3 - 09 - 2017
خبر
تاکید حجتی بر تکمیل زنجیره تولید کشاورزی
مهر – آنطور که وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرده است، راه برونرفت از مشکلات کشاورزان، تکمیل زنجیره تولید و فرآوری محصولات کشاورزی است. این در حالی است که ایجاد زنجیره تولید در پرورش گیاهان دارویی نیز در حال حاضر یکی از نیازهای اساسی به شمار میرود. محمود حجتی در حاشیه بهرهبرداری از کارخانه تولید خوراک دام گرمسار با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی شعار از مزرعه تا تولید را پیگیری میکند و به دنبال توسعه خدمات پیش و پس از تولید در بخش کشاورزی است، ابراز داشت: بهرهبرداری از دو واحد کشاورزی در گرمسار بهخوبی نشان داد که در راستای تحقق سیاستهای وزارتخانه مسیر درستی را در پیشگرفتهایم. وی با بیان اینکه توسعه کشت گیاهان دارویی، استفاده از عرصههای بیابانی و کویری و توسعه کشت متراکم و گلخانهای از جمله برنامهها و اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی در دولت دوازدهم محسوب میشود، افزود: با توجه به اشتغالزا بودن و ارزشافزودهای که کشت گیاهان دارویی به همراه دارد لذا توسعه این نوع کشت براساس اقلیمهای مختلف و مزیتهای بومی باید مورد توجه قرار گیرد.
صادرات را به معاونت جدید اقتصادی بسپاریم
ایسنا- فعالان اقتصادی معتقدند تا زمانی که زیرساختهای اقتصادی کشور اصلاح نشده و همچنین به صادرکنندگان بیتوجهی شود، وضعیت صادرات نه تنها بهبود پیدا نخواهد کرد بلکه اوضاع آن وخیمتر هم میشود. همانطور که آمار تجارت خارجی چهار و پنج ماهه اول سال ۹۶ نیز کاهش صادرات غیرنفتی و تراز تجاری منفی حکایت دارد. این در حالی است که به گفته نایبرییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران، اگر بخش صادرات به طور متمرکز به معاونت اقتصادی واگذار شود، شرایطی پیش خواهد آمد تا صادرکنندگان با توان بیشتری در این حوزه فعالیت کنند.
حمیدرضا صالحی به معاونت جدید اقتصادی که در دولت ایجاد شده اشاره کرد و گفت: میتوان این بخش را یکی از ظرفیتهایی دانست که باید مورد استفاده قرار گیرد. براین اساس اگر بخشی مانند صادرات به معاونت اقتصادی منتقل شود، با تمرکزی که روی این حوزه صورت میگیرد میتوان شرایط بهتری را متصور شد، چراکه در حال حاضر برای این حوزهها متولیان متعددی وجود دارد و صادرکنندگان با بخشهای مختلف در تماس هستند.
اصناف برنامهای برای برگزاری نمایشگاه نوشتافزار ندارد
ایرنا- با توجه به اینکه در حال حاضر به اندازه کافی نوشتافزار داخلی و خارجی در بازار وجود دارد، اتاق اصناف برای برپایی نمایشگاه نوشتافزار و ملزومات مدارس برنامهای ندارد. رییس اتحادیه فروشندگان نوشتافزار و لوازم مهندسی تهران با اعلام این خبر گفت: به دلیل رکود حاکم بر بازار نوشتافزار، قیمتها متعادل است. موسی فرزانیان افزود: متاسفانه برخی خانوادهها نسبت به کالاهای ایرانی ذهنیت خوبی ندارند و به خرید و مصرف کالاهای خارجی تمایل بیشتری نشان میدهند؛ در حالی که نوشتافزار تولید داخلی به نسبت کالاهای چینی از کیفیت مطلوبی برخوردار است.
وی گفت: ۵۵ درصد لوازم تحریر مورد نیاز داخلی با واردات تامین میشود که ۳۰ درصد از چین و ۲۵ درصد از کرهجنوبی، اندونزی، مالزی، تایلند، ویتنام، اروپا و ژاپن است. البته پارسال ۳۰ درصد حجم بازار در اختیار تولیدکنندگان بود و امسال این رقم به ۴۵ درصد رسیده است. وی اعلام کرد: اکنون واحدهای تولیدی لوازمالتحریر در کشور با ظرفیت پایین به کار مشغولند؛ در حالی که این کارخانهها توان تامین ۸۰ تا ۸۵ درصدی بازار داخلی را دارند. به گفته این مسوول، شرط این امر استمرار حمایت دولت و ملت از این صنعت است که در این صورت، میتوان امیدوار بود در دو تا سه سال آینده محقق شود.
همکاری مجلس، دولت و بخشخصوصی برای رفع مشکلات کشاورزی
«جهان صنعت»- در جهت پیگیری و اجرایی شدن دغدغهها و اقدامات مرتبط با بخشهای کشاورزی، آب، محیط زیست، منابع طبیعی، گیاهان دارویی، صنایع غذایی، زعفران، دام و طیور، کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، استانداری خراسانرضوی، استانداری خراسانجنوبی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با هدف تشکیل کمیته مشترکی در این خصوص، تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
طبق این تفاهمنامه، کمیتهای متشکل از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس، فعالان اقتصادی، نمایندگان تامالاختیار استانداران خراسانرضوی و جنوبی و مجمع نمایندگان استان تشکیل و دبیرخانه آن در محل دفتر کشاورزی اتاق بازرگانی مشهد مستقر میشود و گزارش اقدامات خود را به مراجع بالادستی اعلام خواهد کرد.
رییس اتاق بازرگانی ایران در این نشست، بزرگترین دغدغه موجود در حوزه اقتصاد، کشاورزی و آینده صنعت غذا در کشور را «آب» عنوان کرد و گفت: علاوه بر این، تفاهمنامهای را نیز با وزارت نیرو به امضا رساندیم که در راس آن موضوع تعادلبخشی به منابع آبهای زیرزمینی در دستور کار قرار دارد. غلامحسین شافعی از انجام مطالعاتی جامع در مورد بحران آب در اتاق ایران خبر داد و گفت: کمیتهای مشترک نیز با حضور نمایندگانی از سازمان برنامهوبودجه، اتاق بازرگانی ایران، وزارتخانههای نیرو و جهاد کشاورزی تشکیل دادهایم که در آن با اتکا به روابط خارجی موجود، تلاش خواهد شد تا روشهای پیشرفته آبیاری نوین به کشور منتقل شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد