10 - 11 - 2024
واگذاری فوری خودرو داخلی به جانبازان انصرافی از واردات
ایسنا- براساس مصوبه جدید دولت، جانبازان مشمول واردات خودرو میتوانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهرهمند شوند.
محمدرضا عارف، معاون اول رییسجمهور آییننامه اجرایی جزء ۱۰ بند ث تبصره۱۳ قانون بودجه سال۱۴۰۳ کل کشور را در تاریخ ۱۶ آبانماه ابلاغ کرد.
براساس این مصوبه هیات دولت، جانبازان مشمول واردات خودرو میتوانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهرهمند شوند.
بخشی از جزئیات این مصوبه به شرح زیر است:
ماده۷- مشمولین میتوانند کل یا بخشی از بهای خودرو را به صورت نقدی پرداخت کنند و عدم دریافت تسهیلات بانکی موضوع این آییننامه مانع استحقاق مشمولین از دریافت خودرو نخواهد بود.
تبصره- مشمولین واردات خودرو میتوانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهرهمند شوند.
ماده۱۰- واگذاری خودروی داخلی به مشمولین براساس اولویت زیر است:
1- مشمولینی که بدون استفاده از تسهیلات، بهای خودرو را نقدا پرداخت کنند.
2- جانبازان 25 درصد الی 49 درصد که به تشخیص کمیسیون از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند با رعایت اولویت تعیین درصد جانبازی تا پایان سال ۱۴۰۲.
3- آزادگانی که به تشخیص کمیسیون، معلول شناخته میشوند.
4- فرزندان شهدا که به تشخیص کمیسیون، معلول شناخته میشوند.
5- همسران شهدا که به تشخیص کمیسیون، معلول شناخته میشوند.
ماده ۱۱- مشمولینی که از امتیازات واگذاری خودروی موضوع ماده ۴۵ قانون جامع خدمترسانی به ایثارگران یا بودجههای سنواتی استفاده کردهاند، مشمول واگذاری خودروی داخلی نیستند.
ماده ۱۲- شرکت موظف است طبق فهرست اعلامی از سوی وزارت، اسامی و مشخصات مشمولین خودروی داخلی را به همراه اعلامیه بهای خودروی تخصیصیافته به بانک عامل تعیینشده ارسال کند و حداکثر ظرف سه ماه پس از واریزی ۱۰۰درصد بهای خودرو نسبت به تحویل خودروی تخصیصیافته به مشمول اقدام نماید.
ماده ۱۳- مبلغ بیستوپنج هزار میلیارد (000/000/000/000/25) ریال تسهیلات قرضالحسنه که در صورت افزایش عملکرد جذب منابع قابل افزایش است، به موضوع خرید خودروی داخلی توسط بانک مرکزی از طریق بانکهای عامل اختصاص مییابد. میزان تسهیلات اعطایی به هرکدام از مشمولین جهت خرید خودروی داخلی تا سقف مبلغ دو میلیارد و هفتصد میلیون (000/000/000/27) ریال به صورت فردی و فارغ از قیمت خودرو میباشد. پرداخت باقیمانده بهای خودرو مازاد بر تسهیلات اعطایی به عهده مشمول است. بانک عامل موظف است طبق اعلام شرکت، پس از اخذ تضامین قانونی از مشمولین و همزمان با واریز متقاضی (حداکثر یک ماه قبل از تاریخ نوبت تعیینشده برای تحویل) نسبت به پرداخت تسهیلات در وجه شرکت اقدام کند.
ماده ۱۴- به منظور تسهیل در فرآیند اخذ تضامین قانونی، بانک عامل میتواند بهای خودرو را تا سقف مبلغ تسهیلات، با رضایت متقاضی بیمه عمر مانده بدهکار نماید و هزینه آن به عهده متقاضی است.
ماده۱۵- درصورت هرگونه تاخیر در تحویل، ملاک قیمتگذاری خودرو، مقررات مربوط بوده و شرکت نمیتواند بهای بیشتری را مطالبه کند.
ماده ۱۶- شرکت مکلف است در صورت پرداخت بهای خودرو تا تاریخ نوبت تعیینی برای تحویل، نسبت به تحویل خودرو به مشمول اقدام کند و در صورت تاخیر، طبق ضوابط، مسئول خسارات وارده خواهد بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد