26 - 10 - 2017
نفت، یخ روابط تهران- برلین را آب میکند
«جهانصنعت»- معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت با اشاره به ظرفیت مطلوب ایران و آلمان برای گسترش همکاری در بخش انرژی، خواستار مشارکت بیشتر شرکتهای آلمانی در طرحهای توسعهای صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایران در پسابرجام شد.
به نقل از وزارت نفت، امیرحسین زمانینیا در نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان به سابقه طولانی همکاری دو کشور در بخش اقتصادی اشاره و اظهار کرد: تواناییهای دو کشور برای گسترش همکاری در این بخش زیاد است. وی حجم مبادلات تجاری ایران و آلمان را حدود سه میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: این حجم مبادلات در مقایسه با ظرفیت همکاری ایران و آلمان بسیار ناچیز است و امیدواریم با مذاکرات انجام شده حجم مبادلات با انعقاد قراردادهای جدید افزایش پیدا کند. معاون وزیر نفت با بیان اینکه رشد تقاضای انرژی فسیلی در سال ۲۰۴۵ متوقف میشود اما این به معنای استفاده نکردن از سوخت فسیلی نیست، خاطرنشان کرد: ایران با توجه به حجم عظیم ذخایر گاز، نقش مهمی در تحول اقتصاد کم کربن ایفا خواهد کرد. زمانینیا با اشاره به اینکه هماکنون بیشتر گاز تولیدی کشور در داخل مصرف میشود، تصریح کرد: امیدواریم با مصرف بهینه و افزایش بهرهوری، میزان صادرات گاز ایران افزایش پیدا کند. وی اظهار امیدواری کرد که با تکمیل تاسیسات LNG ایران، صادرات گاز از محدوده کشورهای همسایه به جهان گسترش یابد. زمانینیا از سرمایهگذاری، فناوری و مدیریت بهعنوان بزرگترینهای چالشهای ایران نام برد و اظهار کرد: لازم است وضع کشورمان در بخش بهینهسازی مصرف سوخت بهبود یابد. معاون وزیر نفت میزان برداشت نفت ایران را در مقابل میزان ذخایرمان اندک عنوان کرد و گفت: این رقم (میزان برداشت) قابل مقایسه با میزان برداشت نفت در کشورهای توسعهیافته نیست. وی با بیان اینکه دو مقوله «کمبود بهرهوری و میزان برداشت نفت» میتواند به فرصتی برای سرمایهگذاری و گسترش همکاری ایران و آلمان تبدیل شود، خاطرنشان کرد: موضوع تبادل مالی در گسترش روابط دو کشور بسیار مهم است و امید میرود این رابطه با توجه به سازوکارهایی که در سفر آقای ظریف به این کشور تعریف شده است، گسترش پیدا کند. معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت گفت: یکی از پیامهای نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان میتواند تسهیل روابط بانکی بین دو کشور باشد. زمانینیا به رویکرد جدید آمریکا در مقابل ایران و برجام اشاره کرد و با بیان اینکه این رویکرد بیشتر ظاهرسازی است، تصریح کرد: نشانهها، حاکی از آن است که کنگره آمریکا در مقابل موضوع برجام عاقلانه عمل میکند و این توافق بینالمللی آسیبی نمیبیند.
ژرمنها: صنعت نفت ایران بهترین فرصت سرمایهگذاری است
معاون مدیرکل وزیر اقتصاد و انرژی آلمان گفت: ذخایر غنی نفت و گاز در کنار نیروی ماهر و تحصیلکرده، ایران را به کشوری جذاب برای سرمایهگذاران خارجی تبدیل کرده است. ارسلا بوراک هم در نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان افزایش بهرهوری و انرژیهای تجدیدپذیر را دو موضوع اصلی نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان عنوان کرد و افزود: امیدواریم با بررسی راههای گسترش همکاری به درک مشترک برای توسعه روابط در بخش انرژی برسیم. معاون مدیرکل وزیر اقتصاد و انرژی آلمان ابراز امیدواری کرد که تا پایان امروز نقشه راه همکاری دو کشور در بخش انرژی تدوین شود. این مقام آلمانی با بیان اینکه تفکر و راهبرد همکاری ایران و آلمان در بخش انرژی باید بلندمدت باشد، تاکید کرد: برای دستیابی به این اهداف باید نهادهای دولتی و سیاستگذاران دو کشور با هم دیدار و گفتوگو داشته باشند. وی افزود: برگزاری کمیته انرژی ایران و آلمان همسو با راهبرد همکاری بلندمدت دو کشور است. معاون مدیرکل وزیر اقتصاد و انرژی آلمان تحول در بخش انرژی ایران را با توجه به هزینه پایین نیروی کار، سریع عنوان کرد و گفت: آلمان در این مسیر تلاش خواهد کرد تجربیات خود را در اختیار شما (ایران) قرار دهد تا اشتباهاتی که ما انجام دادیم شما تکرار نکنید. به گزارش «جهانصنعت»، نخستین کمیته انرژی ایران و آلمان با حضور امیرحسین زمانینیا، معاون امور بینالملل و بازرگانی وزیر نفت و میکائیل کلور برشتولد، سفیر آلمان در ایران صبح روز گذشته آغاز شد و امروز با برگزاری نشستهایی در زمینه برق به کار خود خاتمه میدهد. ریاست این کمیته برعهده وزارت نفت است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد