6 - 10 - 2017
خبر
کاهش صادرات پسته به دلیل بستهبندی نامناسب
ایسنا- نبود بستهبندی مناسب در صادرات انواع محصولات کشاورزی سبب شده محصولات صادراتی و ارزآور ایرانی از جمله زعفران و حتی پسته به صورت فلهای از کشور خارج و به نام دیگر کشورهای واسطهای مجددا بستهبندی و به کشورهای هدف صادر شوند. بنابراین این ضعف نه تنها باعث از بین رفتن برندی به نام ایران خواهد شد، بلکه ارزشافزوده و ارزآوری بیشتر را از آن کشورهایی خواهد کرد که هیچ نقشی در تولید این محصولات ندارند و تنها واسطه صادرات محصولات کشاورزی ایرانی گمنام به دیگر کشورها هستند. بر همین اساس عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با تاکید بر اینکه بستهبندی نامناسب باعث شده میزان صادرات پسته ایران کاهش چشمگیری پیدا کند، گفت: کاهش ۴۵ درصدی صادرات پسته نسبت به سال گذشته نیاز به بررسی بیشتر و کارشناسیشده دارد چراکه به نظر میرسد عوامل متعددی در این امر تاثیرگذار است.
در همین راستا رضا نورانی، رییس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات کشاورزی گفت: با توجه به نامناسب بودن بستهبندی محصولات کشاورزی و انواع میوه که این ضعف سبب شده بود صادرات آنها با مشکل مواجه شود، استانداردهای بستهبندی با سازمان توسعه تجارت بررسی و تدوین شد که از نیمه آبانماه امسال اجباری میشود. وی اظهار کرد: یکی از مشکلات اساسی برای صادرات محصولات کشاورزی، بستهبندی نامناسب و نه چندان استاندارد آنهاست که بعضا مشکلاتی را در این زمینه ایجاد میکند و در این راستا به دنبال تدوین استانداردهایی برای بهبود وضعیت بستهبندی محصولات صادراتی، کشاورزی به ویژه انواع میوه بودیم. نورانی افزود: در این راستا با سازمان توسعه تجارت جلسات متعددی برگزار کردیم و موفق شدیم استانداردهای بستهبندی صادرات محصولات کشاورزی و انواع میوهها را تدوین کنیم که رعایت این استانداردها از پانزدهم آبانماه اجباری میشود.
گرانی گوشت در قصابیها
باشگاه خبرنگاران- نرخ گوشت کماکان همانند سابق گران است اما به گفته یک تامینکننده دام زنده و گوشت، با افزایش واردات و عرضه گوشت منجمد پیشبینی میشود نرخ گوشت گرم با کاهش دو تا دو هزار و ۵۰۰ تومانی در بازار روبهرو شود. منصور پوریان در پاسخ به سوالی درباره اینکه گوشت گرم داخلی در قصابیها با نرخ ۴۵ تا ۵۰ هزار تومان عرضه میشود، تصریح کرد: با توجه به آنکه گوشتهای وارداتی تنها نیاز شرکتهای بستهبندی را تامین میکند، از این رو کاهش عرضه در قصابیها نوسان قیمتها را به همراه دارد که انتظار میرود با افزایش واردات، شاهد کاهش قیمت گوشت باشیم
وی اظهار کرد: در حال حاضر نرخ هر کیلو لاشه گرم وارداتی ۲۹ هزار تومان، گوشت وارداتی ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان و شقه داخلی بدون دنبه ۳۷ تا ۳۸، شقه داخلی با دنبه ۳۵ تا ۳۶ و ران و سردست بستهبندی وارداتی ۴۲ هزار تومان است. پوریان همچنین از کاهش تقاضا برای خرید دام زنده بعد از ایام تاسوعا و عاشورای حسینی خبر داد و گفت: البته تقاضا در ایام محرم همچنان برای گوشت منجمد بالاست. به گفته وی با وجود آنکه بازار از گوشت وارداتی و داخلی گرم اشباع است اما به سبب افزایش تقاضا گرانی همچنان در قصابیها حاکم است.
تغییر قیمت سوسیس و کالباس
ایسنا- آنطور که دبیر انجمن فرآوردههای گوشتی اعلام کرده است، قیمت فرآوردههای گوشتی مثل سوسیس و کالباس فعلا افزایش نمییابد. مجید افلاکی گفت: از اسفند سال گذشته تاکنون قیمت انواع فرآوردههای گوشتی تغییر نکرده و فعلا برای افزایش قیمت و ارائه درخواست به دستگاههای متولی برنامهای نداریم، چراکه هنوز صاحبان صنایع به جمعبندی در این زمینه نرسیدند و اگر بخواهند افزایش قیمت را اعمال کنند معمولا در نیمه دوم سال این اتفاق میافتد. وی با بیان اینکه عرضه و تقاضا در ماههای محرم و صفر کاهش یافته اما در ماههای بعد جبران میشود، افزود: براساس میانگین تولید انواع فرآوردههای گوشتی طی سه سال گذشته، سالانه حدود ۵۰۰ هزار تن از این محصولات در کشور تولید میشود و با محاسبه آنها میتوان دریافت که ماههایی مانند محرم و صفر گرچه کاهش مصرف را در پی دارند اما آثار زیانبار و قابلتوجهی در بازار عرضه و تقاضا در این ایام ایجاد نمیشود.
سایهروشن تجارت با اقلیم کردستان از نگاه رییس کنفدراسیون صادرات؛
کاهش صادرات حتمی است
مهر- اگرچه عراق دومین شریک تجاری ایران به شمار میرود اما نگاهی به تعاملات تجاری گذشته نشان میدهد که این کشور خیلی هم به فکر تجار ایرانی نبوده و در مقاطعی باعث خسارتهای جبرانناپذیری به آنها شده است. این در حالی است که مشکلات مربوط به اقلیم کردستان که طی روزهای اخیر سر و صدا کرده، باعث ایجاد نگرانیهایی برای فعالان اقتصادی شده است چراکه براساس آمار، در شش ماه اول امسال صادرات به عراق سه میلیارد و ۲۷۷ میلیون دلار بوده که حدود یکسوم صادرات ایران به اقلیم کردستان است. بر همین اساس رییس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه بسته شدن مرز ایران با اقلیم کردستان عراق، اگرچه یک تصمیم مرتبط با امنیت ملی است اما صادرات را کاهش میدهد، گفت: دولت از صادرکنندگان حمایت کند.محمد لاهوتی افزود: بسته شدن مرزها و عدم ارتباط اقتصادی ایران با اقلیم کردستان عراق، بهطور قطع منجر به کاهش صادرات ایران خواهد شد، ضمن اینکه همواره تراز تجاری ایران با این اقلیم، مثبت بوده و واردات آنچنانی از آن صورت نمیگرفته است بنابراین بسته شدن مرزها، از بعد اقتصادی و اهمیت صادراتی، خبر خوشحالکنندهای برای اقتصاد و صادرات ایران نیست ولی از آنجا که موضوع، مرتبط با امنیت ملی بوده و مصوبه شورای عالی امنیت ملی بهشمار میرود، باید از سطح کلان به آن نگاه کرد و آن را قطعی و لازمالاجرا دانست.وی تصریح کرد: بر این اساس، فعالان اقتصادی نیز باید براساس شرایط جدید، برنامهریزی و بیشتر تلاش کنند تا اهداف صادراتیشان، کشور عراق باشد تا این نقصان و کمبود، در بازار سایر مناطق عراق جبران شود؛ به عبارت دیگر، اگرچه با کاهش صادرات مواجه میشویم اما نکتهای که مشخصا دولتمردان اقتصادی کشور باید به آن توجه کنند؛ حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگانی است که کالاهای خود را به این اقلیم صادر میکردند بنابراین دولت باید از صادرکنندگان حمایتهای لازم را به عمل آورد.لاهوتی در توضیح این مطلب خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بسته شدن مرزهای ایران با اقلیم کردستان عراق، خارج از اختیار فعالان اقتصادی بخش خصوصی بوده و آنها نیز سرمایهگذاریهایی در این منطقه انجام دادهاند باید دولت با تامین ردیف بودجه یا تخصیص منابع، به حمایت از صادرکنندگان و جبران خسارت آنها بپردازد تا بخشی از این مشکل را برطرف کند. همچنین صندوق ضمانت صادرات ایران که در این منطقه، پوشش بیمهای دارد نیز باید از صادرکنندگان تحت پوشش حمایت کند؛ اگرچه بخش عمدهای از صادرات نیز، خارج از پوششهای صندوق ضمانت صادرات ایران است بنابراین عملا فعالان اقتصادی و صادرکنندگان ایرانی از این موضوع متضرر میشوند.وی اظهار داشت: دولت باید در این شرایط، شعار حمایت از صادرات را سرلوحه کار خود قرار داده و در عمل آن را به اثبات برساند؛ به نحوی که خسارت صادرکنندگان را جبران کرده و همچون سایر کشورها، در شرایطی که برخی مسایل اقتصادی به دلیل سیاستهای حاکمیتی سیاسی، دچار مشکل میشوند از صادرکنندگان حمایت کند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد