22 - 10 - 2017
پیشبینی رشد ۷ برابری تولید برق تجدیدپذیر در ایران
با وجود تهاجمیتر شدن موضع دونالد ترامپ، رییسجمهور آمریکا در قبال تهران، صنعت انرژیهای جایگزین در ایران رشد سریعی را تجربه میکند و انتظار میرود ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر در این کشور طی پنج سال آینده حداقل هفت برابر شود.
به گزارش رویترز، جدیدترین قرارداد ایران در این حوزه هفته گذشته با شرکت ساگا انرژی نروژ به ارزش ۹/۲ میلیارد دلار جهت ساخت مجتمعهای برق خورشیدی منعقد شد.
بر اساس آمارهای وزارت نیروی ایران، تاکنون ۱۲۴ شرکت در این زمینه با ایران توافق امضا کردهاند که اکثر آنها اروپایی هستند. این شرکتها در مجموع ۲۳۸۰ مگاوات تاسیسات تولید برق تجدیدپذیر در ایران نصب خواهند کرد، ضمن اینکه هماکنون ۳۴۰ مگاوات ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر در ایران وجود دارد.
انواع انرژیهای تجدیدپذیر از برقبادی و خورشیدی گرفته تا سدهای برقآبی و سوزاندن زیست توده برای گرمایش خانهها در ایران وجود دارد. ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان تواق اقلیمی ۲۰۱۵ پاریس متعهد شده که میزان تولید آلایندههای زیستمحیطی خود را محدود کند.
فریح بهرامی، عضو موسسه دولتی سابتا، در زمینه ترویج انرژیهای تجدیدپذیر که به وزارت نیروی ایران وابسته است، در این باره گفت: «ایران تلاش دارد سهم انرژیهای تجدیدپذیر از سبد انرژی کشور را افزایش دهد و به تعهدات زیستمحیطی بینالمللی خود عمل کند.»
وی افزود: ایران برنامه بلندپروازانهای برای نصب پنج گیگاوات تاسیسات تولید انرژیهای تجدیدپذیر تا سال ۲۰۲۲ دارد.
شرکت کرکاس از شرکتهای فعال در ایران شرکت کرکاس استکه به احداث ششمین مجتمع تولید برق خورشیدی جهان در مرکز ایران کمک خواهد کرد و بیش از نیم میلیارد یورو در این کشور سرمایهگذاری خواهد کرد.
شرکت هلندی جیآرای نیز قصد دارد مجتمعهای تولید انرژی خورشیدی و بادی در ایران احداث کند که ظرفیت تولید آنها ممکن است به ۷/۱ گیگاوات برسد.این شرکتها برای تامین مالی پروژههای مذکور از آژانسهای اعتبار صادراتی اروپایی، بازار بورس و موسسات مالی آسیایی استفاده کردهاند.
دیگو بیاسی، مدیرعامل شرکت کرکاس در این باره گفت: «چند تامینکننده مالی به ویژه از شرق دور از جمله چین به ما نزدیک شده و گزینههای مختلفی را برای ساخت و تامین مالی به ما پیشنهاد کردهاند.»
اما دولت آمریکا در حال سختگیرانهتر کردن لحن خود در قبال ایران است. ترامپ هفته گذشته اعلام کرد که ممکن است در نهایت از برجام خارج شود که این میتواند به معنای وضع مجدد برخی از تحریمها علیه ایران باشد.
در نتیجه این تغییر خط مشی دولت آمریکا برخی از شرکتهایی که قبلا در ایران سرمایهگذاری کرده بودند گفتهاند رویکرد «صبر و انتظار» را در پیش خواهند گرفت. از جمله این شرکتها میتوان به شرکت یونانی میتیلینوس اشاره کرد که یک مجتمع برق خورشیدی ۱۰ مگاواتی در ایران احداث کرده است.
آنتیگونی فاکو، سخنگوی شرکت میتیلینوس گفت: «ما قبل از آغاز هر پروژه جدیدی در ایران در حال رصد تحولات هستیم.»
برخی دیگر از جمله شرکتهای کرکاس و جیآرای گفتهاند به سرمایهگذاری خود در ایران ادامه خواهند داد. گربن پک، یکی از موسسات شرکت جی آرای در این باره گفت: «ما استراتژیمان را در قبال ایران تغییر نخواهیم داد.»
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد