17 - 12 - 2019
خبر
در جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی بررسی شد
سازوکار حفظ نیازهای اقتصادی خانوارها از نوسانات بازار
مشکلات و چالشهای واگذاری بنگاههای دولتی در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا و به ریاست رییسجمهوری بررسی شد.
به گزارش «جهان صنعت» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، در این جلسه که به ریاست حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی برگزار شد، رییس کل بانک مرکزی گزارشی از روندها و آخرین شاخصهای اقتصادی کشور ارائه کرد.
براساس این گزارش، نرخ تورم نقطه به نقطه از اردیبهشتماه ۱۳۹۸ به طور ماهانه کاهنده بوده که نشانگر تخلیه شوک تورمی است.
سران قوا در این جلسه، سازوکارهای پیشنهادی برای حفظ این روند و حفاظت هر چه بیشتر نیازهای اقتصادی خانوارها از نوسانات هیجانی بازار را تصویب کردند. در این جلسه مشکلات و چالشهای واگذاری بنگاههای دولتی در چارچوب اختیارات قانونی براساس موضوع ماده ۳۹ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی بررسی و اصلاحات لازم مورد تاکید اعضا قرار گرفت.
ادامه رفت و برگشتهای قیمت ارز
در ادامه رفت و برگشتهای قیمت ارز، دلار بار دیگر با افزایش قیمت همراه شد.
بر این اساس بانکها دیروز قیمت دلار را نسبت به روز گذشته افزایش دادند به طوری که قیمت خرید دلار در بانکها که در روز شنبه ۱۱ هزار و ۶۰۵ تومان بود، دیروز به ۱۱ هزار و ۸۴۸ تومان رسید. شعب ارزی بانکها دیروز هر یورو را ۱۳ هزار و ۱۸۹ تومان خریدند که در مقایسه با قیمت ۱۲ هزار و ۹۱۹ تومانی روز شنبه، قیمت این ارز نیز افزایش یافت. هر پوند انگلیس هم دیروز در شعب ارزی بانکها به قیمت ۱۴ هزار و ۶۸۸ تومان خریداری شد.
قیمت ارز مسافرتی در بانکها همچنان از قیمت فروش آن در بازار بالاتر است به طوری که قیمت فروش ارز مسافرتی در بانکها ۱۳ هزار و ۸۵۲ تومان اعلام شد که با احتساب کارمزد به حدود ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان رسید.
اما صرافیهای مجاز بانک مرکزی قیمت دلار را نسبت به روز شنبه ۱۵۰ تومان افزایش دادند به طوری که قیمت خرید دلار در این صرافیها ۱۲ هزار و ۵۰ تومان و قیمت فروش آن ۱۲ هزار و ۱۵۰ تومان در روز گذشته اعلام شد. این صرافیها همچنین دیروز هر یورو را به قیمت ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان خریداری و به قیمت ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومان فروختند که نسبت به روز شنبه ۵۰ تومان افزایش داشت.
تغییرات نرخ تورم گروههای کالایی در تیرماه
بالاترین نرخ تورم ماهانه در بین گروههای کالا و خدمات مربوط به آب، برق، سوخت و گروه بهداشت و درمان با نرخهای تورم ماهانه به ترتیب ۴/۶ درصد و ۲/۵ درصد در تیرماه بوده است.
به گزارش ایبِنا، معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی با استناد به آمارهای منتشر شده مرکز آمار ایران نوشت: شاخص قیمت کالاها و خدمات به طور متوسط برای هر خانوار ایرانی در تیرماه ۱۳۹۸ معادل ۸/۱۷۹ بوده که نسبت به ماه قبل حدود ۸/۲ درصد افزایش یافته است.
در سه ماهه نخست امسال، سرعت افزایش این شاخص در هر ماه نسبت به ماه قبل از آن رو به کاهش بوده و در تیرماه این روند معکوس شده و بار دیگر سرعت افزایش قیمتها بیشتر شده است.بررسی آمارهای منتشر شده مرکز آمار ایران نشان میدهند، در حالی که تورم ماهانه در فروردین ماه ۱۳۹۸ معادل ۰/۴ درصد بوده، این رقم در اردیبهشت ماه به ۵/۱ درصد کاهش یافته و در خردادماه به ۸/۰ درصد رسیده است. با این حال بار دیگر این رقم در تیرماه به ۸/۲ درصد افزایش یافته است.در تیرماه، شاخص کل قیمت کالاها و خدمات مصرفی در گروه اقلام غیرخوراکی و خدمات (تورم ماهانه ۵/۳ درصد) بیش از اقلام خوراکی، آشامیدنیها و دخانیات (تورم ماهانه ۳/۱ درصد) افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، با توجه به نرخ تورم کالاهای غیرخوراکی و خدمات در هر یک از دهکهای هزینهای، به نظر میرسد در تیرماه ۱۳۹۸ دهکهای پایینتر، بیشترین فشار تورمی را برای خرید کالاهای غیرخوراکی و خدمات متحمل شدهاند. شاخص بهای کالاهای غیرخوراکی و خدمات برای دهک اول در تیرماه ۱۳۹۸ معادل ۴ درصد نسبت به ماه قبل و برای دهک دهم ۹/۲ درصد نسبت به ماه قبل از آن افزایش یافته است.
پرداخت ۲۰ هزار میلیاردی سازمان امور مالیاتی
به شهرداریها
رییس سازمان امور مالیاتی از پرداخت حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان از محل دریافت مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۳۹۷ به شهرداریها و دهیاریها خبر داد.
به گزارش ایسنا، امیدعلی پارسا، رییس سازمان امور مالیاتی با بیان این که کشور باید از طریق درآمدهای مالیاتی اداره شود، اظهار کرد: اگر درآمدهای مالیاتی نباشند، تورم رشد پیدا میکند که این به معنای فشار بیشتر به طبقه متوسط و حقوقبگیر و بازنشسته جامعه است.رییس کل سازمان امور مالیاتی همچنین بر ضرورت هوشمندسازی نظام مالیاتی تاکید کرد و گفت: با تکمیل طرح جامع مالیاتی و دریافت اطلاعات کامل مورد نیاز از سایر دستگاهها، شاهد نظام نوین مالیاتی مبتنی بر عدالت خواهیم بود.پارسا با اشاره به حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان مالیات معوق مانده، اظهار کرد: در بخشنامهای اعلام میکنیم کسانی که به ویژه در بخش تولید کل بدهیهای معوقشان را تا پایان شهریور بپردازند همه جرائم مالیاتی آنها بخشیده خواهد شد و از پرداخت جرائم معاف خواهند شد.او همچنین بر حمایت همهجانبه از تولید و اشتغال در کشور تاکید کرد و گفت: حمایت از تولید باید محدود، مشروط، کاهنده و تضمیندار باشد و صرفا تولیدکنندگان واقعی از این حمایتها بهرهمند شوند.
پارسا با بیان اینکه فرار و فساد مالیاتی خط قرمز این سازمان است، اظهار کرد: تلاش میکنیم با جلوگیری از فرار مالیاتی و هدفمند کردن معافیتهای مالیاتی و به حداقل رساندن آن به عدالت مالیاتی دست پیدا کنیم.
سناریوهای افزایش قیمت طلا
بازار طلا در هفته جاری با دو سناریو روبهرو خواهد بود که به تصمیم سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا بستگی دارد.
به گزارش ایسنا، اگر بانک مرکزی آمریکا نرخهای بهره را ۲۵ واحد کاهش دهد، قیمت طلا تغییر چندانی پیدا نمیکند و در محدوده فعلی میماند اما اگر نرخهای بهره ۵۰ واحد کاهش داده شود، طلا به رکورد بالای جدیدی صعود خواهد کرد.
طلا هفته گذشته بین محدوده ۱۴۳۰ دلار در اوج و ۱۴۱۱ دلار در کف معامله شد و در معاملات روز جمعه بازار آمریکا هر اونس طلا چهار دلار و ۶۰ سنت یا ۳/۰ درصد افزایش یافت و در ۱۴۱۹ دلار و ۳۰ سنت بسته شد اما برای کل هفته ۵/۰ درصد کاهش داشت که نخستین کاهش هفتگی طلا در سه هفته گذشته بود.همه نگاهها به تصمیم سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا برگشته که روز چهارشنبه اعلام خواهد شد. ابزار دیدهبان فدرال گروه CME نشان میدهد بازارها احتمال کاهش ۲۵ واحدی نرخهای بهره را ۶/۷۸ درصد و احتمال کاهش ۵۰ واحدی را ۴/۲۱ درصد ارزیابی کردهاند.
بازارها انتظار دارند بانک مرکزی آمریکا روند تسهیل سیاست پولی خود را آغاز کند اما آنچه که اهمیت دارد این است که آیا بانک مرکزی یک سیکل تسهیلی بزرگ را شروع میکند یا تنها نرخهای بهره را چند دور کاهش میدهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد