14 - 02 - 2017
علت انفجار در پلاسکو منفجر شدن سیلندرهای گاز بود
عضو شورای شهر تهران گفت: خانواده مرحوم چراغی درخواست قصاص دارند و حاضر به رضایت نیستند.
معصومه آباد در نشست خبری با بیان اینکه هزینه فوت یک انسان دو میلیارد تومان است، گفت: از سال ۹۳ تا ۹۵، سه هزار نفر بر اثر مرگ خاموش فوت کردند.
وی در ادامه به ناایمنی برخی ساختمانها در تهران اشاره کرد و گفت: در ۱۷ هزار بازدیدی که توسط کارشناسان از ساختمانهای شهر انجام شده، سه هزار ساختمان ناایمن اخطار گرفتند.
آباد با اشاره به اینکه اگر به قانون رجوع کنیم، شهرداری موظف به بررسی و کنترل ساختمانهای ناایمن است، گفت: اگر شهرداری در این زمینه مکلف است، ضابط قضایی این وظیفه را به شهرداری محول کند تا بتواند در صورت نیاز ساختمانها را پلمب کند.
وی در ادامه با اشاره به حادثه پلاسکو، شورای شهر را در پرداخت نشدن اعتبار برای تجهیزات آتشنشانی مقصر دانست و گفت: سازمان آتشنشانی در بحران تجهیزاتی، مدیریتی و دانش و مهارت قرار دارد.
به گفته عضو شورای شهر تهران، علت انفجارهای متعدد در پلاسکو، منفحر شدن سیلندرهای گاز پیک نیکی در ساختمان بوده است و براساس نظر کارشناسان انفجار تروریستی اصلا مطرح نیست.
آباد با اشاره به حادثه آتشسوزی کارگاه خیابان جمهوری عنوان کرد: پرداخت حق و حقوق خانوادههایی که عضو خانوادهشان در حادثه جمهوری از دست رفتند، بر عهده سازمانهای بیمهای است چراکه آنها بیمه تامین اجتماعی بودند.
همچنین لازم به ذکر است مشکلات تاسیساتی در بازار تهران نگرانکننده است و رسیدگی به این وضعیت نیاز به همکاری بین بخشی وزارت کار، برق، شهرداری، مدیریت بحران و وزارت کشور دارد.
وی با اشاره به اینکه امروز یکی از بحرانهای موجود در کشور بحران ایمنی است و حادثه پلاسکو زنگ خطری برای همه ما بود، گفت: درهفتهای که حادثه پلاسکو اتفاق افتاد از سازمان ایمنی آتشنشانی آمار گرفتم و آنها اعلام کردند که در هفته ۲۵۰ تماس با سازمان ایمنی داشتیم که تا این لحظه ۸۰ درصد از ۲۵۰ تماسی که زده میشود به دلیل مسامحه و بیدقتی شهروندان است.
آباد با اشاره به اینکه سال گذشته در تهران ۱۴۱ مورد مرگ خاموش داشتیم و این آمار در سال ۹۵، ۳۷ درصد افزایش پیدا کرده است، بیان کرد: براساس گزارش سازمان پزشکی قانونی آمار شروع مرگ خاموش همزمان با برودت سرما افزایش مییابد.
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه از سال ۹۰تاکنون نتوانستیم بحث ایمنی را به صورت یکپارچه تعریف کنیم، گفت: در مطالعه تطبیقی که انجام دادیم، مشخص شد عموما مساله ایمنی به صورت یکپارچه است و صفر تا صد این موضوع در اختیار یک سازمان است اما متاسفانه نتوانستیم در لایحه جامع مدیریت شهری جایگاه ایمنی را مشخص کنیم.
وی ادامه داد: یکی از دستاوردهای مهم کمیسیون سلامت این است که خلاهای قانونی در بخش ایمنی احصا شد و تقریبا حدود ۵۰ مصوبه داریم که ۱۸ مصوبه در رابطه با سازمان ایمنی آتشنشانی است. زمانی که لایحه بهروزرسانی تجهیزات آتشنشانی را در شورا مطرح کردیم یک بار با رویکرد آموزشی و یکبار با رویکرد ارتقای تجهیزات به آن پرداختیم.
آباد با بیان اینکه بعد از حادثه جمهوری سه راهبرد ارتقای مدیریت ایمنی، ارتقای تجهیزات و امکانات و ارتقای دانش و مهارت آتشنشانان را پیشنهاد دادیم، گفت: لایحهای در رابطه با تجهیزات آتشنشانی به تصویب شورای شهر رسید اما گفته شد که بودجه لازم برای تخصیص وجود ندارد. در ابتدا سه هزار میلیارد تومان و پس از آن ۵۰۰ میلیارد تومان از سوی آتشنشانی پیشنهاد شد و ما گفتیم که این ۵۰۰ میلیارد تومان را هم نمیتوانیم بدهیم.
وی با تاکید بر اینکه ردیف بودجه مشخصی باید به صورت اورژانسی در اختیار آتشنشانی قرار بگیرد تا دانش و مهارت این عزیزان افزایش یابد، ادامه داد: تمام دنیا به موضوع پیشگیری تاکید بسیار زیادی دارند اما در این حوزه قوانین شفاف کافی نداریم، از سوی دیگر نیز باید توجه داشت که سلامت جامعه دستخوش مسایل سیاسی نیست و هیچ منافعی هم نخواهد داشت و اینطور نباید باشد که در حادثهای بگوییم شهرداری مقصر است یا وزارت کار.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مدارس اجازه ورود کارشناسان برای تعیین وضعیت ایمنی را نمیدهند، اضافه کرد: گزارش غیرایمنی که از فضاهای آموزشی میآید، جزو مواردی هستند که نشان میدهند با سه دانشگاه شریف، تهران و خواجهنصیر که متولی شناسایی مسایل غیرایمن بودند، همکاری نکردند.
آباد با بیان اینکه شناسایی ساختمانهای غیرایمن با شاخصهای سختگیرانهای مورد بررسی قرار میگیرند، گفت: ذیل اخطاریههایی که به ساختمانها داده میشود رونوشت آن به هفت سازمان ارسال میشود. اگر به قانون رجوع کنیم شهرداری مکلف به برخورد با ساختمانهای غیرایمن است و اگر شهرداری تکلیفی دارد ضابط قضایی باید این وظیفه را به شهرداری محول کند. به طور مثال وزارت بهداشت این امکان را دارد که اگر محیط از نظر بهداشتی سالم نیست آنجا را پلمب کند.
وی با اشاره به اینکه در هفت، هشت سال اخیر تا زمانی که ساختمانها نتوانند استعلام ایمنی را بگیرند پایانکار به آنها داده نمیشود، گفت: ما در مصوبه توسعه و خدمات ایمنی، ایمنسازی را به سازمان ایمنی آتشنشانی واگذار کردیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد