1 - 12 - 2019
دومینوی افشاگری
گروه جهان- شهادتهای همکار معاون ترامپ و عضو پیشین شورای امنیت ملی آمریکا با آنچه که شاهدان دیگر گفتهاند همخوانی دارد. آنها هم بر این باورند که ترامپ برای منافع شخصی خود از کمک نظامی به اوکراین جلوگیری کرده است.
شامگاه شنبه گذشته رونوشت شهادت جنیفر ویلیامز همکار مایک پنس، معاون اول ترامپ و تیم موریسون عضو پیشین شورای امنیت ملی ایالات متحده در برابر هیات تحقیق مجلس نمایندگان آمریکا برای استیضاح رییسجمهور این کشور منتشر شد. تحقیق از آنها چند روز پیش و غیرعلنی انجام شده بود.
این دو شاهد از جمله افرادی هستند که تماس تلفنی دونالد ترامپ و ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین در روز ۲۵ ژوئیه (سوم مرداد) سال جاری را شنیدهاند. براساس اظهارات ویلیامز، از سخنان ترامپ برمیآمده است که او برای منافع شخصی خود جلوی پرداخت کمکهای نظامی به اوکراین را گرفته است نه برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی ایالات متحده. به گفته ویلیامز، خواست رییسجمهور آمریکا از همتای اوکراینی خود نامانوس و نامناسب بوده است.
تیم موریسون با تاکید بر اینکه به اعتقاد او گفتوگوی تلفنی ترامپ و زلنسکی غیرقانونی نبوده، گفته است این تماس تلفنی نگرانی او را برانگیخته است؛ نگرانی از اینکه محتوای گفتوگوی تلفنی به بیرون درز کند! همکار پیشین شورای امنیت ملی آمریکا اذعان کرد که او به همین دلیل محدودیت دسترسی به محتوای گفتوگوی تلفنی را توصیه کرده است.
موریسون هم در جلسه غیرعلنی و محرمانه مجلس نمایندگان آمریکا حضور یافت و قرار است هفته آینده او و جنیفر ویلیامسون در جلسه علنی این مجلس برای تحقیقات استیضاح ترامپ حاضر شوند.
موریسون در جلسه غیرعلنی به قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا درباره این تماس تلفنی ترامپ با همتای اوکراینی و درخواست او از تحقیقات علیه بایدنها گفته بود: من اصلا به هیچ وجه با این موضوع که رییسجمهور زلنسکی اجازه دخالت یافتن در امور سیاست ما را بیابد، راحت نبودم (با این موضوع مشکل داشتم.»)
دستیار سابق شورای امنیت ملی کاخ سفید در امور اروپا و روسیه، لحن صحبتهای رییسجمهور اوکراین در تماس تلفنی سوم مردادماه با ترامپ را بلهقربانگویانه و چاپلوسانه خوانده است. موریسون در این جلسه از اظهارنظر درباره اینکه آیا او صحبتهای ترامپ با زلینسکی در این تماس را غیرقانونی یا نامناسب میداند، اجتناب کرده اما گفته که از نظر او، صحبتهای رییسجمهور آمریکا در این تماس تلفنی به روابط این کشور با اوکراین آسیب میزند.
این عضو سابق شورای امنیت ملی آمریکا همچنین مدعی شد که بعد از انجام این مکالمه تلفنی ترامپ با زلنسکی خبردار شده که آمریکا کمک نظامی خود به اوکراین را به انجام تحقیقات مد نظر ترامپ مشروط کرده است. دموکراتهای کنگره آمریکا و رسانههای وابسته به مخالفان ترامپ بارها مدعی شدهاند که رییسجمهور این کشور، کمک نظامی به اوکراین را به انجام تحقیقات علیه جو و هانتر بایدن مشروط کرد اما ترامپ و حامیانش این ادعا را رد کردهاند.
حضور جنیفر ویلیامسون در جلسه محرمانه و غیرعلنی تحقیقات استیضاح مجلس نمایندگان آمریکا در شرایطی صورت گرفته که او یکی از افراد حاضر در اتاق محل برقراری تماس تلفنی سوم مرداد ترامپ با زلنسکی بوده است.
همخوانی با اظهارات شاهدان دیگر
براساس شهادت یک افشاگر سازمان سیا، رییسجمهور آمریکا در یک تماس تلفنی در ۲۵ ژوئیه همتای اوکراینی خود را تحت فشار گذاشته است تا علیه جو بایدن، رقیب احتمالی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ و پسرش هانتر بایدن تحقیقاتی انجام دهد. هانتر بایدن سالها با یک شرکت گاز اوکراینی همکاری کرده است.
گفته میشود ترامپ از کمکهای نظامی آمریکا به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار برای اوکراین، به عنوان اهرم استفاده کرده است. مجلس نمایندگان که اکثریت آن را دموکراتها تشکیل میدهند، کمیته اطلاعاتی خود را مسوول بررسی این موضوع که به اوکراینگیت مشهور شده، کرده است. این کمیته تاکنون شاهدان گوناگونی را دعوت کرده و نتیجه گفتوگو با آنان، این احتمال را شدت بخشیده که اتهام فرد افشاگر علیه دونالد ترامپ بیاساس نبوده است. دیوید هولمز دیپلمات آمریکایی، ماری یوانوویچ سفیر پیشین آمریکا در اوکراین، ویلیام تیلور کاردار سفارت ایالات متحده در اوکراین و جورج کنت مقام بلندپایه وزارت خارجه ایالات متحده از شاهدانی هستند که اظهارات آنها به زیان ترامپ بوده است. در صورتی که مجلس نمایندگان به این نتیجه برسد که اقدامات ترامپ به قصد سوءاستفاده از قدرت و برای پیشبرد منافع شخصی بوده است، میتواند ترامپ را استیضاح کند. تصمیمگیری نهایی درباره برکناری رییسجمهور در حوزه اختیارات مجلس سناست. در این مجلس جمهوریخواهان اکثریت دارند و بعید است رییسجمهور منتخب خود را برکنار کنند.
ترامپ بزرگترین تهدید برای دموکراسی
رییس کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا دونالد ترامپ را یک شارلاتان و بزرگترین تهدید برای دموکراسی در کشورش دانست. آدام شیف از حامیان و هدایتگران فرآیند استیضاح دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکاست. آدام شیف در سخنرانی در یک مراسم مربوط به حزب دموکرات در شهر لانگ بیچ ایالت کالیفرنیای آمریکا با اشاره به ترامپ گفت: بزرگترین تهدید علیه حیات و سلامت دموکراسی کشور ما از داخل سر برآورده است. او در ادامه صحبتهایش وعده داد ترامپ را به همانجایی که اول بود بفرستد، اما این کار باید با سنت دموکراتیک یعنی از طریق رایگیری انجام شود.
او ادامه داد: ما این شارلاتانی که اکنون در کاخ سفید است را به همان صندلی طلایی که اول کار در آن بود خواهیم فرستاد. میدانید چرا؟ چون ما رایگیری میکنیم. ما چطور یک موج زیبای بزرگ دیگر را قرار است ایجاد کنیم؟ ما قرار است این کار را با رایگیری انجام دهیم.
آدام شف ریاست یکی از کمیتههای رهبریکننده جلسات استماع علیه ترامپ را بر عهده دارد. فرآیند تحقیقات برای استیضاح ترامپ در پی مطرح شدن شکایت یک عضو افشاگر جامعه اطلاعاتی آمریکا از وی به سبب طرح اظهاراتی نگرانکننده در یک گفتوگوی تلفنی جنجالی در تاریخ ۲۵ ژوئیه با ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهور اوکراین از سوی دموکراتها به جریان افتاد.
این عضو جامعه اطلاعاتی آمریکا ترامپ را متهم کرده به اینکه در این گفتوگوی تلفنی به دنبال تحت فشار قرار دادن رییسجمهور اوکراین با هدف تحقیق درباره فساد احتمالی مربوط به رقیب انتخاباتی احتمالیاش یعنی جو بایدن و همچنین پسر وی بوده است.
بایدن: امنیت آمریکا در خطر
از طرفی آسوشیتدپرس، معاون رییسجمهوری سابق آمریکا شامگاه شنبه گذشته هشدار داد تا زمانی که دونالد ترامپ رییسجمهوری آمریکاست، امنیت و آینده ایالات متحده هم در معرض خطر قرار دارد. جو بایدن در ایالت نوادا گفت: تا زمانی که او اینجاست، هر آنچه ما به عنوان شهروندان یک کشور به آن بها میدهیم و مسائلی که از نظرمان مهم هستند، معلق میمانند. با توجه به اینکه کمتر از ۱۰۰ روز به رایگیری زودهنگام حزب دموکرات در نوادا زمان باقی مانده است، بایدن جزو نامزدهای پیشتاز دموکرات برای پست ریاستجمهوری آمریکاست. یکی از حامیان بایدن گفت: «باید این کشور را از ترامپ پس بگیریم. عمیقا معتقدم که او (بایدن) تنها کسی است که میتواند ترامپ را شکست دهد. این به دلیل تجربه اوست. فکر میکنم مردم میدانند که میتوانند به جو بایدن اتکا کنند.»
افشای دیدار خصوصی بولتون و ترامپ
براساس اظهارات یک دستیار ارشد شورای امنیت ملی آمریکا خطاب به مسوولان تحقیقات برای استیضاح دونالد ترامپ، جان بولتون ماه آگوست گذشته زمانی که همچنان مشاور امنیت ملی دولت بود، دیداری خصوصی با رییسجمهور آمریکا داشته تا او را در خصوص آزاد ساختن ۳۹۱ میلیون دلار کمک امنیتی به اوکراین متقاعد کند. این نشست میان دونالد ترامپ و جان بولتون پیش از این علنی نشده بود و در اظهاراتی که یک دستیار ارشد شورای امنیت ملی آمریکا به مسوولان تحقیقات برای استیضاح ترامپ در ماه گذشته میلادی مطرح کرده، فاش شده است. نشست مذکور در حالی برگزار شده بود که بولتون به دنبال هماهنگ کردن وزرای کابینه ترامپ و مشاوران ارشد امنیت ملی بود برای آنکه آنها ترامپ را متقاعد کنند آزادسازی و پرداخت اعتبارات امنیتی کمکی در نظر گرفته شده برای اوکراین به نفع آمریکاست. به نوشته نیویورکتایمز، در این نشست بولتون نتوانسته نظر ترامپ را تغییر دهد و پس از آن از این دستیار خواسته به دنبال فرصتهایی جدید به منظور واداشتن مقامهای دولت به متقاعد کردن و تغییر نظر ترامپ برود. براساس متن شهادت این دستیار به نام تیموتی موریسون که شنبه گذشته توسط دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا منتشر شد، او با اشاره به ترامپ گفته است: تا آنجا که من به یاد میآورم سفیر بولتون خیلی ساده گفت او برای این کار آماده نیست. بولتون که در ماه سپتامبر سمتش در دولت ترامپ را ترک کرد، تاکنون سرشناسترین فردی بوده که به عنوان شاهد توسط مقامهای مجری تحقیقات برای استیضاح ترامپ به کنگره فراخوانده شده اما از حضور نزد این مقامات برای ایراد شهادت درباره ترامپ سر باز زده است. این افشاگری جدید میتواند اهمیت شهادتهای احتمالی او در آینده را دوچندان کند. صحبتهای این دستیار خبر از مشکلات پیش روی دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا برای پیشبرد فرآیند تحقیقات بدون شهادت بولتون میدهد. چند روز پیش وکیل بولتون به بازرسان مجلس نمایندگان آمریکا گفت موکل او میتواند «درباره بسیاری از نشستها و گفتوگوهای مربوط به تحقیقات آنها صحبت کند» اما او نمیخواهد بدون دریافت یک احضاریه و همچنین بدون دریافت حکمی از دادگاه برای ایراد شهادت در کنگره حاضر شود. با افزایش انتشار شهادتهای شاهدان فراخواندهشده به مجلس نمایندگان آمریکا و افزایش فشارهای سیاسی، ممکن است بولتون مجبور به تغییر نظرش شود. اما فعلا نشانهای از این تغییر دیده نمیشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد