14 - 01 - 2023
خطیبی: سقوط نکردهایم
«جهان صنعت» – در حالی براساس آخرین گزارش رسمی دبیرخانه اوپک جایگاه ایران در سال ۲۰۱۰ میلادی با یک رتبه تنزل به عنوان دومین صادرکننده بزرگ نفتخام اوپک به نیجریه رسید که برخی از این تغییرات از سوی نماینده ایران در اوپک سوال برانگیز و برخی قابل پیشبینی عنوان شد.
در حالی براساس آخرین گزارش رسمی دبیرخانه اوپک جایگاه ایران در سال ۲۰۱۰ میلادی با یک رتبه تنزل به عنوان دومین صادرکننده بزرگ نفتخام اوپک به نیجریه رسیده است که برخی از این تغییرات از سوی نماینده ایران در اوپک سوال برانگیز و برخی قابل پیشبینی عنوان شد.
نماینده ایران در اوپک با تاکید بر اینکه جایگاه نفتی ایران در اوپک توسط نیجریه تصاحب نشده است از پایبندی ایران به نظام سهمیه بندی اوپک خبر داد و گفت: جایگاهی را در اوپک از دست ندادهایم.
محمدعلی خطیبی درباره گزارش اخیر دبیرخانه سازمان اوپک مبنی بر تنزل جایگاه نفتی ایران به سومین صادرکننده بزرگ نفتخام اوپک گفت: معمولا در سازمان اوپک ظرفیت تولید و تولید عملیاتی کشورها حرف اول را میزند و هیچوقت میزان صادرات ملاکی برای ارزیابی جایگاه کشورهای عضو اوپک نبوده است.
نماینده ایران در اوپک با اعلام اینکه در حال حاضر یک نظام سهمیه بندی در اوپک وجود دارد، بیان کرد: در شرایط فعلی ایران کماکان از نظر ظرفیت تولید نفتخام جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک را در اختیار دارد.
این مقام مسوول با تاکید بر اینکه ایران جایگاه دومی خود را در سازمان اوپک از دست نداده است به مهر تصریح کرد: آمارهای منتشر شده مبنی بر تولید و صادرات نفتخام نیجریه دارای ابهامهای فراوانی است.
وی با بیان اینکه مطابق با گزارش اوپک صادرات نفتخام نیجریه روزانه به بیش از دو میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است، اظهار داشت: این در حالی است که میزان ظرفیت فعلی تولید نفتخام نیجریه حدود دو میلیون بشکه است.
نماینده ایران در هیات عامل اوپک با اعلام اینکه بین ظرفیت تولید و صادرات نفتخام این کشور ابهام و تناقضهایی وجود دارد، تاکید کرد: در حال حاضر ایران دومین تولیدکننده و صادرکننده نفتخام اوپک به شمار میرود.
خطیبی رقمهای ارایه شده از سوی کشور نیجریه را سوال برانگیز دانست و توضیح داد: معلوم نیست چگونه وقتی تولید این کشور افزایش نداشته، صادراتش افزایش داشته است!
وی افزود: همچنین در این گزارش بخش درآمدهای حاصل از صادرات نفت، درآمد ایران از نیجریه در سال ۲۰۱۰ بیشتر ثبت شده است. پس چگونه درآمد نیجریه با وجود افزایش صادرات و با توجه به سبک و مرغوبتر بودن نفتخام آن از ایران کمتر است؟
خطیبی با اظهار اینکه در حال حاضر کارشناسان ایرانی در حال بررسی این آمار هستند، تصریح کرد: این کارشناسان برخی از ارقام ارایه شده در این گزارش را مبهم میدانند و افزایش صادرات نیجریه را تایید نمیکنند.
نماینده ایران در اوپک یادآور شد: بخش آماری اوپک که اقدام به انتشار این آمار میکند هیچگاه این آمارها را مورد تجزیه و تحلیل قرار نمیدهد و قضاوت نمیکند.
خطیبی با اظهار اینکه آمارهای اعلام شده در گزارش سالانه اوپک رسمی محسوب میشود، گفت: البته این گزارش از طریق پرسشنامههایی که در اختیار کشورهای عضو قرار میگیرد، تهیه میشود.
به گفته وی، در هر صورت آنچه مهم است میزان تولید است نه صادرات و بر این اساس ایران همچنان دومین تولیدکننده بزرگ نفت است.این مقام مسوول همچنین در پاسخ به این سوال که آیا ایران به نظام سهمیهبندی اوپک پایبند بوده است خاطر نشان کرد: ایران همواره قوانین و مقررات به طور کامل پایبند بوده و ارقامی هم که توسط دبیرخانه اوپک منتشر میشود حاکی از این واقعیت است.همچنین در قسمتی دیگر از گزارش سالانه اوپک، ونزوئلا با کشفیات جدید ذخایر نفت از عربستان به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر نفت جهان پیشی گرفته است.
بر اساس این گزارش، ذخایر اثبات شده نفت ونزوئلا به ۲۹۵ میلیارد بشکه رسیده که ۴۰ درصد بیشتر از گزارش سال گذشته است. این در حالی است که ذخایر نفت عربستان حدود ۲۶۴ میلیارد بشکه است.
با وجود اینکه عنوان میشود تحلیلگران غربی نسبت به صحت آمار اعلامی ونزوئلا درباره ذخایر جدید نفت این کشور تردید دارند، خطیبی اظهار کرد: با توجه به اینکه در دو سال گذشته ونزوئلا نسبت به افزایش ذخایر خود اقدام کرد، پیشتازی این کشور از عربستان قابل پیشبینی بود.
در این گزارش ذخایر نفت ایران و عراق نیز در سال ۲۰۱۰ رشد به ترتیب ۱۰ و ۲۴ درصدی داشت.
گفتنی است، بر اساس آخرین گزارش رسمی دبیرخانه اوپک ایران در سال ۲۰۱۰ جایگاه دیرینه خود را به عنوان دومین صادرکننده بزرگ از دست داد و این جایگاه به نیجریه رسیده است.مطابق با این گزارش ایران در سال گذشته به طور متوسط دو میلیون و ۲۴۸ هزار بشکه در روز نفت صادر کرده و این در حالی است که نیجریه با افزایش حدود ۳۰۰ هزار بشکهای تولید در مجموع دو میلیون و ۴۶۴ هزار بشکه در روز نفت به بازارهای جهانی صادر کرده است.محسن قمصری، مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران هم پیشتر با تاکید بر اینکه در حال حاضر ایران هیچگونه نفت مازاد و فروش نرفتهای روی آب ندارد گفته بود: در حال حاضر ایران به طور متوسط بالغ بر دو میلیون بشکه نفتخام به بازارهای جهانی صادر میکند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد