24 - 01 - 2025
عوامل تأثیرگذار بر نوسانات قیمت نبشی
قیمت روز نبشی در پارهای از مواقع در بازار نوسانات بالایی را به ثبت میرساند که این امر میتواند باعث ایجاد ضررهای مالی سنگینی برای خریداران نبشی شود. البته شناخت عوامل تأثیرگذار بر قیمت نبشی میتواند به افراد چشمانداز روشنتری از بازار این محصول ارائه دهد. این چشمانداز از قیمت نبشی باعث میشود که افراد در انتخاب زمان خرید نبشی تصمیمات بهتری بگیرند. چرا که خرید نبشی با قیمت مناسب میتواند باعث صرفهجوییهای کلانی در بودجههای ساختوساز شود؛ بنابراین با ما همراه شوید تا در این مطلب شما را با عوامل مؤثر بر قیمت نبشی و شیوه تحلیل این عوامل بیشتر آشنا کنیم.
عوامل تأثیرگذار بر قیمت نبشی
عوامل تأثیرگذار بر قیمت نبشی را میتوان به مشخصات فنی محصول و پارامترهای بازاری تقسیم کرد. هریک از این عوامل با تأثیر مستقیم و غیرمستقیم بر قیمت آهن باعث تغییر در قیمت روز نبشی میشوند و شناخت آنها میتواند باعث تحلیل بهتر بازار نبشی شود. عوامل مؤثر بر قیمت نبشی شامل دو گروه عمده زیر است:
- عوامل بازاری تأثیرگذار بر قیمت نبشی
- مشخصات محصول تأثیرگذار بر قیمت نبشی
1. عوامل بازاری تأثیرگذار بر قیمت نبشی
عوامل تأثیرگذار بر قیمت روز نبشی با توجه به عوامل بازاری شامل پارامترهای زیر است:
- قیمت دلار
- میزان عرضه و تولید نبشی در بازار
- میزان مصرف و تقاضای نبشی در بازار
- قیمت ورق و هزینه تولید
- هزینه حملونقل
2. مشخصات محصول تأثیرگذار بر قیمت نبشی
عوامل تأثیرگذار بر قیمت روز نبشی با توجه به مشخصات فنی محصول شامل موارد زیر است:
- ابعاد و وزن نبشی
- جنس و گرید نبشی
- نوع نبشی
- کارخانه تولیدکننده نبشی
بررسی عوامل مؤثر بر قیمت روز نبشی
- تأثیر نوسانات دلار بر قیمت نبشی
دلار یکی از مهمترین پارامترهای بازاری تأثیرگذار بر قیمت نبشی است که هم بهصورت مستقیم و هم بهصورت غیرمستقیم باعث تغییر نرخ نبشی در بازار میشود. بازار دلار و آهن تقریباً دارای همبستی مستقیمی هستند، یعنی هرگونه افزایش یا کاهش قیمت دلار میتواند باعث گران شدن یا ارزان شدن قیمت آهن آلات مانند نبشی شود. همچنین نرخ دلار با تأثیر بر هزینههای تولید یا تشویق تولیدکنندگان به صادرات و کسب درامد دلاری بهصورت غیرمستقیم هم باعث تغییر در قیمت نبشی در بازار میشود.
- تأثیر میزان عرضه و تولید بر قیمت نبشی
میزان تولید و عرضه نبشی در بازار آهن به نحوه تأمین زنجیره تولید و محدودیتهای آن مرتبط است. بهعنوان نمونه محدودیتهای انرژی تولیدکنندگان مانند قطع برق و گاز میتوان با تأثیر بر میزان تولید باعث کاهش عرضهها و گران شدن قیمت نبشی شود. همچنین سیاستهای دولتی در اتخاذ تعرفههای صادراتی و … عامل دیگری است که میتواند با تسهیل صادرات نبشی باعث کاهش عرضهها در بازار داخلی و درنتیجه گران شدن نرخ نبشی شود.
- تأثیر میزان مصرف و تقاضا بر قیمت نبشی
میزان تقاضا در برابر میزان عرضه قرار میگیرد و به رونق صنایع مصرفکننده در بازار بستگی دارد. ازآنجا که نبشی اکثراً در صنایع مرتبط با ساختوساز به کار گرفته میشود هرگونه رونق در این صنایع باعث افزایش تقاضا در بازار و گران شدن قیمت نبشی میشود. همچنین دوران التهاب در بازار ارز باعث افزایش مقطعی تقاضا و گران شدن تورمی قیمت نبشی در یک مقطع زمانی کوتاه میشود که پس از آن نیز رکود سنگین به دلیل پیشخور شدن تقاضا از راه میرسد.
- تأثیر نرخ ورق و هزینه تولید بر قیمت نبشی
ورق بهعنوان اصلیترین ماده اولیه مورد استفاده در خط تولید نبشی شناخته میشود و از این رو قیمت ورق با نرخ نبشی دارای رابطه مستقیمی است. جدا از قیمت ورق، هزینه تولید نبشی با توجه به نوسانات نرخ دلار، قیمت انرژی و قیمت جهانی فولادی نیز تغییر میکند.
- تأثیر هزینه حملونقل بر قیمت نبشی
هزینه حملونقل جدا از تأثیر بر قیمت مواد اولیه و هزینه تولید به مسافت محل بارگیری و تحویل بار بستگی دارد. جدا از مسافت ، نرخ سوخت اصلیترین فاکتور در تعیین هزینه حملونقل نبشی و دیگر آهن آلات به شمار میرود.
- تأثیر ابعاد و وزن محصول بر قیمت نبشی
وزن نبشی به عواملی نظیر ابعاد، ضخامت و گرید فولاد مورد استفاده در نبشی بستگی دارد. هر چه وزن نبشی سنگینتر شود قیمت نبشی نیز گرانتر محاسبه میشود.
- تأثیر جنس و گرید بر قیمت نبشی
قیمت نبشی با توجه به نوع سبک یا سنگین بودن آن تعیین میشود. بر این اساس انواع نبشی سبک ارزانتر از نبشیهای سنگین در بازار هستند. همچنین انواع متریال های نبشی مانند فولاد ساده، St52 یا St37، فولاد گالوانیزه، استیل، فولاد A36 و … باعث تغییر قیمت محصول نهایی نبشی میشوند.
- تأثیر نوع تولید بر قیمت نبشی
نبشیها براساس شیوه تولید به دو نوع پرسی و فابریک تقسیم میشوند. دقت کنید که قیمت نبشی پرسی با توجه به تفاوت مشخصات آن متفاوت از قیمت نبشی فابریک است. همچنین انواع نبشی بال مساوی، بال نامساوی و اسپیرال نیز میتوانند دارای قیمتهای مختلفی باشند. به این ترتیب در هنگام خرید نبشی باید به همه این مشخصات دقت کرد.
- تأثیر کارخانه تولیدکننده بر قیمت نبشی
کارخانههای تولیدکننده نبشی از مواد اولیه، ماشین آلات و استانداردهای مختلفی در خط تولید نبشی استفاده میکنند که باعث تفاوت مشخصات نبشی در هر کارخانه میشود. از کارخانههای تولیدکننده نبشی میتوان به برندهای زیر تقسیم کرد:
- فولاد ناب تبریز
- فولاد سپهر ایرانیان
- اسپیرال (کوهپایه)
- زنجان
- آریان فولاد
- شکفته
- ظهوریان مشهد
- آونگان
- ابهر
- منظومه
- فولاد جاوید بناب
- ماهان ذوب
- نستا
- اشتهارد
شیوههای پیش بینی و مدیریت نوسانات قیمت نبشی
شما برای مدیریت نوسانات قیمت نبشی به تحلیل و بررسی درست قیمت نبشی و برخی اقدامات مناسب در زمان درست نیاز دارید. این شیوهها شامل موارد زیر است:
- تحلیل تکنیکال نمودار دلار و نبشی
بررسی نمودار قیمت نبشی و دلار و مشخص کردن حمایت و مقاومتها میتواند بهترین زمانهای خرید را در اختیار شما قرار دهد.
- انتخاب زمان مناسب خرید
دوری از التهابات در بازارهای افزایشی، خرید در دوران رکود و کاهشی و همچنین تشخیص زمان درست خرید نبشی با توجه به میزان عرضه و تقاضا و شرایط بازار میتواند شما را از ضررهای مالی نوسانات بازار نبشی درامان نگه دارد.
سخن پایانی
قیمت نبشی تحت تأثیر عواملی نظیر نرخ دلار، نرخ ورق، میزان عرضه و تقاضا، هزینه حملونقل، ابعاد و وزن نبشی، برند تولیدکننده و نوع نبشی تعیین میشود. دقت کنید که در هنگان خرید نوع نبشی متناسب با کاربری مدنظرتان را انتخاب کنید تا متحمل هزینههای اضافی در خرید نبشی نشوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با انتخاب بهترین زمان خرید نبشی و تحلیل بازار آهن میتوانید از کارشناسان فولاد ایرانیان با شماره 42214–021 مشاوره رایگان دریافت کنید و یا به آدرس اینترنتی https://www.fooladiranian.com مراجعه نمایید.
این مطلب توسط جهان صنعت نوشته نشده و انتشار ان به منزله تایید محتوا نیست
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد