17 - 09 - 2017
حذف رانت با عرضه فولاد در بورس کالا
بورس کالا میتواند در شفافسازی و سلامت اقتصادی کشور و جلوگیری از رانت و فساد نقش مهمی ایفا کند بنابراین عرضه محصولات صنایع مختلف به ویژه فولاد در بورس کالا هم به نفع تولیدکننده و هم به نفع مصرفکننده است. مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگو با بورس کالا، به سابقه عرضه فولاد در بورس کالا و نقش آن در حذف رانت و افزایش شفافیت معاملات این صنعت اشاره کرد و گفت: محصولات فولادی از سال ۱۳۸۲ در بورس کالا عرضه شده و بحث بورس کالا و به طور کلی فعالیت همه بورسها یکی از محورهای اساسی است که میتواند در شفافسازی و سلامت اقتصادی کشور و جلوگیری از رانت و فساد در کشور نقش مهمی ایفا کند. وی افزود: بنابراین با توجه به مزیتهایی که در این بورس وجود دارد، عرضه محصولات صنایع مختلف به ویژه فولاد در بورس کالا هم به نفع تولیدکننده بوده و هم به نفع مصرفکننده است. کرباسیان عنوان کرد: بنده افتخار میکنم که شخصا در راهاندازی بورس کالا حضور داشتهام و پس از آن، طی سالهایی که در سمت معاونت وزیر امور اقتصادی و دارایی حضور داشتم برای عرضه کالاهای مختلف در این بورس تلاش کردم. رییس هیات عامل ایمیدور با بیان اینکه خوشبختانه حمایت از بازار سرمایه و به ویژه بورس کالا جزو سیاستهای وزیر امور اقتصادی و دارایی است، در خصوص نقش بورس کالا در توسعه و رونقبخشی به صنایع معدنی در کشور اظهار کرد: امیدوارم در راستای این سیاستها، همکاری نزدیکی که در حوزه معدن و صنایع معدنی به ویژه حوزه فولاد و مس با بورس کالا وجود دارد، به رونقبخشی این صنایع کمک کنیم.
تالار نقرهای، مبنای صادرات
استاندار کرمان با اشاره به راهاندازی بورس پسته در استان کرمان گفت: پیگیر راهاندازی بورس خرما در استان کرمان هستیم. به گزارش تسنیم علیرضا رزمحسینی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم اختیارات بیشتری برای بانکها اخذ کنیم، اظهار داشت: بورس کالا باید مبنای کار در صادرات کالا باشد. وی با اشاره به راهاندازی بورس پسته در استان کرمان تصریح کرد: پیگیر راهاندازی بورس خرما در استان کرمان هستیم. استاندار کرمان مبادله با ۱۵۸ کشور اروپایی را از آثار برجام برشمرد و افزود: در دولت یازدهم تحول جدی در گمرک ایران ایجاد شد و کمترین چالشهای صادراتی را در این دولت داشتهایم. وی از احداث خطوط ریلی فرعی به سمت کارخانجات و معادن با مشارکت بخشخصوصی و دولتی خبر داد و افزود: تراز تجاری استان کرمان در سال گذشته مثبت بوده است. رزمحسینی با اشاره به اینکه در نیمه دوم سالجاری نیز تراز تجاری استان کرمان مثبت خواهد شد، تصریح کرد: باید رانت و فساد را از تمام بخشها حذف کنیم. وی با بیان اینکه استان کرمان یک استان غیرمرزی است و کالاهای قاچاق موجود در این استان از استانهای مرزی وارد میشود، افزود: تولید بیش از ۴۵ میلیون تن کالا در استان کرمان است که ۳۰ میلیون تن آن از طریق شبکه حملونقل ریلی و بقیه از شبکه جادهای جابهجا میشود. استاندار کرمان با بیان اینکه باید نظام تمرکزگرایی را به نظامات مختار اقتصادی تبدیل کنیم، اظهارداشت: اختیارات سازمانهای محیط زیست و میراث فرهنگی به استان کرمان اعطا شده است و اگر اختیارات بیشتری داده شود، بسیاری از مشکلات رفع میشود. وی از نبود دانش صادراتی در زمینه محصول، بستهبندی، بازاریابی، دسترسی به بازار هدف و قیمت تمامشده خبرداد و افزود: این موارد باید مورد بررسی قرار گیرد.
ارائه تسهیلات ارزانقیمت
بورس کالا میتواند تسهیلات ارزانقیمت را در اختیار کشاورزان قرار دهد، معامله پستهکاران نیز میتواند در تالار انجام شود که این حرکت باعث میشود تولیدکنندگان به حضور در بورس کالا ترغیب شوند. البته این اولین قدم محسوب میشود. محمدرضا خباز، استاندار سمنان در این ارتباط اظهار کرد: پسته دامغان قدمت ۷۰۰ ساله دارد. امسال نسبت به سال گذشته محصول بیش از ۵/۲ برابر شده است. نتیجه این جشنواره این باید باشد که روزی تمام کشاورزان این شهرستان ارزش افزوده محصولاتشان را مستقیما دریافت کنند. وی افزود: باید ثمره کار کشاورزان به خودشان بازگردد که اگر غیر از این باشد به هدف خود نرسیدهایم. این موضوع در جهان انجام و تجربه شده است. ایجاد تالار بورس برای پسته شرایط را تا حدودی فراهم کرده است و این امر دست واسطهها را کوتاه خواهد کرد. خباز در ادامه تصریح کرد: بورس کالا میتواند تسهیلات ارزانقیمت را در اختیار کشاورزان قرار دهد و هم معامله پستهکاران در تالار انجام شود که این حرکت باعث میشود تولیدکنندگان به حضور در بورس کالا ترغیب شوند. البته این اولین قدم محسوب میشود. وی در رابطه با معامله در بازارهای هدف خاطرنشان کرد: سال گذشته در همین مکان عرض کردم اگر نیاز به بازارهای هدف در کشورهای مختلف دارید من این کار را طی رایزنی با کشورهای دیگر انجام خواهم داد تا میزی تحت عنوان میز پسته تشکیل شود اما هنوز هم کماکان پسته به صورت فلهای فروخته میشود. استاندار سمنان عنوان کرد: هدف ما این است با برنامهریزیهایی که در سطح شهرستان انجام میشود و با اعتماد به بورس کالا مجموعهای به وجود بیاوریم که این مجموعه بتواند به نمایندگی از پستهکاران پسته را دریافت کرده و به بازارهای هدف ارسال کند. وی افزود: البته طبیعی است که این مسیر مقدماتی مانند کاشت و برداشت دارد اما باید اقداماتی انجام شود تا تولیدمان از کمترین آب به بیشترین بهرهوری برسد. خباز در پایان گفت: امروز توجه به مسایل علمی هم زحمت کشاورزان را کم میکند و هم با کمک ٨۵ درصدی دولت در بحث استفاده از روشهای آبیاری نوین و ابزارآلات کشاورزی میتوانیم به اهدافمان برسیم.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد