27 - 02 - 2025
هندیها در بندر چابهار میمانند
«جهانصنعت»- وزیر راهوشهرسازی گفت: ارتباطات ایران و هند در بندر شهید بهشتی چابهار برقرار است و هیچ خدشهای به آن وارد نمیشود.
فرزانه صادق در جمع خبرنگاران در هفدهمین اجلاس سالانه کمیسیون بین دولتی تراسیکا در پاسخ به پرسشی مبنیبر اینکه آیا اپراتور هندی با توجه به اعمال فشار از سوی آمریکا در بندر شهید بهشتی باقی میماند، اظهار داشت: ارتباطات ایران و هند در بندر شهید بهشتی چابهار برقرار است و هیچ خدشهای به آن وارد نمیشود.
او در پاسخ به پرسش دیگری درباره اینکه آیا تشدید تحریمها میتواند بر میزان ترانزیت ایران و کریدورهای ایرانی اثرگذار باشد، گفت: ما امروز در هفدهمین اجلاس سالانه تراسیکا در تهران حضور داریم بنابراین این تحریمها که حتما ظالمانه و یکجانبه هستند روی ابتکار عمل ایران و ریاست ایران در این اجلاس و هم در محوریت کشور برای اقدامات ترانزیتی و ارتباطات حملونقلی اثرگذار نیست و حضور اعضای تراسیکا در تهران دلیلی بر ادعاست.
وزیر راهوشهرسازی درباره برگزاری اجلاس تراسیکا در تهران و توافقات انجامشده تاکید کرد: امروز در تهران میزبان کشورهای عضو تراسیکا هستیم و کشورهای عضو کریدور تراسیکا شامل کشورهای شرق اروپا، قفقاز و آسیای میانه هستند. این کریدور ١۴عضو دارد و امروز میزبان نمایندگان 1٢کشور عضو بودیم.
او ادامه داد: از روزهای گذشته جلسات بررسی و کارشناسی آغاز شده و دیروز هم نشست اول برگزار شد. تهران برای اولینبار میزان تراسیکا و از دیروز برای یکسال آینده رییس تراسیکا خواهد بود. مهمترین موضوعات این جلسه که بهواسطه اظهارنظرات نمایندگان تراسیکا بیان شد، یکپارچهسازی زیرساختی کریدور تراسیکا و یکپارچهسازی فرآیندهای حملونقل و البته دیجیتالکردن این فرآیندهاست.
وزیر راهوشهرسازی افزود: این اقدامات باعث افزایش ترانزیت بین کشورهای عضو تراسیکا و توسعه منطقهای میشود. اینکه کشور ایران در سالهای اخیر میزبان بسیاری از این نشستها بوده نشان از ابتکار به عمل وزارت راهوشهرسازی در توسعه ترانزیت دارد و معادلات ترانزیتی منطقه را محور عمل کار خود قرار دادهایم. حضور اعضای تراسیکا در کشورمان و ریاست ایران برای یکسال آینده بستر مناسبی بوده که ایران ابتکارات خود را در توسعه ارتباطات منطقهای و ارتقای ترانزیت منطقه نشان دهد و به اجرا برساند.
صادق با اشاره به مهمترین برنامه ایران در طول دوره یکساله ریاست خود در تراسیکا تاکید کرد: تکمیل زیرساختهای ترانزیتی در کشور از مهمترین برنامههاست که بهواسطه این اقدامات ارتباطات بین کشورهای عضو تراسیکا پررنگتر خواهد شد. موضوع دیگر تسهیل فرآیندهای حملونقل و دیجیتال کردن این فرآیندهاست. به جهت محوریت کشورمان قطعا نتیجه این اقدامات در ترانزیت پررنگ خواهد بود .
او با اشاره به تکمیل کریدور شمال – جنوب اظهار داشت: کشورهای عضو تراسیکا دروازه ارتباطات اروپا به آسیا و آسیا به اروپا هستند و هر آنچه در حوزه ترانزیت و جابهجایی کالا و مسافر باید رقم بخورد در همین کشورها رخ میدهد و کشور ما هم تکمیل کریدور شمال- جنوب و غرب به شرق قطعا در این روابط ترانزیتی تاثیرگذار خواهد بود و یکی از مهمترین موضوعاتی که در کشور در دستور کار ما قرار دارد، ترانزیت ارزان و روان در کریدورهای کشورمان است. بهدلیل موقعیت ژئوپولیتیک که در دنیا داریم انتخاب بسیاری از کشورها برای انتقال کالا و مسافر هستیم و در تکمیل این کریدورها نقش چشمگیرتری خواهیم داشت.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به پرسشی درباره آخرین وضعیت کریدور شمال- جنوب گفت: این پروژه بخشی از کریدور شمال- جنوب بوده که در حال اقدامات اجرایی آن هستیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد