31 - 05 - 2018
مخالفان روحانی مردم را نمایندگی نمی کنند
«جهانصنعت»- با خروج آمریکا از برجام همه پازلهای مخالفان دولت برای زیر سوال بردن اقدامات رییسجمهور تکمیل شد. افزایش قیمت ارز، عدم توانایی دولت در مهار آن، افزایش اعتراضات مدنی و شکلگیری بحران موسسات مالی غیرقانونی و مشکلات اقتصادی همه و همه بخشی از پازلی بود که به راستگرایان افراطی کشور این فرصت را داد تا دولت روحانی را به عدم توانایی در اداره و کنترل کشور متهم کنند. نتیجه این اتهامات جمعآوری امضا برای کشاندن رییسجمهور به مجلس شورای اسلامی برای استیضاح در زمینه مسایل اقتصادی بود؛ طرحی که البته در نهایت روز گذشته نتوانست در مجلس اعلام وصول شود چرا که برخی از نمایندگان امضای خود را پس گرفتند. البته حضور رییسجمهور در مجلس و سوال از وی، پدیده چندان عجیبی نیست و جزیی از وظایف نظارتی نمایندگان در خانه ملت محسوب میشود اما از آنجا که دولتهای یازدهم و دوازدهم بیشترین نقش را در امیدوار کردن مردم برای ادامه راه جمهوری اسلامی ایفا کرده و نتوانسته انتظارات مردم را برآورده کند و از سوی دیگر چندان با جریان اصولگرای کشور همسو نبود، فشارها علیه این دولت شدت بیشتری گرفته است. علاوه بر موضوع استیضاح رییسجمهور، برخی از جریانهای سیاسی زمزمههای بررسی طرح عدم کفایت حسن روحانی را مطرح کردند. اینگونه اتهامات البته تنها به خود رییسجمهور خاتمه نمییابد و وزارتخانهها نیز در تیررس این سنگاندازیها قرار گرفتهاند؛ از وزارت امور خارجه گرفته که نقش مهمی در توافق هستهای داشت تا وزارت نفت که این روزها به شدت زیر ذرهبین نمایندگان مجلس قرار گرفته است و هر لحظه امکان استیضاح وزیر آن وجود دارد. در این شرایط این سوال مطرح است که آیا عدهای در پی اخلال در روند حرکتی دولت هستند؟ آیا جریانی خاص بهطور سازمانیافته و سیستماتیک به سمت بیاعتبار کردن دولت پیش میرود؟ آیا برخی از فعالان سیاسی برکناری و سقوط دولت را هدف قرار دادهاند؟ سوالی که محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه پاسخ صریحی درباره آن نداد. وی در این باره گفت: «منتقدان سیاسی ما همین یک سال پیش همه این کارها را کردند اما مردم در یک انتخابات آزاد در داخل و خارج از کشور ساعتها صف کشیدند و دکتر روحانی را برای چهار سال با وجود کارنامهای که در دولت یازدهم داشت انتخاب کردند. این تفکرات آن موقع هم وجود داشت مثل اقلیت آمریکایی که کل ملت آمریکا را نمایندگی نمیکند، افرادی هم که چنین تفکری دارند ملت ایران را نمایندگی نمیکنند. مشخص است که ممکن است ملت بزرگ ما از ما انتقاداتی داشته باشد و توقعات بیشتری از ما داشته باشد، طبیعی است آن رای بزرگ به روحانی متقابلا انتظارات بزرگی را هم ایجاد میکند و ما خودمان را موظف میدانیم که به مطالبات و انتظارات مردم پاسخ دهیم و نهایت تلاشمان را هم میکنیم.»
کسی بدخواهی آمریکاییها را انکار نمیکند
محمدباقر نوبخت در ادامه نشست خبری در پاسخ به این سوال که باوجود بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع کارگزاران مبنی بر اینکه باید به دولت کمک کرد، مخالفان دولت هر روز پروژه تازهای درباره رییسجمهور و مذاکرهکنندگان هستهای باز میکنند، اظهارداشت: بیانات ایشان همیشه حکیمانه و منصفانه بوده و در این مورد هم با همین سیاق بیان فرمودند. وی افزود: واقع امر این است که مذاکرهکنندگان ایران در مذاکره با نمایندگان شش کشور بزرگ توانستند اتهام بیپایه مبنی بر نظامی بودن فعالیتهای هستهای ایران را رفع کنند. نوبخت ادامه داد: تاکنون آژانس بینالمللی انرژی اتمی ۱۱ بار پایبندی ایران به تعهدات خود را اعلام کرده است، از طرف دیگر ما در سال گذشته ۱۰۶ هزار میلیارد تومان فروش نفت داشتیم که توانستیم ۹۲ هزار میلیارد تومان را کسب کنیم. البته هنوز خیلی چیزها باقی مانده است و کسی بدخواهی آمریکاییها را انکار نمیکند. اینطور نبود که ما باور کنیم این کشورها صادق هستند و در حال حاضر هم حواس ما جمع است. وی خاطرنشان کرد: هم آقای رییسجمهور که مدیریت مذاکرات را بر عهده داشتند و هم آقای ظریف وظایف خود را به خوبی انجام دادند بهطوری که وزیر خارجه قبلی آمریکا اعلام کرد ایرانیها بسیار بافراست هستند و ترامپ هم گفت که وقتی من وزیر خارجه خود را با ظریف مقایسه میکنم، احساس میکنم او کم میآورد. سخنگوی دولت با بیان اینکه دنیا مذاکرهکنندگان ایران را تحسین میکند، اظهار داشت: حق نداریم مردان مذاکرهکننده را تحقیر کنیم، همیشه رهبر انقلاب با حکمت و مصلحت از این عزیزان تقدیر کردهاند و در حال حاضر هم که باز باید مذاکره کنیم، همه تلاش ما این است که زحمت مردم را کم کنیم. وی یادآور شد: تاریخ آقای دکتر روحانی را به خاطر شجاعتی که در سال ۹۲ انجام داد و وارد این عرصه شد، تکریم میکند. سخنگوی دولت افزود: اینکه امروز طرف ما فرد غدار و عهدشکنی مثل ترامپ است، بحث دیگری است اما همه تلاش ما این است که مشکلات مردم حل شود.
همه بدخواهان انقلاب میخواهند دولت را مشغول کنند
نوبخت در پاسخ به سوال دیگری درباره انتقادات از دولت در برخی از رسانهها، گفت: اکنون ضربه به دولت، ضربه به قوه مجریه نیست و ما با صحنهای مواجه هستیم که همه بدخواهان انقلاب میخواهند دولت را مشغول کنند. معاون رییسجمهور ادامه داد: ما هم امروز از مردم فهیم ایالات متحده انتظار داریم به کسانی که نمادی از فهم و ادراک مردم آمریکا نیستند به روش دموکراتیک جواب بدهند و ما در انتخابات نوامبر آینده ببینیم نتیجه چه خواهد شد. نوبخت در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه تعدادی از نمایندگان از تلاشهای انجام شده برای کاهش تعداد امضاهای سوال از رییسجمهور انتقاد کردهاند، گفت: سوال، تذکر، استیضاح و تحقیق و تفحص حق نمایندگان است و نمایندگان باید به اقتضا از هر کدام از این حقوق استفاده کنند. وی افزود: نمایندگان در جایی که باید تذکر بدهند و در جایی که لازم است استیضاح کنند یا تحقیق و تفحص انجام دهند اما این اقدامات باید متناسب باشد. سخنگوی دولت با طرح این سوال که چه سوالی از رییسجمهور مطرح است، اظهار داشت: آنها که گفتهاید کار رییسجمهور نیست، کار دولت است و با این شرایط هر برگی از درختان پاستور بیفتد رییسجمهور باید پاسخ بگوید. وی به تلاشهای نمایندگان دولت برای رفع ابهام درجلسات کمیسیونها اشاره کرد و گفت: در یک سال اول چهار وزیر استیضاح شدند اما ملاحظه کردیم که اکثریت نمایندگان استیضاح را تایید نکردند. نوبخت یادآور شد: نمایندگان مجلس۲۹۰ نفر هستند، طبعا هر چند نفر میتوانند طرحی را ارائه کنند منتها وقت مجلس گرفته میشود. من به وجدان عمومی مجلس نمایندگان ایمان دارم و جمع نمایندگان غالبا درست فکر میکنند.
نباید بین ما و قوه مقننه فاصله بیفتد، ما باید آنها را درک و با آنها همکاری کنیم ولی مجلس هم محل وضع قانون و رفع مشکلات کشور است و باید ببینیم که آیا این کار مشکل را حل میکند؟
اگر کسی بخواهد به ملت ما خدشه وارد کند پاسخ میدهیم
معاون رییسجمهور در پاسخ به سوال دیگری درباره اظهارات مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مبنی بر اینکه حفظ توافق هستهای برای اروپا یک مصلحت اقتصادی و امنیتی است، خاطرنشان کرد: آنها بر اساس یک برداشت نادرست از فعالیت هستهای ایران، تصور میکردند فعالیت هستهای ایران نظامی است. از سوی دیگر ما هم به دنبال فعالیتهای نظامی در این حوزه نبودیم. نکته قابل تامل اینکه اروپا در مقایسه با آمریکا به ایران نزدیکتر است و اگر فعالیتهای هستهای ایران، نظامی شود احساس تهدید بیشتری میکند. وی ادامه داد: صحبتهای اروپاییها این است که کماکان برجام وجود داشته باشد تا امکان نظامی شدن فعالیت هستهای ایران از راه نظارت گرفته شود ضمن اینکه برجام رابطه اقتصادی دو طرف را هم تسهیل میکند. سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: اگر کسی بخواهد به ملت و نظام ما خدشه وارد کند ما پاسخش را خواهیم داد و همانطور که رهبری فرمودند دوران بزن در رو گذشته است. به هیچ وجه قدرت ما تهاجمی نیست بلکه دفاعی و بازدارنده است. ضمن اینکه نگاه اروپا به برجام با نگاه آمریکا متفاوت است. وی یادآور شد: در حال حاضر اکثریت ملت آمریکا هم بر اساس نظرسنجیها مخالف خروج آمریکا از برجام بودند و کسانی که در این کشور در حاکمیت هستند اقلیت هستند و انتظار میرود که مردم آمریکا به صورت دموکراتیک آنها را برکنار کنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد