29 - 12 - 2020
نگران افزایش قیمتهای شب عید نباشید
گروه بازرگانی- مسوولان دولت دوازدهم در حالی از بابت قیمت کالاها در ماههای منتهی به پایان سال و شب عید خیال مردم را راحت میکنند که در روزهای عادی سال هم نتوانستند عملکرد قابل قبولی را در حوزه تنظیم بازار از خود نشان دهند. از این رو اگرچه متولیان تنظیم بازار از آرامش بازار کالاهایی همچون کالاهای اساسی خبر میدهند اما در حال حاضر شاهد این هستیم که بازار کالاهایی همچون مواد پروتئینی، روغن، لبنیات و… در آشفتگی قابل توجهی به سر میبرد تا جایی که حتی با وجود کاهش قدرت خرید مردم و کاهش تقاضا در بازارهای مختلف، باز هم وضعیت بازار تعریفی ندارد و راهکارهای به کار گرفته شده از سوی دولتمردان نتوانسته اندک تاثیری بر کاهش قیمت کالاها و کوتاه شدن دست دلالان از بازارهای مختلف داشته باشد.
با این حال وزیر صنعت در جلسه ستاد تنظیم بازار این وعده را به مردم داده است که مردم نباید نگران افزایش قیمتها در ماههای منتهی به پایان سال و شب عید باشند چرا که در این راستا تمهیدات لازم اندیشیده شده است.
علیرضا رزمحسینی حتی این را هم گفته است که حذف بخشنامههای اضافی و خلقالساعه از دیگر عوامل مهم در تنظیم بازار و ایجاد تعادل در ماههای گذشته است.
این در حالی است که حتی آمارهای وزارت صنعت و برآوردهای موجود از بازار نشان میدهد روند افزایش قیمت کالاهای اساسی ادامهدار است و تاکنون تعادلی در قیمتها و وضعیت بازار حاصل نشده است؛ موضوعی که باید هر چه زودتر مورد توجه مسوولان مربوطه قرار گیرد و راهکار موثری برای آن اندیشیده شود.
در غیر این صورت بازار شب عید با کمبود و افزایش قیمتهای باورنکردنی روبهرو خواهد شد که حتی خرید اقلام ابتدایی ایام نوروز را هم برای مردم به امری نشدنی تبدیل خواهد کرد.
تلاش برای عرضه و فراوانی کالا
در این میان همچنین شاهد این هستیم که حتی سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان و همچنین ستاد تنظیم بازار با افزایش قیمت بسیاری از کالاهای مورد نیاز مردم نیز موافقت میکنند. بر این اساس این روزها زمزمههایی در مورد افزایش قیمت نان مطرح میشود.
در همین خصوص وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه ستاد تنظیم بازار گفت: سیاست این وزارتخانه عرضه و فراوانی کالا برای حفظ تعادل قیمتی در بازار است که آثار آن را در بخش کالاهای تولید داخل شاهد هستیم.
علیرضا رزمحسینی افزود: شرایط تامین، تولید کالاها و اقلام مورد نیاز مردم مناسب است و پیشبینیهای لازم برای ذخیرهسازی میوه شب عید و همچنین تشدید نظارتها در ایام پایانی سال انجام شده است.
ابزارهای حکومت به خدمت بیایند
وزیر صمت اظهار کرد: هماهنگی با دستگاههای مرتبط از جمله وزارت جهاد کشاورزی، گمرک و بانک مرکزی و همچنین ابلاغیههای جدید ستاد اقتصادی دولت تاثیر خوبی در تامین کالاها و اقلام مورد نیاز مردم و همچنین مواد اولیه کارخانجات برای افزایش تولید آنها داشته است.
وی همچنین با بیان اینکه ابزارهای حکومت برای تقویت تنظیم بازار باید به خدمت بیایند و ستاد تنظیم بازار را در این مسیر همراهی کنند، افزود: حذف بخشنامههای اضافی و خلقالساعه از دیگر عوامل مهم در تنظیم بازار و ایجاد تعادل در ماههای گذشته است.
رزمحسینی با تاکید بر اینکه در جنگ اقتصادی ظالمانهای قرار گرفتهایم، خاطرنشانکرد: گرانی با گرانفروشی متفاوت است و گرانفروشی در خصوص کالاهایی است که در این شرایط جنگ ظالمانه بیانصافانه افزایش قیمت پیدا میکنند و دستگاههای نظارتی و مرتبط در این حوزه ورود میکنند.
تشدید بازرسیها در ایام پایانی سال
وزیر صمت با بیان اینکه بازرسیها با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال تشدید خواهد شد، گفت: مردم نباید نگران افزایش قیمتها در ماههای منتهی به پایان سال و شب عید باشند که در همین راستا تمهیدات لازم اندیشیده شده است.رزمحسینی همچنین تقسیم وظایف میان وزارت جهاد و وزارت صنعت، معدن و تجارت را در راستای تامین به موقع اقلام مورد نیاز و معیشتی مردم بسیار کارساز دانست و افزود: فضا در واقع به سمت واگذاری اختیارات به دستگاههای اصلی متولی میرود که تقسیم وظایف در همین راستا بوده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین از دستگاههای نظارتی خواست کنترل انبارها و بنکداران را به صورت هوشمند در دستور کار خود قرار دهند و عملکردهای خود را در این حوزه برای اطلاع مردم و ایجاد تاثیر مثبت در بازار رسانهای کنند.
رزمحسینی همچنین مدیریت مدبرانه در حوزه بازار را مورد تاکید قرار داد و گفت: این مدیریت با مداخله متفاوت است. مداخله باید در نقطه صفر ورود کالا انجام شود.
مجوزی برای افزایش قیمت شویندهها ندادهایم
در این خصوص همچنین دبیر ستاد تنظیم بازار با تاکید بر اینکه افزایش قیمت نان فعلا مطرح نیست، اعلام کرد: بعد از مردادماه تولیدکنندگان مواد شوینده مجوزی برای افزایش قیمت دریافت نکردند و برای بررسی این موضوع سهشنبه جلسهای برگزار خواهد شد.
عباس قبادی در مورد افزایش قیمت مواد شوینده اظهار کرد: تولیدکنندگان مواد شوینده در مردادماه امسال برای افزایش ۷۰ درصدی قیمت تولیدات خود درخواست داده بودند که سازمان حمایت در آن مقطع با افزایش ۴۰ درصدی قیمت تولیدات این بخش موافقت کرد. در مقطع فعلی نیز دلیلی برای افزایش قیمت وجود ندارد و بر این اساس تولیدکنندگان مواد شوینده مجوزی برای افزایش قیمت ندارند.
وی افزود: مقرر شده جلسهای با حضور اعضای انجمن مواد شوینده تشکیل شود و موضوع در آنجا مورد بحث و بررسی قرار گیرد بنابراین فعلا هیچگونه مجوز افزایش قیمتی در سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار به تولیدکنندگان مواد شوینده داده نشده است.
گرانی نان فعلا مطرح نیست
قبادی در مورد افزایش قیمت نان نیز گفت: بحث افزایش قیمت نان فعلا مطرح نیست و اگر بحثی در این باره در رسانهها مطرح میشود، مسائل کارشناسی است و این به منزله افزایش قیمت نان نیست. قیمت نان همچنان در اختیار استانداریهاست و هر گونه اظهارنظری در مورد افزایش قیمت نان اظهارنظر فردی و فاقد وجاهت قانونی است.
به گفته این مقام مسوول، در این جلسه مسائل مربوط به تنظیم بازار شب عید و تامین مواد پروتئینی، مواد بهداشتی، شیرینی و شکلات مطرح شد. همچنین با تقاضای وزارت جهاد کشاورزی در خصوص تغییر قیمت تخممرغ موافقت شد تا بتوانیم تولید و عرضه پایدار داشته باشیم.
وی همچنین با اشاره به رصد و پایش ۱۰۰ قلم کالای اساسی، ضروری و مورد نیاز مردم گفت: در سه هفته اخیر تقریبا در مورد این کالا شرایط متعادلی در بازار حکمفرما بوده و نوسانات بازار به حداقل رسیده است.
این مقام مسوول در ادامه تاکید که مرجع رسمی تصمیمات بازار کشور علاوه بر هیاتوزیران، ستاد تنظیم بازار و در موارد خاص سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان است و به طور کلی سازمان حمایت به عنوان مرجع رسمی قیمتگذاری در کشور است.
دبیر ستاد تنظیم بازار با بیان اینکه در جلسه ستاد تنظیم بازار تاکید شد که ابزارهای حکومت برای تنظیم بازار باید در خدمت تنظیم بازار قرار گیرند، تصریح کرد: افزایش قیمت در کالاهایی که از خدمات حاکمیت برخوردارند و مشمول ارز ۴۲۰۰ میشوند و یارانه از دولت دریافت میکنند، بدون اجازه سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار ممنوع است و در صورت افزایش قیمت این کالاها بدون مجوز با برخورد تعزیراتی مواجه میشوند.
تخممرغ برای بار سوم گران شد!
گفتنی است ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلو تخممرغ در مرغداری را به ۱۴ هزار تومان افزایش داده که سومین افزایش قیمت این محصول در سال جاری است.
گزارشهای منتشر شده از جلسه دیروز ستاد تنظیم بازار حاکی از افزایش مجدد قیمت تخممرغ است، اما این خبر هنوز به صورت رسمی از سوی دبیر ستاد تنظیم بازار اعلام نشده است.
احتمالا قیمت هر کیلو تخممرغ از ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان به ۱۴ هزار تومان افزایش مییابد.
دقیقا چهار ماه پیش سقف قیمت هر کیلوگرم تخممرغ در مرغداری حداکثر ۹۵۰۰ تومان و قیمت مصرفکننده هر شانه تخممرغ ۳۰ عددی بسته به وزن آن در حدود ۲۰ هزار تومان تعیین شد اما مجددا در مهر ماه امسال ستاد تنظیم بازار حداکثر قیمت هر کیلوگرم تخممرغ فله برای مرغداری ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان و برای مصرفکننده ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان تصویب کرد. این در حالی است که هفته گذشته قیمت هر شانه تخممرغ در سطح خردهفروشیها به ۴۰ هزار تومان رسید.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد