26 - 12 - 2017
همکاری ایران، روسیه و ترکیه در مبارزه با تروریستها در سوریه الگوی موفقی بود
رییس مجلس شورای اسلامی در نشست بررسی راهکارهای مبارزه با تروریسم در پاکستان ضمن قدردانی از اقدامات مجلس ملی پاکستان گفت: امیدوارم برگزاری این نشست بتواند به راهکارهای مناسب برای تقویت همکاری و همدلی میان مجالس، دولتها و مردم کشورهای منطقه و غلبه بر چالشها و مشکلات موجود به ویژه در عرصه مبارزه با تروریسم دست یابد. به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی در این نشست در پاسخ به سوال ایاض صادق، رییس مجلس ملی پاکستان درباره شکست ائتلافهای ضدتروریستی گفت: باید نسبت به این سوال اندیشید در واقع بسیاری از این اطلاعات واقعی نبوده و تنها بر روی کاغذ نوشته شدند یا برای اهداف دیگری شکل گرفتند که مبارزه با تروریسم از آن جز نیست و از سوی دیگر عدم نتیجه ائتلافها به پیچیدگی موضوع تروریسم بازمیگردد. وی تصریح کرد: کشورهای حوزه موسوم به حلقه طلایی دارای ظرفیتهای گسترده اقتصادی، انسانی، فناوری و جغرافیایی، برای پیشرفت هستند اما پدیده تروریسم با انواع و اشکال مختلف خود، مانع توسعه و رفاه و پیشبرد اهداف مدنظر دولتها و ملتها میشود. تروریسم یکی از چالشهای مهم امروز ما در جهان و به ویژه در آسیاست. لاریجانی در ادامه با اشاره به منفعت اقتصادی کشورهای استعمارگر در جریان توسعه تروریسم گفت: چند دهه پیش یکی از صاحبنظران آمریکایی گفته بود، مساله نفت در خاورمیانه مهمتر از آن است که ما آنرا متعلق به اعراب بدانم، پس سازماندهی کار را به نحوی به انجام رساندند که پس از جنگ جهانی تفرقه بر منطقه حاکم باشد تا بر منابع انرژی آنان مسلط شوند. وی ادامه داد: امروز استراتژی آنها برای فروش سلاح، آشفتگی منطقه و ایجاد هراس تصنعی است.
آقای ترامپ برای حضور در کنفرانس ریاض و چند ماجراجویی دیگر در منطقه بیش از پانصد میلیارد تومان از کشورها ربود و در عوض با دهنکجی به همه آنها در هفتههای اخیر بحث انتقال سفارت خود به قدس را مطرح کرد، روشن است اگر کشورهای منطقه با یکدیگر در صلح و آرامش باشند کسی خرید تسلیحاتی از آمریکا نمیکند، پس باید دشمنتراشی تصنعی به راه بیندازد و چون خودشان تاوان ورود مستقیم در جنگها را در سالهای گذشته چشیدهاند، پس از تروریستها استفاده میکنند. رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ماجراجویی صهیونیستها گفت: راهبرد آنان این است که تروریستها به خوبی انرژی کشورهای منطقه را مستهلک کردهاند که نتیجه آن ایجاد فضای قدرتنمایی بیشتر صهیونیستها برای اهداف درازمدت آنهاست.
لاریجانی در این نشست همچنین تصریح کرد: خوب است سازوکاری برای سرویسهای اطلاعاتی کشورهای عضو این نشست تدارک نماییم که با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته و همکاری سامان یافتهای را پایهریزی کنیم. وی ادامه داد: همچنین پیشنهاد میکنم همکاری مشترکی بین اعضای این نشست بر منابع مالی و فضای مجازی و شبکههای اجتماعی اشاعهدهنده افراطگرایی و تروریسم، تدارک دیده شود و همچنین کنترل دقیق بر فعالیت موسسات مالی، سازمانهای خیریه و سازمانهای مردم نهاد و اشخاص معینی که از تروریستها حمایت میکنند به عمل آید. رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در این مبارزه توسعه همکاریهای اقتصادی بین کشورهای منطقه در شرایط فعلی بیش از گذشته اهمیت دارد. لذا باید اراده قویتری در دولتها در این زمینه فراهم کنیم.
در سالهای اخیر، نمونهای از همکاری موفق در این مبارزه پیش روی ماست و آن، همکاری ایران، روسیه و ترکیه در مبارزه با تروریستها در سوریه است و در شکل دیگری همکاری ایران و دولت عراق در مبارزه با داعش در آن کشور به ظهور پیوست که هر دو شکل موفق بودند و این نشانگر آن است که اگر کشورهای منطقه عزم جدی داشته باشند و همکاری خود را در ابعاد مختلف سامان دهند موفق خواهند بود.
وی ادامه داد: در نقطه مقابل از سال ۲۰۰۱ تا امروز که آمریکا مدعی مبارزه با تروریسم در افغانستان بوده شاهد بودیم که نهتنها تروریسم در افغانستان خاتمه نیافت که اشکال مختلف به خود گرفت و توسعه تولید مواد مخدر در حضور ناتو به عامل پشتیبان مالی تروریسم بدل شد. رییس مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: این دو مدل، گویای راه پیش روی ماست لذا امید زیادی به این نشست است که رویکردی منطقهای در مبارزه با تروریسم را سرلوحه عمل خود قرار داده است.
همچنین علی لاریجانی در حاشیه برگزاری نخستین اجلاس روسای شش کشور ایران، پاکستان، افغانستان، چین، روسیه و ترکیه در موضوع چالشهای مبارزه با تروریسم و نقش همکاریهای منطقه با ویویچسلاو والودین، رییس مجلس دومای روسیه و رضا ربانی، رییس مجلس سنای پاکستان دیدار و گفتوگو کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد