5 - 09 - 2023
چین میلیاردها دلار به روسیه وام داده است
ایرنا- روزنامه فایننشالتایمز مدعی شد: با توقف فعالیت موسسههای غربی در روسیه به بهانه جنگ اوکراین، وامدهندگان چینی برای اعطای میلیاردها دلار وام به بانکهای روسی وارد عمل شدهاند.
این روزنامه انگلیسی نوشت: اقدام چهار بانک بزرگ چین برای وامدهی به روسیه بخشی از تلاشهای پکن برای ترویج پول رسمی چین به عنوان جایگزین دلار است.
این رسانه افزود: این روزها وامدهندگان چینی جای بانکهای غربی را گرفتهاند که تحت فشار شدید از سوی ناظران مالی و سیاستمداران در کشورهای خود برای خروج از روسیه هستند. این در حالی است که تحریمهای بینالمللی هرگونه فعالیت در روسیه را دشوارتر کرده است.
بر اساس دادههای بانک مرکزی روسیه، بانک صنعت و تجارت چین، بانک مرکزی چین، بانک سازندگی و بانک کشاورزی چین در مجموع وامهای خود به روسیه را از ۲/۲ میلیارد دلار به ۷/۹ میلیارد دلار در ۱۴ ماه منتهی به ماه مارس افزایش دادهاند. در مدت مشابه، بانک بینالمللی رایفایزین اتریش داراییهای خود را در روسیه تا ۴۰ درصد افزایش داده و از ۵/۲۰ میلیارد دلار به ۲/۲۹ میلیارد دلار رسانده است. این بانک بعد از اینکه بسیاری از وامدهندگان خارجی روابط خود را با روسیه قطع کردند یکی از معدود بانکهای قدیمی است که حضور قابل توجهی در این کشور دارد.
فایننشالتایمز در بخشی از گزارش خود آورده است: اقدام بانکهای چینی بخشی از تغییر رویکرد روسیه برای استفاده از رنمینبی ( پول رسمی چین) به جای دلار یا یورو به عنوان ذخیره ارزی است. افزایش تجارت رنمینبی محور اقتصادی روسیه به چین را برجسته میکند، زیرا تجارت بین دو کشور در سال ۲۰۲۲ با رسیدن به رقم ۱۸۵ میلیارد دلار رکورد زد.
به نوشته این روزنامه، قبل از حمله سال گذشته روسیه به اوکراین، بیش از ۶۰ درصد از پرداختهای صادراتی روسیه با آنچه که مقامات این کشور اکنون آن را «ارز سمی» از جمله دلار و یورو مینامند، انجام میشد و سهم رنمینبی کمتر از یک درصد بود. براساس دادههای بانک مرکزی روسیه، استفاده از ارزهای «سمی» کاهش یافته و کمتر از نیمی از پرداختهای صادراتی را تشکیل میدهد و رنمینبی ۱۶ درصد از پرداختهای صادراتی را به خود اختصاص داده است.
فایننشالتایمز افزود: اصلاحاتی که کرملین در تابستان گذشته انجام داد، کار را برای بانکهای خارجی جهت فروش شرکتهای تابعه خود در روسیه بسیار دشوارتر کرده است. بانک مرکزی اروپا فشارها بر وامدهندگان تحت نظارت خود، از جمله بانک رایفایزین را برای خروج از روسیه افزایش داده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد