14 - 11 - 2024
شرایط برای سلب آزادی مردم در انتخاب پوشش فراهم نیست
«جهانصنعت»- همزمان با اظهارات شهرام دبیری در قامت معاون پارلمانی رییسجمهور در این رابطه که «درصورت ابلاغ قانون عفاف و حجاب، دولت مکلف به اجراست»، زهرا بهروزآذر که معاون امور زنان و خانواده ریاستجمهوری است، تاکید کرده که «موضوع حجاب، موضوعی تربیتی است و باید درون خانوادهها شروع شود.» او که مشخصا به پرسشی درباره تشکیل «کلینیک بیحجابی» پاسخ میداد، با تاکید بر اینکه «دولت در این موضوع دخالت نداشته و نقشی ایفا نکرده»، گفت: «ما برنامههایی داریم که خانوادهها فرزندان خود را درمورد انتخاب حجاب متقاعد کنند. نباید با این موضوع مثل موضوعات دیگر برخورد کنیم که موجب وهن اسلام و امر به معروف و نهی از منکر است.»
این درحالی است که یک چهره سیاسی میانهرو نیز گفته «قانون حجاب، اساسا جزو اولویتهای دولت نیست بلکه با اقدامات فرهنگی و ایجابی آن را در دولت پی خواهیم گرفت.» محمد هاشمیرفسنجانی که در این رابطه با پایگاه خبری- تحلیلی خبرآنلاین گفتوگو میکرد، مشخصا در واکنش به این پرسش که آیا مسعود پزشکیان از ابلاغ قانون حجاب خودداری خواهد کرد، گفته است: «طرح حجاب، یک مساله شرعی است و هم برای زن و هم برای مرد جزو فروع دین به شمار میآید. فروع دین هم اگرچه جزو واجبات است اما انجام آن شرایطی را میطلبد. یکسری از فروعات هستند که مربوط به خود شخص است. مثلا نماز برای جمع نیست بلکه موضوعی شخصی است. اصل روزه هم به همین گونه است اما یکسری عبادات مانند امر به معروف و نهی از منکر جمعی هستند. مفهومی که میگوید اگر من منکری را در جامعه میبینم، وظیفه دارم که کاری را انجام دهم تا آن منکر ادامهدار نشود. منتهی برای همین عبادات اجتماعی هم شرایطی گذاشتند.» او پس از ارائه توضیحاتی درباره شروط امر به معروف و نهی از منکر، مشخصا به بحث قانون حجاب پرداخته، در این رابطه میگوید: «اینکه گفتهاند لایحه حجاب جزو اولویتهای ما نیست، باید کنارش این هم گفته شود که ایشان شرایط لازم را نمیبینند و احساس وجوب نمیکنند.»
هاشمیرفسنجانی همچنین با اشاره به شرایط خاص جامعه امروز ایران گفت: «امروز شرایطی فراهم نیست که بخواهیم مانع آزادی مردم در انتخاب پوشش خود شویم. جامعه این کار را نمیپذیرد، لج میکند، اعتراض میکند و… این به نفع کشور نیست. این تحلیل، یعنی اینکه شرایط امر به معروف و نهی از منکر وجود ندارد و وقتی هم که شرایط مهیا نباشد، وظیفه از مجری قانون سلب میشود.» او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا پزشکیان میتواند از ابلاغ این قانون اجتناب کند، گفت: «آقای پزشکیان در حال حاضر شرایط اجرای قانون حجاب را مناسب نمیبیند. او به خوبی میداند که وضعیت کشور به نوعی نیست که بتوان این لایحه را اجرا کرد بنابراین وظیفه از ایشان ساقط میشود. این همان چیزی است که شرع میگوید و قانون برگرفته شده از شرع هم همین حکم را میدهد.»
هاشمیرفسنجانی در ادامه با اشاره به مواد قانونی در مورد ابلاغ قوانین مبنیبر اینکه درصورت خودداری رییسجمهور از ابلاغ قانون، رییس مجلس آن را ابلاغ میکند، گفت: «توضیحاتی که دادهام تنها شامل آقای پزشکیان نمیشود. این امر شامل همه ما میشود. حتی آقای قالیباف هم در امر به معروف و نهی از منکر، با شرایطی که بر کشور حاکم است و با سابقهای که درمورد گشت ارشاد و هشدار به بیحجابها داشتهایم، وظیفهای ندارد.» او گفت: «مخالفان هم بدانند که مطابق همان شرعی که از آن برای مبارزه با بیحجابی صحبت میکنند، تشخیص را باید برعهده خود شخص گذاشت. من که نباید به کسی بگویم که حجاب خود را درست کند.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد