14 - 12 - 2022
همه رازهای پنهان تلویزیون
بسیاری از مخاطبان تلویزیون معتقدند که امسال سریالهای ویژه ماه مبارک رمضان ضعیف و غیرقابل قبولند.
این را که اضافه کنید به عدم در نظر گرفتن تنوع و سلیقههای متفاوت مخاطبان متوجه میشویم که چرا تقریبا هیچ طیفی در رمضانی که شبهایش رابه سرعت پشتسر میگذاریم، دلبسته سریالهای مناسبتی این ماه نشده است.
یکی از مخاطبان تلویزیون میگوید: امسال خیلی وضع سریالها تاسفانگیز است؛ همه فارسی وان نگاه میکنند. او که تمام سریالها را پیگیری میکند بدترین سریال را سریال شبکه یک میداند (راز پنهان) و سریال قابل قبول را سریال شبکه سه، (خداحافظ بچه). این انتخابها انتخاب همه کسانی است که برای نوشتن این مطلب نظر آنها را پرسیدم اگرچه سریال شبکه پنج، (شاید برای شما هم اتفاق بیفتد) برای خودش طرفدارانی دارد اما چون این مجموعه پیش از ماه رمضان هم از این شبکه پخش میشد، نمیتوان آن را در کارنامه برنامههای مناسبتی تلویزیون جای داد.
چند هفتهای پیش از آغاز ماه رمضان که رسانهها درباره سریالهای این ماه مینوشتند همگی متفقالقول سریال «راستش را بگو» به کارگردانی محمدرضا آهنج را سریال ماه رمضان معرفی میکردند؛ سریالی که از هر نظر نه تنها یک سر و گردن بالاتر از تمام کارهایی بود که روی آنتن رفت که میشد گفت از تمام کارهای مناسبتی رمضان تلویزیون گامی جلوتر بود. نگاهی به کست آن این ادعا را ثابت میکرد؛ از فیلمنامهنویس کار که مصطفی رستگاری و برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه بود تا ساسان نخعی و فردین خلعتبری تا گروه بازیگران و… قبل از همه اینها اما اگر «راستش را بگو» از تلویزیون پخش میشد، رتبه نخست سریالهای مناسبتی را به لحاظ زمانبندی میگرفت چراکه به گفته روابط عمومی این مجموعه، از مهر و آبان سال ۹۰ کلید خورده بود و همین اتفاق فارغ از تیم قوی و فرآیند تولید و پس از تولید، نوید پخش سریال شایستهای را میداد که به خاطر نداشتن زمان کافی و تدوین همزمان با تولید و پخش آب بسته نمیشود و سر و تهش به هم نمیآید و سریالی در خور شان مخاطب روی آنتن میرود.
اینکه اساسا چرا این سریال از جدول پخش برنامههای تلویزیون حذف شد و راز پنهان را جایگزین آن کردند، برای خودش راز پنهانی است که کسی به درستی پاسخ آن را نمیدهد. تلاشها برای گفتوگو با کارگردان کار بینتیجه ماند و تنها توضیحی که روابط عمومی آن داد این بود که به احتمال زیاد سریال از مهرماه در شبکه یک روی آنتن خواهد رفت و تاکید میکند که از سوی سازندگان فیلم هیچ کاستی برای پخشش وجود نداشته است. اینجاست که به همان قصه قدیمی و تکراری میرسیم، قصهای که لازم نیست برای نوشتنش سراغ عوامل مجموعه برویم. سریال «راستش را بگو» مشمول ممیزیهایی شده که احتمالا گروه سازنده به اعمال آن تن ندادهاند و مدیران هم پخش آن را در ماه رمضان منوط به اعمال این ممیزیها دانستهاند. احتمالا هم این ممیزیها را ویژه ماه رمضان اعلام کردهاند که عوامل باوجود نپذیرفتن اعمال آنها، به پخش سریال امیدوارند. اما اینکه این چه نکته یا نکاتی است که از این سریال باید فقط در ماه رمضان حذف شود و آنقدر مهم است که در مقابلش میتوان تمام مخاطبانی که میتوانستند بیننده این سریال باشند را پای تماشای فارسی وان نشاند، سوالی است که شاید جوابش را هیچوقت پیدا نکنیم.
شنیدههای غیررسمی درباره این سریال حاکی از آن است که قصه آن که مربوط به یک مامور اطلاعاتی- امنیتی میشده همان بخش مشمول ممیزی است. در این سریال حسن پورشیرازی نقش مامور حراست مترو تهران را بازی میکند و از دریچه دوربین مترو درگیر آدمها و زندگیهایشان میشود. این مرد برای خودش گذشتهای دارد و روزگاری سرباز شهید چمران بوده است و…
حذف این سریال از کنداکتور ماه رمضان هر دلیلی که داشته باشد نشان از بیتوجهی و بیبرنامگی کار مدیران شبکههای تلویزیونی دارد. بیتوجهی به مخاطبی که زمان بعد از افطارش را باید به نحوی پر کند و حقیقت این است که دیگر اجباری به تماشای تلویزیون جمهوری اسلامی ندارد و بیبرنامگی برای ساخت مجموعههایی که همه آدمها میدانند مناسب این ماه باید ساخته و پخش شوند اما هرگز برای ارتقای کیفیت آنها برنامهای از پیش ندارند و تنها چند هفته مانده به زمان پخش با فیلمنامههای نصفه و نیمه و… کاری که قرار است میلیونها مخاطب را جذب کند، کلید میزنند.
به این عوامل شاید بتوان بیانگیزگی را هم اضافه کرد. گویا به هر دلیلی که ما نمیدانیم، شوق و انگیزه رقابت بین مدیران وجود ندارد که با وجود انتخاب بهترین سریال در پایان این ماه و تقدیر و تشکر از سازندگان و مدیران، علاقهای به ساختن کارهای بهتر و قویتر ندارند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد