24 - 10 - 2017
هزینه برجسازی در بافت فرسوده بالاست
دبیر کانون سراسری انبوهسازان به ابلاغ برجسازی در بافت فرسوده از سوی دولت واکنش نشان داده، هزینه ساخت برج در بافت فرسوده را بالا دانست و گفت: دولت هیچ بسته تشویقی برای حضور انبوهسازان در بافتهای فرسوده ایجاد نکرده است. فرشید پورحاجت در گفتوگو با فارس در پاسخ به این سوال که طراحان و نویسندگان طرح جامع مسکن در وزارت راهوشهرسازی در حالی پاسخگویی به نیاز مسکن را سالانه یک میلیون مسکن عنوان کردهاند که آمار تولید مسکن بسیار کمتر از این است، گفت: در حال حاضر میزان تولید مسکن در کشور حدود ۴۰۰ هزار واحد مسکونی است اما در طرح جامع مسکن پیشبینی شده نیاز مسکن سالانه حدود یک میلیون واحد مسکونی است.
وی افزود: اینکه این پیشبینی تا چه میزان محقق شود، به ریلگذاری و سیاستگذاری دولت بازمیگردد اما در طرحهای جامع مسکن معمولا افقهای بالادستی و سیاستهای توسعهای و آمایش سرزمین و رشد جمعیت را در نظر میگیرند که براساس آن برنامهریزی کنند. حال اینکه یک میلیون واحد مسکونی در سال مدنظر نویسندگان طرح جامع مسکن بوده است، به نظر میرسد که خارج از واقعیت نیست.
به گفته پورحاجت، سالانه به تولید مسکن در حدود یک میلیون واحد مسکونی مورد نیاز است اما نمیتوانیم احداث کنیم و باید برنامهریزی مدونی برای آن صورت گیرد. وی افزود: ساخت یک میلیون واحد مسکونی برای پاسخگویی به نیاز و تقاضا کار بسیار سخت و پیچیدهای است.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان افزود: به هر حال نیاز مسکن سالانه یک میلیون واحد مسکونی است و حالا اینکه تا چه حد محقق شود، باید مسوولان پاسخ دهند اما اعتقاد ما این است که میشود سالانه یک میلیون واحد مسکونی احداث کرد به شرط اینکه بوروکراسیهای پیچیده در حوزه ساختوساز را برداریم و برنامهریزی مشخصی برای حوزه مسکن انجام دهیم.
پورحاجت ادامه داد: نگاه درآمدی سازمانها و ارگانها از بخش مسکن باید از بین برود و نمیتوان پذیرفت که برای تولید مسکن به ازای هر یک مترمربع، ۴۰۰ هزار تومان از سوی سازمانها و ارگانهای دولتی و خصوصی دریافت شود. وی تاکید کرد: تولید یک میلیون واحد مسکونی زمانی محقق میشود که بستر تولید مسکن و یک سیاست مشخص برای حوزه مسکن وجود داشته باشد.
دبیر کانون انبوهسازان در پاسخ به این سوال که سرپرست شرکت عمران و بهسازی شهری از اعمال بستههای تشویقی برای حضور انبوهسازان در بافت فرسوده خودداری کرده است، گفت: هیچ بسته تشویقی برای حضور انبوهسازان در بافت فرسوده که ملموس باشد، دیده نشده و حتی انبوهسازان سوبسیدهایی را که قرار بود برای پرداخت تسهیلات پرداخت شود هنوز دریافت نکردهاند.
پورحاجت افزود: شهرداریها هم قرار بود بستههای تشویقی برای صدور پروانه ساختمانی در نظر بگیرند اما به نحوی اجرا میکنند که هیچ اثرگذاری مثبتی در این فرآیندها وجود ندارد و اگر قرار بر این است که در حوزه بافت فرسوده اتفاق مثبتی رخ دهد، باید خدماترسانی به بخش بافت فرسوده به شکل ویژه مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: باید بستر مالی مشخصی برای بافتهای فرسوده در نظر گرفته و منابع مالی این بستر مالی نیز مشخص شود که از کجا تامین و به چه صورت پرداخت میشود. پورحاجت ادامه داد: بخش خصوصی باید بداند اگر سرمایهگذاری انجام داد، تسهیلات به صورت تضمینشده دریافت میکند و از همه مهمتر اگر قرار است در بافت فرسوده اتفاقات مثبت رخ دهد، باید سیاستهای واقعی تشویقی مالیاتی برای این بخش در نظر گرفته شود.
دبیر کانون سراسری انبوهسازان تصریح کرد: برای بافت فرسوده باید بخشودگی مالیاتی ۱۰۰ درصدی در نظر بگیریم. پورحاجت در پاسخ به این سوال که دولت و رییسجمهور اخیرا برجسازی در بافتهای فرسوده را ابلاغ کرده است، گفت: اولاً که این سیاست هنوز از سوی انبوهسازان مطالعه نشده است و مناطق بافت فرسوده به لحاظ ارزشی مناطق و بافت ارزشی هستند و شاید به لحاظ قیمتی چندان بالا نباشد، بنابراین هزینه ساخت برج در بافت فرسوده بسیار بالاست.
وی در پاسخ به این سوال که سرپرست جدید شرکت عمران و بهسازی شهری ایران تاکید دارد که تسهیلات صندوق مسکن خانه اولیها را به بخش ساختوساز منتقل خواهیم کرد تا سازندهها به ساختوساز در بافت فرسوده تشویق شوند، گفت: مگر از ابتدای امسال تاکنون چند نفر توانستهاند از صندوق پسانداز مسکن خانه یکم تسهیلات دریافت کنند و از دریافتکنندگان چند نفر توانستهاند از واحدهای مسکونی ساخته شده در بافت فرسوده که نرخ سود آن هشت درصدی و ۵/۱درصد پایینتر از سایر مناطق است، خریداری کردهاند. دبیر کانون سراسری انبوهسازان افزود: متقاضیان مسکن دوست دارند در مناطقی واحد مسکونی خریداری کنند که خدمات بهتری در آن مناطق باشد پس بنابراین مردم دنبال آسایش هستند و علاقهمند هستند که سرانههای بافت فرسوده به نحو مطلوبی وجود داشته باشد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد