23 - 05 - 2023
روابط عمومی ایمیدرو برنده ۲ نشان «ستاره مدیریت» و «ستاره ملی»
روابط عمومی ایمیدرو، برنده ۲ نشان «ستاره مدیریت روابط عمومی» و «ستاره ملی روابط عمومی» در دهمین دوره جشنواره ستارگان روابط عمومی شد.
مراسم نکوداشت روز روابط عمومی و دهمین دوره جشنواره ستارگان روابط عمومی با قرائت پیام رییس انجمن بینالمللی روابط عمومی و با حضور معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز جمعی از متخصصان روابط عمومی، اساتید دانشگاهها و مدیران روابط عمومی سازمانها و شرکتهای خصوصی برگزار شد. در این مراسم، فرشاد مهدیپور معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش و جایگاه روابط عمومیها در اطلاعرسانی و اجرای مکتب «تبیینی» گفت: در دنیای امروز، سواد و سوادآموزی، مفهومی بسیار گستردهتر از آموزش از طریق کلاسهای درس را به خود گرفته است.
وی افزود: آنچه ضرورت گفتوگوی رسانهای و سوادآموزی رسانهای- به خصوص در عرصه فضای مجازی- را بیشتر میکند، بهکارگیری روشهای تاثیرگذاری بر مخاطب است که امروز در مرز میان واقعیت و فراواقعیت جریان دارد، چرا که واقعیت خودش در جامعه نمایان نمیشود بلکه این رسانهها هستند که واقعیتها را نمایش میدهند.
مهدیپور با ذکر اینکه همواره گروهی در رسانهها هستند که در حال کشف واقعیت و انعکاس آن در رسانهها و اطلاعرسانی به جامعه هستند، گفت: برای همین اگر دولتی تصمیم بگیرد واقعیت را از طریق رسانهها جعل کند، به راحتی میتواند به این مهم دست پیدا کند چون مخاطب به طور مستقیم به واقعیت دسترسی ندارد. وی ادامه داد: این همان موضوعی است که الان درگیر آن هستیم، یعنی جعل واقعیتها توسط مجموعههای خارجی.
معاون مطبوعاتی و اطلاعرسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش «امیدآفرینی» روابط عمومیها گفت: این فرآیند میتواند منجر به افزایش امید در جامعه شود، ضمن آنکه اگر مشکل و دغدغهای را مطرح میکند باید راهحل آن را نیز بیان کند.
وی افزود: امیدواریم روابط عمومیهای ما بتوانند از پس این نقشآفرینی و وظیفه سنگین امیدآفرینی در کشور برآیند.
در این مراسم، هوشمند سفیدی دبیر جشنواره ستارگان روابط عمومی و رییس خانه روابط عمومی ایران، با اشاره به تاریخچه نامگذاری روز روابط عمومی و ضرورتهای آن گفت: وقایع اخیر جامعه ایران، باعث وقوف بیشتر به اهمیت روابط عمومی شده است.
سفیدی با ارائه ۲ مدل روابط عمومی تحت عناوین «روابط عمومی توصیفی» و «روابط عمومی تبیینی» به تشریح ویژگیهای هرکدام از آنها پرداخت و گفت: روابط عمومی توصیفی به عنصر «چه» توجه دارد و با اطلاعرسانی خاتمه مییابد، در حالی که روابط عمومی تبیینی با عنصر «چرا» آغاز میشود و تلاش دارد تا با برهان و دلیل تحلیل و گفت و شنود دوطرفه با مخاطبان به همفهمی برسد.
وی افزود: در حال حاضر روابط عمومیهای ما توصیفی هستند و لذا نمیتوانند به جهاد تبیین کمک کنند. لازمه این کار تغییر رویکرد روابط عمومیهاست.
در این مراسم، پیام آنه گرت آبارز رییس انجمن بینالمللی روابط عمومی به مناسبت روز روابط عمومی در جمهوری اسلامی ایران قرائت شد. او در این پیام ضمن تشکر از برگزاری چنین رویدادهایی در ایران و گرامیداشت روز روابط عمومی گفت: امروز روابط عمومی، یک ضرورت در عصر ارتباطات به حساب میآید و موفقیت سازمانها، ادارات و شرکتها و دوام آنها در عرصهها و فعالیت تخصصی به عملکرد روابط عمومی وابسته شده است.
در پیام مذکور قرائت شد: در تعریف روابط عمومی اعلامشده از سوی انجمن یادشده در سال ۲۰۱۹، روابط عمومی، یک شیوه مدیریت تصمیمگیری است که وظیفه ایجاد روابط و منافع بین سازمانها و مخاطبان آنها براساس ارسال اطلاعات از طریق روشهای ارتباطی اخلاقی و قابل اعتماد را بر عهده دارد. تحقق این تعریف که موکد بر عناصر «تصمیمگیری»، «ایجاد روابط عمومی دوسویه سودمند»، «اطلاعرسانی» و «اخلاق» است، زمانی ممکن میشود که روابط عمومی در شکل و شمایل «مدیریت ارتباطات» نقشآفرینی کند و در غیر این صورت به جایگاه «مجری ارتباطات»، تنزل مییابد و در این صورت نمیتواند به جایگاه مورد نظر این حرفه دست یابد.
در ادامه این رویداد، صاحبنظران روابط عمومی در میزگردی با عنوان بررسی کارآمدی روابط عمومیها در جهاد تبیین نظرات خود را مطرح کردند و سپس دکتر محمدرضا رسولی دانشیار و معاون دانشکده علوم ارتباطات و رسانه دانشگاه آزاد اسلامی به سخنرانی در خصوص شاخصها و کیفیت تبیین در ارتباطات و روابط عمومی پرداخت.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد