27 - 04 - 2022
محکومیت اعضای سابق هیاتمدیره شرکت بورس تهران
«جهانصنعت»- مهرماه سال گذشته بود که تعدادی ماینر در ساختمان بورس تهران کشف و حاشیههای فراوانی را ایجاد کرد. اگرچه مدیران وقت شرکت بورس تهران در آن زمان استخراج رمزارز را بر اساس یک مصوبه قدیمی قانونی توصیف میکردند اما در نهایت، این اقدام غیرقابل توضیح شرکت بورس تهران منجر به تشکیل جلسه فوری و کنارگذاشتن مدیرعامل وقت- علی صحرایی- شد. حالا دو روز است در فضای رسانهای نامهای دست به دست میشود که حاکی از تصمیم سازمان بورس مبنی بر سلب صلاحیت دائم مدیرعامل و هفت عضو سابق هیاتمدیره شرکت بورس تهران است. خبری که بر اساس پیگیریهای باشگاه خبرنگاران جوان تایید هم شده است.
بر اساس تصمیم سازمان بورس، اعضای سابق هیاتمدیره شرکت بورس تهران به سلب صلاحیت دائم از تصدی سمت مدیریت در بورسها و تشکلهای خودانتظام محکوم شدهاند. این فهرست شامل علی صحرایی مدیرعامل سابق بورس تهران، مهدی سدیدی، محمدرضا محسنی، محمودرضا خواجهنصیری، محمدرضا صادقیمقدم، محمدابراهیم محمدپورزرندی، علیاکبر امینتفرشی و امیرتقیخانتجریشی است. بورس پرس گزارش کرد که سمیهسادات آقامیری مدیر پیگیری تخلفات سازمان بورس در نامهای اعلام کرده است: «عطف به ابلاغ آرای قطعی اعضای وقت هیاتمدیره بورس تهران با عنایت به رای صادره مبنی بر سلب صلاحیت دائم نامبردگان ذیل از تصدی سمت مدیریت در بورس و تشکلهای خودانتظام، مقتضی است دستور فرمایید اقدامات لازم در این رابطه معمول شود.»در همین حال یکی از این نامبردگان در این فهرست که بورس پرس نام وی را افشا نکرده درباره این رویداد اعلام کرده است: «سازمان بورس درحالی با صدور این نامه و ارسال به کانون سهام عدالت (که فعال نیست) اقدام به گرفتن عکس و انتشار در فضای مجازی کرده که رای صادره بدون توجه به آیین نامهها، مقررات بازار سرمایه و همچنین لوایح و دفاعیات ارسالی بوده و متاثر از فضای سیاسی و رسانهای است. نکته جالب دیگر این است که نماینده سازمان بورس که هم در همه جلسات هیاتمدیره حضور غیرتشریفاتی داشته و به عنوان ناظر هم حاضر بوده از تمام مشکلات مبرا شده است؛ درحالی که اگر هر تقصیری متوجه هیاتمدیره شرکت بورس باشد به همان اندازه هم متوجه نماینده ناظر و سازمان بورس است.»
به گفته وی، اعضای هیات مدیره هم در برابر این اقدام سازمان بورس اقدام به شکایت به دادگاه، شورای عالی بورس و دیوان عدالت کردهاند.
گفتنی است روز گذشته نیز سخنگوی قوه قضاییه درخصوص اقدامات این قوه درباره وضعیت بورس گفت: چند پرونده در رابطه با بورس تشکیل شده که یک پرونده مربوط به خرید و نگهداری غیرمجاز رمزارز بود که در این رابطه مدیرعامل وقت بورس تحت تعقیب قرار گرفت و پرونده مفتوح است. وی افزود: پرونده دیگری مربوط به یکی از مسوولان وزارت اقتصاد و چند مدیر وقت بورس پیرامون اغوای افراد در جهت معامله و اعلام قیمتهای دروغین سال گذشته تشکیل شد که هنوز کیفرخواست صادر نشده است. همچنین برای این افراد پرونده انتظامی هم تشکیل شده است. آذرماه سال گذشته نیز سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره دستور رییس قوه قضاییه برای پیگیری موضوع بورس گفته بود: همکاران ما در سازمان بازرسی قبلا بازرسیهایی را انجام داده بودند و اقدام به هشدار و پیشنهادات به وزارت اقتصاد و سازمان بورسی کرده بودند، اما از آنجایی که به این موارد توجه نشده بود برخی مسوولان حکم بدوی گرفتهاند. البته برای برخی از مسوولان سابق بورس و اقتصاد و دارایی پروندهای در سازمان بازرسی مطرح است و اگر توضیحات کافی نباشد پرونده به مرجع قضایی میرود و هماکنون بازرسی از سازمان بورس در حال انجام است. برخی از مسوولان محکوم شدند، البته حکم در مرحله بدوی است و هنوز قطعی نشده است.
خدائیان در اسفندماه گذشته نیز در این باره بیان کرده بود: در همین مدتی که ورود پیدا کردیم، علاوه بر هشدارهای جدیدی که محضر رییسجمهور و وزیر داده شد، پرونده تخلفاتی اعضای هیاتمدیره سابق بورس را جهت بررسی به شورای عالی بورس ارسال کردیم، پرونده کیفری برای آنها تشکیل دادیم، دعوت و اخذ توضیح شدند و پرونده تقریبا در حال تکمیل است تا پرونده کیفری هم به مرجع قضایی ارسال شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد