14 - 12 - 2022
وزارت خارجه از ترکیه و قطر درخواست همکاری کرد
|«جهان صنعت» | پس از گذشت دو روز از ربوده شدن ۴۷ زائر ایرانی در سوریه تلاشها برای آزادی آنان ادامه دارد. در این رابطه وزیر امورخارجه ایران در تماسهای تلفنی جداگانهای با مقامات دولتهای ترکیه و قطر خواستار تلاش این دولتها برای آزادی زائران ایرانی شد. علیاکبر صالحی در گفتوگو با وزیر امورخارجه ترکیه تلاش دولت این کشور برای کمک به آزادی زائرین ربوده شده ایرانی را خواستار شد.
به گزارش ایسنا وی در تماس تلفنی خود با احمد داود اوغلو پیرامون تحولات سوریه و همچنین ربایش اتوبوس حامل زائرین ایرانی که به صورت انفرادی به منظور زیارت مرقد مطهر حضرت زینب سلامالله علیها به دمشق سفر کرده بودند گفتوگو کرد. صالحی در این گفتوگو از دولت ترکیه خواست تمامی تلاشهای خود را در این رابطه به عمل آورد. وزیر امورخارجه ترکیه نیز در این تماس تلفنی قول داد ضمن بررسی این موضوع، در اسرع وقت همچون گذشته نهایت تلاش خود را به کار گیرد.
صالحی همچنین در تماس تلفنی با نخستوزیر و وزیر امورخارجه قطر از دولت این کشور خواست تمامی تلاشهای خود را برای کمک به آزادی زائرین ربوده شده ایرانی در سوریه به عمل آورد. شیخ حمد بن جاسم آل ثانی، وزیر امورخارجه قطر نیز در این تماس تلفنی قول داد ضمن بررسی این موضوع در اسرع وقت نهایت تلاش خود را به کار گیرد. در همین حال شبکه تلویزیونی العربیه وابسته به عربستان سعودی تصاویری ویدیویی از ۴۷ زائر ایرانی ربوده شده در شهر دمشق پایتخت سوریه پخش کرد. به گزارش العالم، این نوار ویدیویی که از شبکه العربیه پخش شد، یکی از افراد مسلح وابسته به گروه موسوم به «ارتش آزاد» سوریه را در حال ایستاده نشان داد درحالی که زائران ایرانی پشت سر وی روی زمین نشسته بودند.
چراغ سبز غرب برای فشار به ایران
نمایندگان مجلس نیز که در میانه این تحولات با حساسیت پیگیر این موضوع بودهاند، خبر از آزادی قریبالوقوع زائران ربوده شده دادند. ابراهیم آقامحمدی، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتوگو با «جهان صنعت» با اشاره به این موضوع تاکید کرد که دستگاه دیپلماسی کشور و دولت سوریه در حال رایزنی برای رهایی ایرانیهای ربوده شده هستند. او ابراز امیدواری کرد که با توجه به فعالیتها و رایزنیهای گستردهای که در حال انجام است به زودی شاهد آزادی زائران باشیم. آقامحمدی معتقد است که اقدام به ربایش زائران ایرانی توسط گروههای مسلح مخالف دولت سوریه که از حمایت ایالات متحده و کشورهای «مرتجع عربی» برخوردارند نوعی چراغ سبز کشورهای غربی برای فشار به ایران بوده است. وی دلیل این اقدام را تلاش غرب برای تغییر موضع ایران در قبال تحولات سوریه خواند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی در عین حال این دیدگاه را ارایه داد که اقدام گروههای مسلح در سوریه در ربودن زائران ایرانی نزد افکار عمومی جهان عملی زشت به شمار میآید. آقای محمدی در ادامه میگوید: این عمل زشتی است که زائران را به گروگان بگیرند تا یک کشور از مواضع خود کوتاه بیاید. ربایندگان تحت حمایت مستقیم کشورهای غربی هستند که ادعا میکنند مخالف تروریسم هستند و دیدگاهشان علیه اعمال خشونتآمیز علیه مردم بیگناه و غیرنظامیان است.
وی در خصوص هویت ربوده شدگان نیز با اشاره به اینکه بیشتر آنها از تهران عازم سوریه شده بودند سفر آنها را سفری غیررسمی و شخصی خواند. او میگوید که سازمان حج و زیارت زائران را به سوریه اعزام نکرده است اما برخی از مردم به دلیل محبتی که به اهل بیت(ع) دارند تحت هر شرایطی به سفرهای زیارتی میروند. آقامحمدی علت تماسهای تلفنی وزیر امورخارجه ایران با مقامات دولتهای ترکیه و قطر را تعاملات آنها با نیروهای مخالف دولت سوریه عنوان میکند تا از این بابت پیگیریها پیش بروند. در این حال کاظم جلالی، رییس مرکز پژوهشهای مجلس نیز در گفتوگو با فارس به مردم توصیه کرد در شرایطی که سوریه با ناامنی روبهرو است به این کشور سفر نکنند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد