22 - 10 - 2017
توان ایران در صدور گاز به اروپا از طریق خط لوله و LNG
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز اعلام کرد: ایران میتواند به دو طریق خط لوله و LNG (گاز طبیعی مایعشده) گاز به اروپا صادر کند.
محمدحسین عادلی درباره صادرات گاز ایران به اروپا افزود: هر یک از شیوههای صادرات گاز ایران از طریق خط لوله و LNG مزیتهای خاص خود را دارد.
صادرات گاز از طریق خط لوله اگرچه ملاحظات سیاسی خود را دارد اما ارزانتر تمام میشود.
وی گفت: داشتن LNG این انعطاف را به ایران میدهد که بدون رویارویی با مشکلات سیاسی به هر جای دنیا که بخواهد صادرات داشته باشد.
عادلی با تاکید بر اینکه صادرات از طریق LNG ملاحظات سیاسی کمتری دارد، ادامه داد: ایران با توجه به ملاحظات سیاسیای که در اطراف خود دارد، باید اولویت زیادی به توسعه LNG بدهد.
دبیرکل مجمع کشورهای صادرکننده گاز اظهارکرد: توسعه طرحهای LNG و صادرات از طریق آن، همسو با اقتصاد مقاومتی است.
وی درباره حضور روسیه در بازار گاز اروپا گفت: روسیه بیش از ۳۳ درصد بازار اروپا را در اختیار دارد و بزرگترین عرضهکننده گاز به اروپاست.
عادلی ادامه داد: در صورت ورود ایران به بازار گاز اروپا، صادرات از طریق LNG حدود پنج تا ۱۰ میلیون تن در سال خواهد بود که در مقایسه با صادرات روسیه، زیاد نیست.
بر اساس گزارش شرکت بریتیش پترولیوم انگلیس، ایران با برخورداری از ۸/۳۳ تریلیون مترمکعب ذخایر گازی در صدر فهرست بزرگترین دارندگان ذخایر گاز جهان قرار دارد.
تولید گاز ایران تا سه سال آینده با بهرهبرداری از فازهای جدید پارسجنوبی به ۳۳۰ میلیارد مترمکعب در سال افزایش مییابد که بر این اساس تلاش میشود ۱۰ درصد از تجارت جهانی گاز در اختیار کشور قرار گیرد.
اکنون ترکیه و عراق بزرگترین مشتریان گاز ایران به شمار میروند اما با توجه به راهاندازی فازهای جدید پارسجنوبی، تهران به دنبال جذب مشتریهای جدید در کشورهای همسایه و اروپاست.
براساس نظر کارشناسان انرژی، اولویت صادرات گاز ایران باید کشورهای همسایه باشد. همزمان با این امر در سالهای گذشته مذاکرات رسمی و غیررسمی مختلفی برای صادرات گاز به اروپا انجام شده است.
اتحادیه اروپا اکنون حدود ۲۲ تا ۲۳ درصد انرژی موردنیاز خود را از گاز طبیعی تامین میکند و براساس مطالعات پارلمان اروپا، امکان صادرات گاز از سوی ۱۲ کشور به این قاره وجود دارد که ایران نیز از جمله این کشورها و یکی از بهترین منابع تامین گاز است.
ایران ظرفیت صادرات سالانه ۲۵ میلیارد تا ۳۰ میلیارد مترمکعب گاز را از هشت مسیر به اروپا دارد.
مسیر ایران- عراق- سوریه و مسیر ترکیه که شامل چند گزینه مانند جمهوری آذربایجان- گرجستان و مسیر ارمنستان- گرجستان به دریای سیاه است، از دیگر مسیرهای صادرات گاز به اروپا به شمار میرود.
با توجه به محدودیت انتقال گاز از طریق خط لوله، بخشی از صادرات گاز ایران به مناطق دوردست مانند اروپا باید به صورت LNG و از مسیر دریا انجام شود که تحقق آن به ایجاد زیرساختها و تامین تجهیزات ویژه نیاز دارد.
LNG به گاز طبیعیای اطلاق میشود که برای ذخیرهسازی یا حملونقل در حجم زیاد به حالت مایع تبدیل شده است.
بیش از ۳۰ درصد تجارت گاز دنیا از طریق LNG صورت میگیرد و این صنعت پیوسته در حال گسترش است اما روند اجرای این طرحها در ایران مناسب نیست که علت اصلی آن به فقدان فناوریهای نوین و اعمال تحریمها بازمیگردد.
پس از رفع تحریمها، گامهایی برای راهاندازی طرحهای LNG برداشته شده و مذاکراتی نیز با شرکتهای بینالمللی برای ساخت این مجتمعها در ایران انجام شده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد