27 - 10 - 2017
خبر
یک تریلیون دلار سرمایهگذاری نفتی تعلیق شد
اویلپرایس- امین ناصر، رییس شرکت دولتی سعودی آرامکوی عربستان گفت: در پی افت قیمت نفت، سرمایهگذاریهای بسیاری در بخش انرژی لغو شد و حتی پروژههایی به ارزش یک تریلیون دلار در ماههای گذشته تعلیق شدهاند. وی افزود: قرار بود حدود ۳۰۰ میلیارد دلار در بخش اکتشاف نفت و ۷۰۰ میلیارد دلار در پروژههای توسعه این بخش، سرمایهگذاری شود که چنانچه تغییری در این زمینه صورت نگیرد و این پروژهها اجرایی نشود، شاهد پیامدهای منفی آن در بخش انرژی خواهیم بود و این امر تولید نفت را کاهش میدهد. این در حالی است که خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان معتقد است سرمایهگذاریهای نفتی پس از توافق کاهش نفت اعضای اوپک و بهبود وضعیت اقتصاد جهانی در حال انجام است.
رکورد صادرات نفت ایران به چین شکسته شد
رویترز- میزان صادرات نفت ایران به چین در ماه گذشته میلادی با ۵۹ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۳/۲۲ میلیون تن، معادل ۷۸۴ هزار و ۶۰ بشکه در روز رسید. روسیه در ماه سپتامبر برای هفتمین ماه متوالی جایگاه خود بهعنوان بزرگترین تامینکننده نفت چین را حفظ کرد و آنگولا و عربستان در جایگاه سوم قرار گرفتهاند. میزان صادرات نفت ایران به چین در ماه گذشته میلادی با ۵۹ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۲۲/۳ میلیون تن، معادل ۷۸۴ هزار و ۶۰ بشکه در روز رسید. تجار مطلع از فروش نفت ایران گفتند، این رشد قابل توجه به دلیل از سرگیری خرید میعانات چین از ایران اتفاق افتاده و شرکتهای چینی نیز از پروژههای تولید نفت مشترک شرکتهای چینی در ایران نفت بیشتری وارد کردهاند. براساس آمارهای منتشر شده از سوی اداره کل گمرک چین، میزان واردات این کشور از روسیه در ماه گذشته تقریبا ۳۵/۶ میلیون تن معادل ۵۴۵/۱ میلیون بشکه در روز بود که ۵/۶۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشت.
در آستانه سفر پوتین؛
مذاکرات ایران با ۳ غول نفتی روسیه آغاز شد
«جهانصنعت»- در آستانه سفر ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه به تهران، دور تازه مذاکرات شرکتهای نفتی روسیه با مدیران نفتی ایران آغاز شد. به نقل از وزارت نفت، شرکتهای روس که پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) علاقهمندی خود را برای سرمایهگذاری در پروژههای نفتی ایران اعلام کردند تاکنون چند تفاهمنامه با شرکت ملی نفت ایران امضا کردهاند و در این زمینه رکورددار هستند. شرکت لوک اویل برای میدانهای نفتی آب تیمور و منصوری، زاروبژنفت برای آبان و پایدار غرب، تات نفت برای میدان دهلران، گازپروم نفت برای چشمه خوش و چنگوله از جمله این تفاهمنامهها هستند. مدیران گازپروم، روس نفت و زاروبژنفت از روز گذشته برای مذاکرات نفتی در تهران حضور دارند. روسیه همواره از ایران به عنوان یک شریک راهبردی در خاورمیانه نام میبرد و کارشناسان روس معتقدند بازار ایران تقاضای زیادی برای تولیدات روسیه از جمله تجهیزات حملونقل، چوب و فلز وجود دارد، افزون بر این ایران، راه ورود بسیاری از کالاهای مهم به روسیه است. رییسجمهور روسیه برای شرکت در نشست سهجانبه ایران، روسیه و آذربایجان به تهران سفر میکند، نخستین نشست سهجانبه این سه کشور در آگوست ۲۰۱۶ در باکو برگزار شد. در این نشست روسای جمهوری ایران، روسیه و آذربایجان در مورد همکاری مشترک در زمینه اقتصادی، امنیت منطقه و ایجاد کریدور حملونقل شمال جنوب به گفتوگو پرداختند.
تولید در بزرگترین پتروشیمی غرب ایران
از سر گرفته شد
انرژینیوز- تولید در واحد پلیاتیلن پتروشیمی ایلام بهعنوان یکی از بزرگترین مجتمعهای پتروشیمی غرب کشور پس از وقفهای ۱۸ روزه از سرگرفته شد. پس از یک وقفه ۱۸ روزه و قطعی خوراک پلیاتیلن پتروشیمی ایلام از روز گذشته دریافت خوراک از طریق خط لوله غرب از سر گرفته شد. خوراک پلیاتیلن پتروشیمی ایلام به مدت ۱۸ روز از مبدا قطع بود و پس از برطرف شدن مشکل از امروز ۱۵ تن در ساعت خوراک در اختیار پتروشیمی ایلام قرار گرفت و واحد پلیاتیلن این مجتمع پتروشیمیایی در مدار تولید و بهرهبرداری قرار گرفته است. ظرفیت دریافت خوراک پلیاتیلن واحد HD پتروشیمی ایلام ۴۰ تن در ساعت است. در همین حال فرهاد دانشی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی ایلام اخیرا با اشاره به راهاندازی طرح تولید اتیلن این مجتمع پتروشیمی با ظرفیت ۴۵۰ هزار تن تا پایان سال ۹۶، اعلام کرده است: برنامهریزی برای آغاز صادرات پلیاتیلن پتروشیمی ایلام به اروپا آغاز شده است. طرح جدید الفین پتروشیمی ایلام از ظرفیت تولید سالانه ۴۵۸ هزار تن اتیلن، ۱۲۴ هزار تن پروپیلن، ۷۵ هزار تن برش چهار کربنه، ۱۳۲ هزار تن بنزین پیرولیز و ۳۳ هزار تن سوخت مایع برخوردار است.
«شل» به جمع مشتریان توسعه
پارسجنوبی پیوست
ایسنا- مذاکرات به منظور تکمیل فاز یک و توسعه فازهای بعدی میدان گازی کیش در حال انجام است. در این راستا تفاهمنامههایی با شرکتهای داخلی و شرکت خارجی شل منعقد شده است. براساس آخرین مطالعات انجام شده، میزان گاز درجای این میدان ۵/۵۵ تریلیون فوتمکعب است و گاز از سازندهای دالان بالایی و پایینی نار و کنگان تولید میشود.
با توجه به برآوردهای اولیه توسعه این میدان گازی قابلیت افزایش تا پنج فاز با ظرفیت هر فاز به میزان یک میلیارد فوتمکعب در روز است.
مذاکرات به منظور تکمیل فاز یک و توسعه فازهای بعدی این میدان در حال انجام است و تفاهمنامههایی به این منظور با شرکتهای داخلی و شرکت خارجی شل امضا شده است. میدان گازی کیش که در صف توسعه در قالب مدل جدید قراردادهای نفتی قرار دارد و تاکنون شرکت انگلیسی-هلندی شل، انی ایتالیا و شرکتهای ایرانی سرمایهگذاری غدیر و صانع برای توسعه آن ابراز تمایل کرده و تفاهمنامههای همکاری مشترکی را با هدف مطالعه میدان امضا کردهاند. در طرح توسعه فاز یک میدان گازی کیش ضریب بازیافت ۷۰ درصد و حجم میعانات گازی درجا ۵۱۴ میلیون بشکه است. همچنین تولید روزانه یک میلیارد فوتمکعب گاز در فاز یک و ۱۱ هزار و ۳۰۰ بشکه در روز میعانات گازی از این میدان تخمین زده شده است. مجموع چاههای مورد هدف توسعه فاز یک میدان گازی کیش ۱+۱۲ حلقه چاه و تعداد دکل فعال یک دستگاه است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد