21 - 08 - 2017
از دلجویی نماینده اصولگرا از ظریف تا پیشنهاد مناظره با ربیعی
در ادامه نشست علنی مجلس و همزمان با بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، بررسی صلاحیت ربیعی که هفته پیش از عملکردش دفاع کرد به صحن علنی راه یافت؛ حاشیهای که با خبری از محمود صادقی، عضو فراکسیون امید و رییس فراکسیون شفافسازی مجلس درباره برگزاری مناظرهای با حضور علی ربیعی، وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی و محمدرضا پورابراهیمی رییس اصولگرای کمیسیون اقتصادی در فراکسیون شفافسازی همراه بود. برخی نمایندگان با حضور در کنار صندلی این نماینده اصلاحطلب مجلس درخصوص برگزاری مناظره، مذاکره کردند. اما علیرضا رحیمی نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس در تذکری برگزاری چنین مناظرهای را مغایر با آییننامه داخلی مجلس خواند. محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس که به عنوان یکی از منتقدان جدی وزیر پیشنهادی کار بر انجام مناظره با ربیعی اصرار داشت، مذاکرات گستردهای با نمایندگان مختلف عمدتا اصولگرا انجام داد و در یک مورد با حضور در جمع ۱۰ نفره نمایندگان اصولگرا دقایقی با آنها صحبت کرد. به نظر میرسد موضوع این مذاکرات نیز همان مناظره جنجالی بود. علیرضا فولادگر و سیدحسین نقویحسینی، عضو شورای مرکزی فراکسیون نمایندگان ولایی از نمایندگان حاضر در این مذاکرات بودند و در ادامه حجتالاسلام احمد مازنی نیز به جمع آنها پیوست.
آشتیکنان سامری و ظریف
از حاشیههای دیگر جلسه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی مجلس، عذرخواهی نماینده اصولگرا از ظریف بهخاطر فریادهای مکرر برسر وزیر پیشنهادی بود. این نماینده در حضور تعدادی از نمایندگان و وزرا از ظریف دلجویی کرد. عبدالله سامری پس از آنکه در حضور خبرنگاران به محمدجواد ظریف دشنام داده بود، همه چیز را تکذیب کرد و پس از آغاز جلسه علنی مجلس با حضور در کنار صندلی محمدجواد با او مصافحه کرد، این درحالی بود که برخی دیگر از نمایندگان از جمله محمدرضا تابش و کمال دهقانی دو نماینده عضو مجمع نمایندگان استان یزد شاهد این صحنه بودند. دردسر معرفی نشدن وزیر پیشنهادی علوم
معرفی نشدن وزیر پیشنهادی علوم از جانب رییسجمهور همچنان دغدغه نمایندگان مجلس است. نماینده مردم خمینیشهر با انتقاد از معرفی نشدن وزیر پیشنهادی علوم گفت: با توجه به نظرات متفاوت درباره تشکیل هیات وزیران بدون معرفی حتی یک وزیر، بهتر است از شورای نگهبان استفساریه گرفته شود. علی لاریجانی رییس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: اصول مورد استناد شما درست است اما در مواردی احتمال بروز استثنا وجود دارد که این درباره وزیر پیشنهادی علوم صدق میکند. چون همانطور که رییسجمهور توضیح داد شب قبل از معرفی هیات وزیران، وزیر پیشنهادی علوم انصراف داد.
لیست اموال وزرا چه شد
همچنین در ادامه جلسه علنی مجلس، مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی درتذکری مبتنی بر اصل ۱۴۲ قانون اساسی با بیان اینکه در این اصل آمده است که دارایی رهبری، رییسجمهور، معاونان و… باید توسط قوه قضاییه رسیدگی شود، گفت: در صحن مجلس این بحث جدی است. اعداد و ارقامی از دارایی وزرا عنوان میشود که البته میگویم اینها غیرواقعی است. اما این اصل هم به این معنا نیست که نمایندگان محرم نباشند. وی ادامه داد: در چند روز گذشته خبرهایی در این زمینه در فضای مجازی دست به دست میشود. شما به عنوان رییس مجلس اگر میتوانید تدبیری بیندیشید که ما در جریان لیست اموال ارائه شده باشیم. علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر گفت: آنچه الزامآور است این است که وزرا لیست اموالشان را به قوه قضاییه بدهند. بعضی از وزرایی که الان مطرح هستند سابقه وزارت داشتهاند و میشود از قوه قضاییه درباره اموال آنها پرسید. اما بعضی از وزرای پیشنهادی جدید هستند و سابقه وزارت ندارند که بشود در مورد آن قضاوت کرد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد