16 - 05 - 2024
پلهبرقیهای تهران همچنان قربانی میگیرد
«جهانصنعت»- در جلسه سهشنبه گذشته شورای شهر تهران، موضوعات زیادی از جمله افزایش قیمت قبور، آسیب یک کودک پنجساله در پلهبرقی در یکی از میادین میوهوترهبار و فوت یکی از کارمندان شهرداری پس از برکناری از سمت خود بر اثر فشار این اتفاق، مطرح شد. بودن یا نبودن شهردار تهران در جلسه بررسی گزارش تفریغ بودجه۱۴۰۱ شهرداری تهران موضوع بگومگوهای برخی اعضای شورای شهر بود. تعدادی از اعضای شورای شهر معتقد بودند براساس قانون شهردار باید در جریان بررسی گزارش تفریغ در صحن حاضر باشد و برخی نیز تاکید داشتند قانون چنین تاکیدی ندارد. در این میان چمران در جمع خبرنگاران درباره افزایش قیمت قبور در بهشت زهرا(س) اظهار کرد: قیمت قبر مجانی است و هر فردی که بخواهد برای متوفی خود از قبر استفاده کند، قیمت آن مجانی است؛ اما فردی که بخواهد رزرو یا پیشخرید کند باید بهای روز و هزینههایی را که صورت میگیرد، بپردازد. هنگامی که فردی قبری را پیشخرید میکند، ممکن است سالها بعد بخواهد از آن استفاده کند؛ به این ترتیب بهشت زهرا(س) جا دارد، اما عملا نمیتواند از آنجا استفاده کند و دفنی صورت گیرد. بر همین اساس، ظرفیت پر شده، اما با این سیاست میتوان از پرشدگی جلوگیری کرد. در این جلسه، مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، از تغییر وضعیت کارکنان و گرفتن پست آنها بدون دلیل حراستی و بازرسی انتقاد کرد.
او با اشاره به جانباختن یکی از کارمندان ۳۶ساله شهرداری پس از جابهجایی بدون دلیل بازرسی و حراست در ایام اخیر، گفت: یکی دیگر از کارمندان منطقه۱۵ که به سازمان پسماند مامور شده بود و سالها به شهروندان و پرسنل و همچنین در گروههای جهادی به مردم خدمت میکرد، جان خود را از دست داد اما سؤال مهم اینجاست که چرا کسانی که مشکل بازرسی و حراست ندارند، بدون دلیل تغییر میکنند؟ نظام ارتقای شغلی در شهرداری چیست؟
وی افزود: یک کارمند مراتب را در سالهای متمادی طی میکند و ممکن است مدیری نخواهد و او را تغییر دهد و فرد به نقطه صفر برگردد و وقتی این بیمهریها و فشارها به او وارد میشود، چه پاسخی برای این مساله خواهید داشت؟ کمتر مجموعهای در خارج شهرداری داریم که اینگونه برخورد کند.
پیرهادی با بیان اینکه من باید صدای همکارانی باشم که صدای آنها به جایی نمیرسد و متاسفانه برخی به دلیل فشارها، یا سکته میکنند یا جان خود را از دست میدهند. علیاصغر قائمی نیز در تذکری با بیان اینکه روز پنجشنبه گذشته در میدان میوه و ترهبار مجیدیه یک مادر با پسربچه پنجساله خود از پلهبرقی استفاده کرد، گفت: پایین پلهبرقی به دلیل نبود پوشش شانهای، بچه را داخل میکشد و متاسفانه اندام تحتانی بچه آسیب جدی میبیند.
وی با بیان اینکه روز گذشته سازمان میادین اطلاعیهای منتشر کرد که سهلانگاری خانواده بوده است، اظهار کرد: دوستان باید به مسوولیت اداری و اخلاقی خود بیشتر پایبند باشند، چراکه پلهبرقی قطعکن خودکار و متصدی نداشته و طول این زمان آسیب را بیشتر میکند. درخواست میشود دوستان از خودشان سلبمسوولیت نکنند و گردن خانواده نیندازند.
قائمی با بیان اینکه پلهبرقی درپوش، متصدی و قطعکننده خودکار نداشته و بچه هم بچه است و نباید دوستان از خود سلبمسوولیت کنند، گفت: علت تذکر من نوع اطلاعیه دوستان در میادین بود و لازم است ضمن بررسی ابعاد، دلجویی از خانواده انجام شود.
صحن پرحاشیه شورای شهر تهران
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه تاکید داشت که این گزارش باید با حضور شهردار بررسی شود و پرویز سروری به او یادآوری میکرد که در زمانی که او معاون شهردار بود و او عضو شورای چهارم، بررسی گزارش تفریغ بدون حضور شهردار انجام میشد. امانی به او یادآوری کرد که او امروز عضو شورای شهر تهران است و نماینده مردم قسم یاد کرده که پیگیر حقوق مردم باشد و قانون را اجرا کند. سروری هم پاسخ داد: نمیدانم چرا ایشان از معاون بودن خود خوفناک است. بحث من این است که ایشان در دوره چهارم معاون بوده و نگفتم امروز عضو شورا نیست یا چگونه عمل کرده است؟ سؤال من این است که ایشان چند بار باید تذکر دهد؟ باید یکجا تصمیمگیری و مدیریت شود. امانی به او پاسخ داد که به معاون بودن خود در زمان قالیباف افتخار میکند.
در این میان مهدی چمران هم در برابر تاکید امانی به اجرای قانون با تندی به او گفت که میتواند به فرمانداری اعتراض کند و اجازه نداد او به سخنانش ادامه دهد.
صحن پرحاشیه شورای شهر تهران نشان میداد اشکهای مهدی چمران نتوانسته میان موافقان و منتقدان عملکرد شهردار تهران همدلی ایجاد کند و همچنان اختلافنظرها یا به گفته برخی اعضا، مباحثههای طلبگی ادامه دارد. احمد صادقی در برابر انتقاد مهدی اقراریان که معتقد بود گزارش تفریغ بودجه نشان از آشفتگی مالی در شهرداری دارد، گفت که به رسانهها کلیدواژه میدهد و یادآوری کرد که زمانی هم وضعیت شهر تهران را به شهر رهاشده تشبیه کرده است؛ توصیفی که به تیتر یکی از روزنامهها تبدیل شد.
بدعهدی شهردار
استناد ناصر امانی برای حضور شهردار ماده۲۶ آییننامه مالی شهرداری بود که در آن آمده است مسوولیت تنظیم بودجه شهرداری و مراقب بر حسن اجرای آن و همچنین تنظیم تفریغ بودجه برعهده شهردار و مسوول امور مالی است. واگذاری این وظیفه از طرف شهردار به هر یک از ماموران شهرداری رفع مسوولیت نخواهد کرد. امانی توضیح داد: شهردار موظف است به محض پیشنهاد بودجه یا تفریغ بودجه به انجمن شهر بر مبنای اختیاری که مطابق با قانون۳۸ شهرداری به او تفویض شده، دستکم سه روز در هفته تقاضای تشکیل جلسه شورا را بدهد و خود نیز در جلسات حضور یافته و توضیحات لازم را درباره اقلام مندرج در آن بدهد. بدون حضور شهردار رسیدگی به تفریغ بودجه امکانپذیر نیست. یکی از وظایفی که برای شورای شهر تهران در قانون مشخص شده، تصویب تفریغ بودجه است؛ یعنی شورای ششم باید تفریغ بودجه۱۴۰۰ شهرداری را تصویب کند. آیا امروز این موضوع در دستور کار است؟
ناصر امانی عضو شورای شهر تهران، با بیان اینکه معاون شهردار بودن در یک دوره را نباید مطرح کنیم، چراکه من امروز نماینده مردم هستم و سوگند خوردم که بر اساس قانون عمل کنم و چه اشکالی دارد که در مورد قانون سخن بگویم، تاکید کرد: بحث روی این موضوع عین بیتالمال است و وقت شورا و مردم را گرفتن نیست. اگر در دورهای از شهردار دعوت نشده، خود آن دوره باید جواب بدهد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد