17 - 12 - 2022
پیامکهای مشکوک برای برداشت از حساب بانکی
ادامه از صفحه یک
تعداد قابل توجهی پیامک مبنی بر برداشت از حسابهای بانکی برای مشترکان تلفن همراه ارسال شد که محتوای آن ارتباطی به مشترکان نداشت. به عنوان مثال پیامکی مبنی بر برداشت حساب برای برخی ارسال شد که آن فرد هیچ حسابی در آن بانک نداشته است.
همچنین پیامکهایی مبنی بر لزوم تمدید یا دریافت الحاقیه بیمه برای برخی افراد ارسال شده که تعدادی از آنها اصولا فاقد اتومبیل بودهاند.
در حالی که افشای اطلاعات مربوط به حسابها و کارتهای بانکی و امکان سوءاستفاده از سه میلیون کارت بانکی با هک شدن رمز عبور با جار و جنجال و نگرانی شدید در میان شهروندان و دارندگان حسابهای بانکی همراه بود اما مسوولان ذیربط آن را جدی نگرفتند و به راحتی از کنار آن گذشتند به طوری که مدیران بانک مرکزی این موضوع را به طور کامل رد کردند.
البته بانک مرکزی به مردم اطمینان داد که هیچ مشکلی پیش روی مردم نخواهد بود و مشتریان میتوانند با تغییر رمز عبور از اطمینان بیشتری برخوردار باشند.
بعد از اینکه اطلاع رسانی بانک مرکزی درباره تغییر رمز کارتهای بانکی انجام شد صفهای طولانی مقابل عابربانکها برای تغییر رمزها شکل گرفت اما چند روز از این موضوع نگذشته که پیامکهایی به برخی از مشترکان ارسال شده مبنی بر اینکه مبلغ … از حساب آنها برداشت شده یا مبلغ … به حساب آنها واریز شده است.
به عنوان نمونه پیامکی به یکی از مشترکان با این مضمون ارسال شده است که
*بانک توسعه تعاون*
برداشت از کارت ۳۱۶۱۷۲٫۱۲۵۰۰٫۱۰۱
مبلغ ۱۰۰۰۰ ریال
ساعت ۱۱:۲۰- ۲/۲/۹۱
موجودی: ۵۱۰/۹۹۶/۱ ریال
ناگفته نماند که به همین افراد در پیامکهایی جداگانه اعلام شده که مبلغ … به حساب … واریز شده است.
در همین حال ناصر حکیمی، مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی از بررسی فوری این موضوع در بانک مرکزی خبر داد و به ایسنا گفت: به محض مشخصشدن جزییات این موضوع به مردم اطلاعرسانی خواهد شد.
وی افزود: هنوز مشخص نیست که این یک اقدام خرابکارانه است یا اینکه ناشی از نقص یا اختلال در سیستم بانکی یا تلفن همراه.
حکیمی در پاسخ به اینکه آیا ممکن است این اتفاقی در راستای اقدام اخیر یک کارمند شرکت نرمافزاری طرف قرارداد با سیستم بانکی برای انتشار اطلاعات کارتهای بانکی باشد، گفت: بعید به نظر میرسد، چون آن فرد اقدام خرابکارانه خود را انجام داد و از کشور گریخت.
وی افزود: با توجه به اهمیتی که در سیستم بانکی و تلفن همراه کشور وجود دارد، بعید است که امکان دسترسی به آن به خارج از کشور مهیا باشد.
حکیمی همچنین درباره آخرین وضعیت فرد منتشرکننده اطلاعات کارتهای بانکی نیز گفت: تا آنجا که مطلع هستم این فرد از کشور خارج شده است اما جزییات جدیدی از او در اختیار ندارم.
وی درباره آخرین آمار موجود از تغییر رمز کارتهای بانکی توسط مردم گفت: هماکنون تعداد قابل توجهی از مردم رمز کارت خود را تغییر دادهاند اما به دلیل زیاد بودن تعداد کارتها، آمار دقیقی از آنها ندارم.
مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی همچنین درباره اجبار یکی از بانکها به مشتریان خود برای تعویض کارت بانکی به جای تغییر رمز نیز گفت: بهنظر نمیرسد که این اتفاق صورت گرفته باشد، چون برای ایمنکردن کارت بانکی تنها تغییر رمز آن کافی است مگر اینکه همزمان تاریخ انقضای کارت نیز فرا رسیده باشد.
حکیمی همچنین درباره تبلیغات تلویزیونی یکی از بانکها برای تشویق مشتریان به ایجاد کارت بانکی مجازی از روی کارت بانکی موجود و میزان امنیت آن نیز گفت: من از جزییات این طرح اطلاعی ندارم و باید آن را بررسی کنم.
گفتنی است، اطلاعات بانکی از شرکت الکترونیکی «ف.ا» به بیرون درز پیدا کرده بود. ماجرا این گونه روایت شده است که در پی اخراج یکی از مدیران این شرکت به دلیل اختلاف با مدیریت، این مدیر اطلاعات بانکی را افشا کرده است تا نشان دهد در این شرکت عدم امنیت اطلاعات و روابط ناصحیح در بخش نظارتی سیستم بانکی وجود داشته است.
نکته قابل تامل این است که چه کسی پاسخگوی این اتفاقات جدی در نظام بانکی کشور است و با وجود اینکه شوکهای بانکی یکی پس از دیگری از راه میرسد اما بانک مرکزی معاون فناوری ارتباطات و اطلاعات ندارد و مشخص نیست در صورت سوءاستفاده احتمالی از حسابهای بانکی چه کسی پاسخگو است و ضرر و زیان مشتریان را چه کسی تقبل خواهد کرد.
این اتفاق در شرایطی میافتد که رییس کل بانک مرکزی برای شرکت در اجلاس بهاره بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول در آمریکا به سر میبرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد