشنبه ۲۰۰ تومان افزایش دادند به طوری که قیمت خرید دلار در این صرافیها ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان و قیمت فروش آن ۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام شد. این صرافیها همچنین، دیروز هر یورو را به قیمت ۱۵ هزار تومان خریداری و به قیمت ۱۵ هزار و ۱۰۰ تومان فروختند که این نرخها نیز نسبت به روز یکشنبه ۲۰۰ تومان افزایش داشت.قیمت سکه طرح جدید نیز روز گذشته به چهار میلیون و ۷۲۰ هزار تومان رسید. همچنین هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، نیم سکه دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۵۷۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۹۷۰ هزار تومان اعلام شد. همچنین هر اونس طلا در بازارهای جهانی ۱۴۰۲ دلار و ۵۶ سنت و هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز ۴۳۷ هزار و ۶۹۱ تومان بود.
جزئیات معاملات ۱۰ ارز در سامانه نیما
سهم ۲/۰ درصدی دلار
بررسی آمارهای سامانه نیما حاکی از آن است که یوآن چین پرتقاضاترین ارز برای واردات است و دلار تنها ۲/۰ درصد سهم دارد.
به گزارش ایبنا، بررسی آمارهای سامانه نیما از ابتدای تاسیس تا ۱۳ خرداد سالجاری، حاکی از آن است که یوآن چین بیشترین سهم را در معاملات خرید ارز بابت واردات داشته است. همچنین یورو و درهم امارات دیگر ارزهای پرمتقاضی برای واردات کالا بودهاند. سهم دلار از خرید ارز بابت واردات در سامانه نیما حدود ۲۸ میلیون یورو و معادل تنها ۲/۰ درصد ارزهای خریداری شده در این سامانه بوده است.همچنین بررسی سهم ارزها در معاملات فروش ارز صادراتی و بانک مرکزی در سامانه نیما نشان میدهد که بیشترین ارز عرضه شده در این سامانه درهم امارات با سهم ۱۱/۲۸ درصدی بوده است. یوآن چین دومین ارز پرفروش در این سامانه است که سهم ۳۲/۲۶ درصدی را به خود اختصاص داده است. یورو نیز سهمی معادل ۲۷/۲۶ درصد از فروش ارز در سامانه نیما داشته و سومین ارز از نظر عرضه در این سامانه به شمار میرود.بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی مرکز پژوهشهای مجلس، وون کرهجنوبی، لیر ترکیه، روپیه هند و روبل روسیه دیگر ارزهای پرفروش در سامانه بوده است. همچنین سهم دلار آمریکا از معاملات فروش ارز در این سامانه حدود ۱۵/۱۰ درصد و معادل ۱۷۸۰ میلیون یورو بوده است. بر این اساس دلار سهمی ۲/۰ درصدی از خرید ارز بابت واردات و ۱۵/۱۰ درصدی از فروش ارز صادراتی در سامانه نیما داشته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد