30 - 01 - 2017
نگران شب عید نباشید!
گروه بازرگانی- اگرچه هرسال با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، شاهد وعده و وعیدهای مسوولان در رابطه با تنظیم بازار میوه شب عید و کنترل این بازار هستیم اما تجربه نشان داده که نمیتوان خیلی به وعدههای مسوولان دلخوش کرد چرا که در برخی سالها شاهد افزایش چند برابری قیمتها در این ایام بودیم تا جایی که در برههای از زمان، قیمت نارنگی به کیلویی ۱۸ هزار تومان رسید. در حال حاضر نیز با توجه به اینکه بخشی از پرتقالهای مازندران دچار سرمازدگی شده است، قیمت پرتقال دیگر نقاط کشور از کیلویی ۷ تا ۱۲ هزار تومان در نقاط مختلف شهر به فروش میرسد بنابراین با توجه به اینکه ادعا میشود تمام پرتقالهای یخ زده و غیر قابل استفاده به آب دریا ریخته شده، بعید نیست که قیمت پرتقالهای جنوب بیش از قیمت فعلی در بازار شب عید به فروش برسد و بار دیگر شاهد تحول قیمتی قابل توجهی در بازار میوه سال ۹۶ باشیم.
اما با این اوصاف، وزارت کشاورزی به تازگی اعلام کرده که برای تنظیم بازار شب عید دست به کار شده و لازم نیست مردم نگران تامین میوه شب عید باشند. با اینکه قیمت عرضه میوه شب عید هنوز توسط ستاد تنظیم بازار اعلام نشده اما قرار است میوه شب عید از ۲۰ اسفند در استان تهران توزیع شود.از همین رو با توجه به اینکه در بخشی از باغهای مازندران سرمازدگی به وجود آمد و محصولات باغداران این مناطق دچار یخزدگی شد، پرتقال مورد نیاز برای تنظیم بازار شب عید از استانهای غربی و جنوبی کشور در حال انتقال به استان تهران است و تا پایان بهمن به طور کامل به سردخانههای این استان منتقل خواهد شد.این در حالی است که محصول سیب نیز بهطور کامل خریداری و در سردخانهها ذخیره شده است.
در همین راستا رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: بخشی از پرتقال مورد نیاز شب عید از منطقه داراب استان فارس تهیه شده است.
علیاشرف منصوری اظهار کرد: با توجه به سرمازدگی و خشکیدگی که در بخشی از پرتقالهای استانهای شمالی کشور بهوجود آمده است از اصناف و باغداران تقاضا داریم این بخش از محصول را به صنایع تبدیلی و تکمیلی تحویل دهند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: قیمت عرضه میوه شب عید پس از تصویب در ستاد تنظیم بازار اعلام میشود و مانند سال گذشته که چندین مرحله قیمتها کاهش یافت امیدواریم در مدت زمان توزیع شاهد این روند باشیم.
توسعه واحدهای گلخانهای
منصوری همچنین در ادامه با اشاره به اینکه توسعه واحدهای گلخانهای از جمله برنامههای وزارتخانه جهاد کشاورزی استان تهران در راستای تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی است، بیان داشت: به این منظور جلسات کارگروههای مختلف شکل گرفته به انضمام آنکه برای آشنایی آموزش کشاورزان کلاسهایی برگزار شده به طوری که در مجموع ۲۷۸ هکتار احداث جدید و تغییر گلخانههای سنتی به صنعتی داشتهایم.
منصوری در ادامه یادآور شد: علاوه بر فعالیتهای انفرادی در این راستا ایجاد شهرکهایی به این منظور طی سالهای گذشته در دستور کار قرار گرفت که به سبب مشکلات و مسایل دستگاههای شبهدولتی مشکلاتی در راستای توسعه آن ایجاد کرد که از سال گذشته با فراهم شدن زیرساختها از ۱۳۷۰ هکتار که فاز اول آن در سطح ۱۰۵ هکتار نهایی و آماده واگذاری است، تاکنون ۲۹ هکتار آن واگذار شده و مابقی طی هفتههای آتی واگذار خواهد شد.
منصوری با بیان اینکه این واحدها نقش بسزایی در افزایش تولید و بهرهوری دارند، عنوان کرد: در هر واحد گلخانه به ازای هر هکتار پنج نفر اشتغال ثابت داریم که در فصل برداشت به ۳۰ نفر میرسد.
رییس جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به دیگر برنامههای مهم وزارتخانه بیان داشت: سال گذشته سطح دانههای روغنی کمتر از ۵۰۰ هکتار بود که امسال با چهار برابر افزایش این سطح به ۲۱۰۰ هکتار رسید که به دلیل سرمای غیرمترقبه پاییز بخشی از مزارع دچار خسران شدند، برای سالهای آتی در نظر داریم این سطح به سرعت گسترش یابد چراکه علاوه بر تامین نیاز داخل در کنترل آفات و حاصلخیزی خاک نقش بسزایی دارد.
وی با اشاره به فعالیت حوزه دام و طیور در این بخش با هدف استمرار تولید خودکفایی محصولاتی نظیر شیر و تخممرغ و گوشت اظهار داشت: باوجود نوسانات بازار و شیوع بیماری ۷۳۶هزار تن شیر، ۲۱ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز و ۵۰ هزار تن تخممرغ تولید شده که براساس فعالسازی واحدهای نیمهتعطیل، تجهیز و نوسازی واحدها، راهاندازی آزمایشی شیر، ارتقای فناوری در واحدهای مرغداری، بهینهسازی مصرف انرژی، کاهش ضریب تبدیل و اجرای برنامههای آموزشی به فعالان بخش در صدد استمرار تولید هستیم.
منصوری با بیان اینکه توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی یکی از عوامل اثرگذار در ایجاد ارزش افزوده و کاهش ضایعات است، گفت: به این منظور در سالجاری ۱۱۲ فقره تاسیس داشتهایم که تاکنون ۱۵ فقره به بهرهبرداری رسیده است.
بهرهبرداری از ۲۴۶ طرح در دهه فجر
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: ۲۴۶ طرح توسعه بخش کشاورزی با اختصاص ۱۸۱۷ میلیارد ریال اعتبار در دهه فجر به بهرهبرداری میرسد.
منصوری با اشاره به اینکه ۶۸ درصد سرمایهگذاری طرحهای کشاورزی، سهم بخش خصوصی است، افزود: با بهرهبرداری از این طرحها ۲۵ میلیون مترمکعب آب صرفهجویی میشود و حدود ۳/۱۴ هزار تن نیز افزایش تولید خواهیم داشت.این در حالی است که ۳۸ هزار تن افزایش تولید در بخش فرآوری محصولات خام کشاورزی را شاهد خواهیم بود و برای ۴۴۰۰ نفر نیز فرصت شغلی جدید ایجاد خواهد شد.
وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون به منظور تکمیل بنگاههای کوچک زودبازده و تقویت بنیههای بخش کشاورزی ۱۶۴۵ میلیارد ریال تسهیلات برای ۳۵۱ طرح پرداخت شد که نقش مهمی در افزایش ظرفیت و استمرار تولید داشته و موجب شده ۱۶۴ هزارتن به مجموع تولیدات استان افزوده شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: از ابتدای سال تاکنون در بخش طیور بیش از دو میلیون قطعه جوجه ریزی و همچنین ۱۳ میلیون و ۳۶۰ هزار شاخه گل افزایش تولید داشتیم.همچنین از ابتدای سال تاکنون برای بیش از ۲۱۶۷ نفر اشتغال ایجاد شده است.
۱۰ هزار هکتار تحت پوشش آبیاری نوین
وی درباره روند اجرای طرحهای آبیاری نوین در استان تهران نیز افزود: برنامه ابلاغی حدود ۵۵۶۶ هکتار بود که با همراهی کشاورزان و بهرهبرداران تاکنون بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغات تحت پوشش آبیاری نوین قرار گرفته و به پیمانکاران واگذار شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: تاکنون ۱۶۲ هکتار گلخانه جدید احداث و ۱۱۶ هکتار گلخانه سنتی نیز در استان تهران بازسازی شده که در مجموع ۲۷۸ هکتار است.
منصوری افزود: از آبان سال گذشته تاکنون به منظور تحقق برنامه اقتصاد مقاومتی و مصرف بهینه منابع آب ۴۴۰ هکتار گلخانه جدید و بازسازی شده در استان تهران فعال شده است.
وی همچنین از واگذاری ۲۹ واحد از شهرک گلخانهای حصار گلی استان تهران خبر داد و گفت: این شهرک ۱۳۷۰ هکتار است که فاز اول آن در سطح ۱۰۵ هکتار نهایی شده و ۲۹ واحد آن در سطح ۱۰ هکتار به بهرهبرداری رسیده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: به منظور افزایش تولید و بهرهوری از منابع پایه تولید تاکنون بیش از ۱۷۵ میلیارد ریال تسهیلات برای توسعه مکانیزاسیون اختصاص یافته است.
منصوری گفت: در پی جذب تسهیلات و توسعه مکانیزاسیون، درصد توسعه مکانیزاسیون از ۴۵/۱ صدم به ۵۸/۱ صدم افزایش یافته است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد