19 - 12 - 2022
نقدشوندگی سهام و حمایت از شاخص ادامه مییابد
|گروه بورس| سی و دومین نشست علی صالحآبادی رییس و سخنگوی سازمان بورس روز گذشته در حالی برگزار شد که مباحث مربوط به بورس ارز و نقش اجرایی بورس در آن و البته حمایتهای این سازمان از بازار در مواقع بحرانی از مهمترین مباحث مطرح شده بود. رییس باتجربه بورس که بیش از هفت سال سکانداری این نهاد مالی را برعهده دارد در این گفتوگو با رسانهها نیز به خوبی توانست با ارایه گزارشی جامع و پاسخگویی تقریبا صریح به سوالات ابهامات بسیاری را که باعث نگرانیهای همیشگی فعالان بورس میباشد را بر طرف کند. علی صالحآبادی در پاسخ به سوال روزنامه «جهان صنعت» که بورس و ارکان تحت حاکمیتش زمانی که وضعیت تالار شیشهای به خاطر افتهای وحشتناک شاخص کل که نمایانگر روند معاملاتی آن است در بحران قرار میگیرد چه واکنشی نشان میدهد، گفت: همیشه سعی بر آن بوده است تا با حفظ همیشگی قدرت نقدشوندگی در بازار سرمایه با شفافسازیها و استفاده از ابزارهایی همانند «اوراق اختیار فروش تبعی» که به تازگی اجرایی شده است از شاخص بورس نیز حمایتهای عملی به عمل آوریم تا جو منفی و شکننده بورس ادامهدار نباشد.
۵ هزار میلیارد تومان تامین مالی
همچنین صالحآبادی در این نشست با اشاره به تامین مالی پنج هزار میلیارد تومانی از طریق بازار سرمایه افزود: از ابتدای سالجاری سه هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان از طریق تاسیس شرکتهای سهامی عام تامین مالی شد و حدود یک هزار و ۱۳۴ میلیارد تومان از طریق اوراق مشارکت و اوراق اجاره و ۳۱۶ میلیارد تومان نیز از طریق انتشار اوراق جدید تامین مالی صورت گرفته است که در مجموع پنج هزار میلیارد تومان از ابتدای سالجاری تاکنون منابع مالی از بازار سرمایه تامین شده است. وی ادامه داد: از ابتدای سالجاری شش هزار و ۵۵۰ اطلاعیه شرکتهای بورسی منتشر شده است و هزار و ۵۵۴ اطلاعیه شرکتهای فرابورسی و ثبت شده نزد سازمان به انتشار رسیده است.
خبرهای جدید از بورس انرژی و ارز
رییس سازمان بورس در خصوص معاملات بورس انرژی اشاره داشت: نرم افزار معاملات و تسویه آماده و از تمامی مراحل آن به صورت آزمایشی تست گرفته شده است. دستورالعمل پذیرش، معاملات و تسویه و پایاپای نیز در سازمان طراحی شده و در مراحل نهایی است که بر اساس اعلام شرکت بورس انرژی امیدواریم تا دو ماه آینده معاملات این نهاد آغاز شود.وی در مورد آخرین وضعیت راهاندازی بورس ارز گفت: کارگروهی برای ایجاد بورس ارز با مسوولیت و مدیریت بانک مرکزی تشکیل شده که بورس یکی از اعضای کارگروه است. صالحآبادی اظهار کرد: مسوولیت این کمیته با بانک مرکزی بوده و هر گونه اظهارنظر در خصوص راهاندازی بورس ارز با بانک مرکزی است. به این ترتیب سازمان بورس تلاش داشته است که در این زمینه کمتر صحبت کند زیرا معتقد است که بانک مرکزی باید در این زمینه اطلاعرسانی کند.
عاقبت صدرا و بانک تات
صالحآبادی در ادامه در مورد وضعیت شرکت صدرا و خریداری آن توسط قرارگاه خاتمالانبیا اظهار کرد: پیرو مباحثی که در مورد این شرکت وجود داشت و تقاضای سهامداران جلسهای با حضور نمایندگانی از سهامداران در قرارگاه خاتمالانبیا برگزار شد و در نهایت مقرر شد که قرارگاه در نحوه حمایت از سهم جمعبندی کرده و نتیجه را به بورس اعلام کند.وی افزود: تاکنون نتیجهای به سازمان بورس اعلام نشده است که امیدواریم قرارگاه در خصوص شرکت صدرا به جمعبندی رسیده و از سهامداران جزء که در شرکت وجود دارد حمایت کند. وی در مورد وضعیت بانک تات و انحلال آن گفت: کارگروهی در بانک مرکزی تشکیل شده است تا وضعیت این بانک و تکلیف سهامداران آن مشخص شود که ظاهرا با ادغام این بانک سهامداران آن در بانک جدید ذینفع میشود که این موضوع توسط بانک مرکزی و بورس دنبال میشود که حقوق سهامداران از بین نرود.
اجرایی شدن کنترلهای داخلی شرکتها
صالحآبادی درخصوص مهمترین دستورالعملهای سالجاری این نهاد با اشاره به تصویب دستورالعمل کنترلهای داخلی گفت: موثرترین و مهمترین دستورالعملی که در سالجاری به تصویب رسیده را میتوان دستورالعمل کنترلهای داخلی عنوان کرد که قرار است در شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس اجرایی شود. وی ادامه داد: به شرکتها تا اردیبهشتماه سال ۱۳۹۲ مهلت داده شده تا با اجرایی کردن این دستورالعمل، اطلاعات مالی را با سلامت و شفافیت هر چه بیشتر ارایه کنند. وی در خصوص این دستورالعمل تازهوارد اضافه کرد: انتظار میرود با اجرایی شدن این دستورالعمل، حسابداران رسمی شرکتها در مجمعهای سال آتی در کنار تمامی گزارشات خود، گزارش کنترل داخلی را نیز به سهامداران اعلام کنند.
شرکتهای معاف از ثبت نزد بورس
سخنگوی سازمان بورس در خصوص شرکتهای تحت نظارت این نهاد عنوان کرد: شرکتهای سهامی عام که حقوق صاحبان سهام آنها از یک حدی کمتر باشد و ماهیت عام نداشته باشند از ثبت نزد سازمان معاف هستند و نیازی به اطلاعرسانی ندارند. صالحآبادی با تشریح این قبیل شرکتها گفت: شرکتهایی که تعداد سهامدار آن مساوی یا کمتر از یکصد شخص و بیش از ۳۵ شخص باشد و سرمایه آن از یکصد میلیارد ریال کمتر باشد معاف از ثبت نزد سازمان خواهد بود و همچنین شرکتهایی که تعداد سهامدار آن کمتر از ۳۵ شخص باشد، با هر سرمایهای معاف از ثبت نزد سازمان است. وی ادامه داد: شرکتهایی که سرمایه کمتر از ۱۰ میلیارد ریال داشته باشد با هر تعداد سهامدار معاف از ثبت نزد سازمان خواهند بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد