شناسه خبر : 327561
18 - 12 - 2022
18 - 12 - 2022
۵/۱ درصد رشد اقتصادی سال ۹۰
گروه اقتصاد- با وجود اینکه بنا بر آمارهای رسمی بانک مرکزی شاهد نرخ تورم فزاینده هستیم و حجم نقدینگی موجود در اقتصاد به رقم نجومی رسیده است اما مسوولان اقتصادی دولت همچنان بدون ارایه راهکاری به دستاوردهای خود افتخار میکنند.
گرانی و کاهش قدرت خرید مردم که این روزها با انتقاداتی مواجه است به جلسه رییسجمهور و اعضای هیات دولت با مقام معظم رهبری هم کشیده شد و رهبر معظم انقلاب با تاکید بر کنترل نقدینگی و هدایت آن به سوی تولید خاطرنشان کردند: گرانی و کاهش قدرت خرید مردم باید علاج شود که در این زمینه همه بخشهای ستادی و عملیاتی مسوولند.
وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی در این دیدار به ارایه گزارشهایی پرداختند اما هیچ راهکاری برای رفع مشکلات اقتصادی ارایه ندادند و تنها به اعلام برخی از شاخصهای اقتصادی بسنده کردند.
البته حسینی اجرای طرح هدفمندی یارانهها، افزایش نرخ ارز، افزایش قیمت کالاهای وارداتی و سفتهبازی را عوامل افزایش تورم دانست و از کاهش نرخ رشد اقتصادی در سال ۹۰ خبر داد.
در این میان بهمنی بدون در نظر گرفتن نوسانات شدید قیمت ارز و طلا، ذخایر ارزی و طلای کشور را بسیار خوب توصیف کرد. سیدشمسالدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در این دیدار در گزارشی از اوضاع اقتصادی کشور گفت: با وجود همه تلاشهای دشمنان برای تشدید تحریمها، اقتصاد ایران به یکی از قطبهای اصلی رشد در خاورمیانه تبدیل شده است.
وی رشد اقتصادی در سال گذشته را بدون در نظر گرفتن نفت ۱/۵ درصد اعلام کرد و افزود: ایران براساس آمار مراکز معتبر جهانی از لحاظ تولید ناخالص داخلی به هفدهمین اقتصاد بزرگ دنیا تبدیل شده و با معیارGDP در سالهای اخیر در جایگاه دوم و سوم منطقه قرار گرفته است.
حسینی ادامه داد: افزایش سرمایهگذاری خارجی از ۱۶۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۸۶ به ۴۳۰۰ میلیون دلار در سال ۹۰، رشد ۳/۲ برابری صادرات غیرنفتی و رشد ۸/۲ برابری ارزش بورس در چهار سال اخیر از دیگر اقدامات صورت گرفته بود.
وی تاکید کرد: در سالهای اخیر رشد سپردههای بانکی۱/۲ برابر شده و ۶۵ درصد منابع بانکی در سه بخش کشاورزی، صنعت و معدن، مسکن و ساختمانسازی به کار گرفته شده است.
وزیر اقتصاد، بیکاری و تورم دو رقمی را از نقاط ضعف اقتصاد کشور خواند و گفت: بیکاری در سال گذشته با ۱/۲درصد کاهش به ۳/۱۲ و تورم با ۱/۹ درصد افزایش به ۵/۲۱ درصد رسید.
حسینی گفت: اجرای طرح هدفمندی، افزایش نرخ ارز، افزایش قیمت کالاهای وارداتی و سفتهبازی از جمله عوامل افزایش تورم بوده است.
وزیر اقتصاد در ترسیم چشمانداز اقتصاد کشور در سالجاری افزود: با وجود تشدید تحریمها، دولت با صرفهجویی در هزینه و تدابیر ویژه در تلاش است ظرفیتهای داخلی را فعال سازد و با پشتوانه صندوق توسعه ملی بخشخصوصی و تعاونی را برای حضور فعالتر در عرصه اقتصادی کمک کند.
حسینی با تشریح تلاشهای دولت برای اجرای کامل سیاستهای اصل «۴۴» قانون اساسی افزود: بهبود فضای فعالیت اقتصادی، صرفهجویی، انسجام و وحدت مدیریت اقتصادی و واقعنمایی به جای سیاهنمایی از ضرورتهایی است که کمک میکند سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی را با رشد و بهبود اوضاع اقتصادی
پشتسر گذاریم.
ذخایر ارزی و طلا
در این دیدار رییس کل بانک مرکزی نیز گزارشی از سیستم بانکی و منابع و ذخایر مالی ارایه کرد و با اشاره به استفاده از تمام توان سیستم بانکی در پرداخت تسهیلات گفت: ۳۷ درصد از این تسهیلات برای بخش صنعت و معدن، ۲۰ درصد برای کشاورزی، ۲۵ درصد برای مسکن، ۱۰ درصد برای خدمات بازرگانی و هشت درصد برای صادرات در نظر گرفته شده است.
بهمنی به تسهیلات پرداخت شده به بخش صنعت و معدن در سه ماهه اول سال ۱۳۹۱ اشاره کرد و افزود: تسهیلات پرداخت شده ۲/۳۱ درصد بوده است که در مقایسه با پایان سال ۹۰ نشانگر رشد تسهیلات ارایه شده به بخش صنعت و معدن است.
رشد نقدینگی و راهاندازی سامانههای پورتال «ارزی، شتاب و شاپرک» برای کنترل صادرات و واردات از دیگر مواردی بود که رییس کل بانک مرکزی در گزارش خود به آنها اشاره کرد.
بهمنی ذخایر ارزی و طلای کشور را بسیار خوب توصیف و با اشاره به فشارهای اقتصادی آمریکا و اروپا تاکید کرد: سیستم بانکی توانسته است با اقدامات خاص و ابتکاری بسیاری از این محدودیتها را مدیریت کند.
رییس کل بانک مرکزی در پایان با اشاره به اجرای فاز اول هدفمندی یارانهها گفت: با اجرای این قانون ضریب جینی که نمایانگر کم شدن فاصله طبقاتی است از ۴۰/۰ به ۳۸/۰ کاهش پیدا کرده است.
تحریمهای نفتی
رستم قاسمی، وزیر نفت نیز در این دیدار با ارایه گزارشی در خصوص پارسجنوبی گفت: ۵۶ میلیارد دلار کار در جریان در این منطقه داریم که با به ثمر رسیدن این سرمایهگذاری در سه سال آینده میزان تولید میعانات گازی به ۲/۱ میلیون بشکه و تولید گاز به ۲/۱میلیارد مترمکعب خواهد رسید.
وزیر نفت گفت: در دولتهای نهم و دهم در مجموع ۱۴۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در بخش نفت، گاز و پتروشیمی داشتهایم که پنج برابر دولتهای قبلی است.
قاسمی با اشاره به تلاش دشمن برای تحریم نفتی افزود: به یاری خداوند و همت متخصصان داخلی، نهضت ساخت تجهیزات در داخل کشور را آغاز کردهایم که با برنامهریزی انجام شده، امیدواریم در آیندهای نه چندان دور به صادرکننده اینگونه تجهیزات نیز تبدیل شویم.
وزیر نفت همچنین از بهرهمندی ۱۵ هزار روستا از گاز در دولتهای نهم و دهم خبر داد و گفت: تولید فرآوردههای نفتی به ۲۶۲ میلیون لیتر رسیده است. آقای قاسمی این نکته را هم گفت که بر اساس اجرای طرح هدفمندی، مصرف بنزین از ۶۷ میلیون لیتر در سال ۸۴ به ۵۹ میلیون لیتر کاهش یافته است در حالی که اگر طرح هدفمندی اجرا نمیشد میزان مصرف بنزین در سالجاری به ۱۳۰ میلیون لیتر میرسید.
وی صرفهجویی به وجود آمده از این طریق را ۳۰ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: با برنامهریزی انجام شده در حال حاضر بجز دو میدان در همه میادین مشترک نفت و گاز فعالیم که در دو ماه آینده در این دو میدان نیز تولید آغاز میشود و در مجموع یک میلیون بشکه نفت از این میادین استحصال خواهد شد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد