18 - 08 - 2017
دولت به رای اعتماد نزدیک می شود
ملیحه اسناوندی- دومین روز از بررسی کابینه دوازدهم درحالی سپری شد که همچنان شاهد ادامه گعدههای مجلس برای دادن رای اعتماد به وزرای پیشنهادی رییسجمهور بودهایم. بعید به نظر میرسد با وجود این لابیها در مجلس، نمایندگان دست رد به سینه رییسجمهور بزنند هرچند در ابتدای معرفی وزرای پیشنهادی از جانب رییسجمهور گمانهزنیهایی درخصوص عدم تایید سه یا چهار وزیر در مجلس وجود داشت و شاید سهمخواهی جریانهای سیاسی منجر به رسانهای شدن تصمیم زودهنگام نمایندگان شد اما حالا بعد از بررسی دومین روز از صلاحیت وزرای پیشنهادی بعید است بهارستاننشینها دست رییسجمهور را در پوست گردو بگذارند. البته از تاثیر حضور لاریجانی در مجلس نباید غافل بود. او بارها همنوایی خود با دولت را ثابت کرد مخصوصا در زمان توافقنامه برجام و دستیابی به برنامه جامع اقدام مشترک. بنابراین بعید به نظر میرسد در مجلسی که اکثریت موافق دولت هستند، روحانی تنها بماند و در نهایت لابی با نمایندگان در خصوص تایید اکثریت و حتی همه وزرای پیشنهادی رییسجمهور بینتیجه نمیماند.
نمایندگان مثل روز قبل در تکاپوی بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی رییسجمهور هستند و در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی «جهانصنعت» از آخرین تصمیمهای فراکسیونی و گمانهزنیها سخن میگویند؛ از مثبت شدن نظر نمایندگان نسبت به اکثریت وزرای روحانی!
وزرای پیشنهادی قریب به اتفاق رای میآورند
حسینی شاهرودی، عضو هیات رییسه کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با «جهانصنعت» ارزیابی خود را از جلسات رای اعتماد به وزرای پیشنهادی بیان کرد و گفت: وضعیت تا اینجای کار در مجلس عالی بوده. ما روز سهشنبه شاهد دفاع جانانه و صادقانه آقای جهرمی بودیم. شرایط خاصی بعد از دفاع ایشان در مجلس حاکم شد و نمایندگان حین سخنان این وزیر پیشنهادی سکوت قابل توجهی داشتند بنابراین شرایط بسیار خوبی برای ایشان وجود دارد و به نظر میرسد بتواند رای اعتماد مجلس را به همراه داشته باشد. نماینده مردم شاهرود درخصوص وزیر پیشنهادی دفاع گفت: ایشان در جلسه دیروز دفاع خوبی از برنامههای خود کردند ضمن اینکه دفاع جانانهای از حوزه وزارت اطلاعات و سربازان گمنام داشتند بنابراین پیشبینی ما این است که ایشان جزو وزرایی است که بالاترین رای را خواهد آورد. این نماینده مجلس در خصوص دفاعیات ظریف گفت: جناب ظریف با وجود مخالفتهایی که برخی از دوستان نسبت به ایشان داشتند که بیشتر جنبه توصیهای بوده و اقتدار دیپلماسی سیاسی کشور و اقتدار نظام را دربرداشته اما جمعبندی بنده از عملکرد ایشان مثبت است.
حسینیشاهرودی در خصوص وزیر پیشنهادی بهداشت نیز گفت: شرایط بسیار مطلوبی برای آقای قاضیزادههاشمی در مجلس با رای اعتماد نمایندگان رقم خواهد خورد. وی در خصوص وضعیت بطحایی گفت: ایشان دفاع جانانهای نداشته اما وضعیتشان در خطر نیست و جزو وزرایی است که در حالت متوسط قرار دارد بنابراین باید بیشتر کار شود تا نمایندگان به رای دادن به ایشان متقاعد شوند. حسینیشاهرودی افزود: بنده شخصا موافق آقای بطحایی هستم و به ایشان رای خواهم داد.
این نماینده مجلس درخصوص وزیر پیشنهادی اقتصاد نیز گفت: موافقان آقای کرباسیان مطالب خوبی را مطرح کردند اما مخالفان بیشترین نقدشان به دولت و وزیر گذشته بود. کرباسیان یکی از اعضای کابینه آقای طیبنیا بوده و در کار خود در حوزه گمرک بسیار موفق بوده و با سوابق درخشانی که در حوزه اقتصادی داشته، احساس میشود تیم اقتصادی دولت کمکم شکل میگیرد. وی ادامه داد: حضور ایشان در کنار شریعتمداری میتواند قسم زیادی از مشکلات حوزه اقتصادی را که ما در دوره گذشته با آنها دست به گریبان بودهایم، حل کند. اختلافها و چالشهای شدیدی در حوزه صنعت و تجارت در خود صنعت با تجارت و صنعت و تجارت با اقتصاد، بانکها و بانک مرکزی داشتیم بنابراین امیدوارم در این دوره با حضور کرباسیان چالشها نباشد و هماهنگی بیشتر شود. این نماینده مجلس در پایان خاطرنشان کرد: اغلب وزرای پیشنهادی قریب به اتفاق رای خواهند آورد.
۳ اولویت اصلی در برنامه ظریف
نجفیخوشرودی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در گفتوگو با «جهانصنعت» ارزیابی خود را از وزرای پیشنهادی رییسجمهور ارائه کرد و گفت: برنامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی همچنان ادامه دارد و دیروز و امروز تعدای از وزرا برنامههایشان را تشریح و موافقان و مخالفان هم دیدگاههای خود را درخصوص این گزینهها بیان کردند. وی درخصوص برنامه ظریف گفت: خوشبختانه آقای ظریف برنامه بسیار جامعی را ارائه دادند ضمن اینکه مخالفان نکات برجسته و قابل توجهی نداشتند و عمده موضوعات مطرح از جانب مخالفان تقویت بخشهایی بود که باید وزارت امور خارجه آنها تاکید کند از جمله حوزه دیپلماسی اقتصادی کشور.
خوشرودی افزود: ظریف سه اولویت را مورد توجه قرار داده است؛ اول توسعه و تقویت روابط با همسایگان، دوم تقویت دیپلماسی اقتصادی از طریق ایجاد ساختار لازم در وزارت امور خارجه و سوم مدیریت تنش با آمریکا. با توجه به تهدیدهایی که مقامات کاخ سفید علیه ایران دارند، دور کردن فضای تهدید نظامی از کشور و مدیریت آن، حفظ برجام، استفاده از ظرفیتهای بینالمللی پسابرجام که برای کشور ما به وجود آمده حائز اهمیت است و این جزو اولویتهای آقای ظریف اعلام شده بود.
وی در خصوص بطحایی، وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش گفت: ایشان از نیروهای باتجربه و باسابقه طولانی در وزارت آموزشوپرورش است و برنامههای خوبی ارائه کرده و فکر میکنم از معدود مواردی است که وزیری با این اندازه سابقه کاری و تجربه اختصاصی مربوط به آموزشوپرورش معرفی میشود ولی باید ببینیم دیدگاه نمایندگان چیست به هر حال مخالفان و موافقان از دو طرف نظراتی دارند. نجفی خوشرودی تاکید کرد: تلاش میکنیم رای فراکسیونی و تشکیلاتی داشته باشیم و امیدوارم فراکسیون ما هم به جمعبندی در مورد این وزیر پیشنهادی برسد البته شخصا از انتخاب ایشان استقبال میکنم. این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه نظر فراکسیون نسبت به جهرمی چیست، گفت: فراکسیون به جمعبندی نهایی رسیده است.
رحمانیفضلی رای میآورد
محمدرضا تابش، نایب رییس فراکسیون امید در پاسخ به «جهانصنعت» در خصوص ارزیابی کلی خود از وزرای پیشنهادی رییسجمهور گفت: هنوز تصمیم نهایی مشخص نیست اگر به ظاهر امر نگاه کنیم میبینیم که همه برنامههای وزرای پیشنهادی قابل قبول و عملکرد وزرایی که دوباره حضورشان تمدید شده موفقیتآمیز است. وی درخصوص رای مجلس به رحمانیفضلی، وزیر کشور گفت که او نیز رای میآورد و بالای ۱۵۰ رای موافق خواهد داشت.
وضعیت خوب بطحایی نسبت به گذشته
جبار کوچکینژاد، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز در گفتوگو با «جهان صنعت» ارزیابی خود را در خصوص وزرای پیشنهادی ارائه داد و گفت: آقای علوی در صحن علنی مجلس خوب صحبت کرد ضمن اینکه آقای مطهری حرفهای انحرافی درخصوص سیستمهای کشور مطرح کرد اما وزیر پیشنهادی برخلاف سخنان او مسایل را به خوبی بیان کرد و گویا هماهنگی خوبی بین سیستمهای کشور هم از نظر سپاه، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی وجود دارد البته مجلس از وزیر پیشنهادی اطلاعات انتظار داشت که چنین جوابی را بدهد.
کوچکینژاد در خصوص وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: این گزینه رای شکنندهای دارد چون تخصص این کار را ندارد. با توجه به اینکه مساله اصلی کشور اقتصاد است باید ببینیم ایشان میتواند دستگاههای ناهماهنگ را هماهنگ کند یا نه البته آقای طیبنیا که نتوانست در این خصوص موفق باشد و نمایندگان تردید دارند که وزارتخانه اقتصاد و هماهنگی دستگاهها در توان این وزیر پیشنهادی باشد.
وی درخصوص بطحایی گفت: وضعیت این وزیر پیشنهادی نسبت به روزهای گذشته بهتر است و به احتمال ۹۰ درصد رای میآورد. کوچکینژاد ادامه داد: به اعتقاد من آقای جهرمی نیز رای میآورد، منتها رای بالایی از مجلس نخواهد داشت. وی درخصوص رحمانی فضلی نیز گفت: وضعیت ایشان ناپایدار است و باید به صحن بیاید و از برنامههای خود دفاع کند تا در نهایت ببینیم ارزیابی بهارستاننشینها از او چگونه خواهد بود.
ظریف دروغگو خطاب شد
اما در حین بررسی صلاحیت و برنامههای وزیر پیشنهادی امور خارجه، عبدالله سامری، نماینده مردم خرمشهر ظریف را دروغگو خطاب کرد و چند باری این لفظ را بهکار برد. تعدادی از نمایندگان از جمله دلخوش اباتری به سمت او رفتند و او را از مجلس بیرون بردند. عبدالله سامری هنگام خروج به ظریف گفت تو اقتصاد کشور را برهم زدهای! این در حالی بود که ظریف بیوقفه به دفاع جانانه از خود ادامه میداد و توجهی به حواشی ایجاد شده نداشت. محمدکاظم دلخوش، نماینده صومعهسرا از جمله کسانی بود که سعی در آرام کردن این نماینده منتقد ظریف داشت و در گفتوگو با خبرنگار «جهانصنعت» درخصوص توهین نماینده خرمشهر گفت: گاهی یک نماینده مطالباتی برای مردم دارد و درعین حال برای خودش چیزی نمیخواهد و وقتی نماینده در موقع مقرر خود پاسخ نمیگیرد دلخوریهایی پیش میآید. این نماینده در دفاع از عملکرد ظریف گفت: وقتی مقام رهبری از این وزیر حمایت میکند باید نمایندگان نیز به عملکرد خوب این وزیر اذعان داشته باشند. دلخوش اباتری تاکید کرد: به نظرم همه وزرای پیشنهادی رییسجمهور رای اعتماد میآورند.
مجلس این بار نیز روز شلوغی را پشت سر گذاشت. وزرای پیشنهادی به بهارستان آمدند و از برنامههای خود دفاع کردند. نمایندگان مخالف و موافق نیز دیدگاهشان را نسبت به این گزینهها بیان داشتند هرچند مخالفان آنها حرفهای محکمی برای عدم اعتماد به کابینه روحانی نداشتند و خیلی از آنها در لباس مخالف از وزرای روحانی حمایت و دفاع کردند اما امروز چشم مردم به همین نمایندگان دوخته شده تا با جسارت و بدون رودربایستی و متناسب با مطالبات مردمی و تحقق وعدههای دولت گام بردارند و به وزرای با صلاحیت روحانی رای اعتماد بدهند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد