29 - 11 - 2019
خبر
توزیع کالاهای اساسی ماه رمضان
مهر- بر اساس مصوبه کارگروه ستاد تنظیم بازار، قرار است کالاهای اساسی از جمله شکر، برنج، روغن مصرف خانوار، خرما، گوشت منجمد گوساله، مرغ منجمد و مرغ گرم در ماه رمضان در فروشگاههای زنجیرهای عضو این اتحادیه عرضه شود.رییس اتحادیه کشوری فروشگاههای زنجیرهای ضمن اعلام این خبر افزود: تناژ تخصیصیافته، صرفا برای شهر تهران از سوی ستاد تنظیم بازار بوده و برای توزیع در فروشگاههای زنجیرهای، ۱۰۰۰ تن شکر و ۱۳۰۰ تن برنج تدارک دیده شده است که تاکنون، فرآیند جذب این دو قلم کالا شروع شده است.
امیرخسرو فخریان اظهار داشت: قیمتگذاری براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار خواهد بود.فخریان در ادامه با اشاره به اعمال تخفیفات ویژه در نرخ کالاهای اساسی برای تقویت توان خرید و بهبود سبد کالای مصرفکنندگان در ایام ماه مبارک رمضان گفت: کالاهای اساسی با تخفیفی بین ۵ تا ۱۵ درصد در فروشگاههای عضو این اتحادیه در سراسر کشور عرضه میشود ضمن اینکه جشنوارههای متنوع زیادی در این ایام در نظر گرفته شده است.وی در ادامه افزود: در راستای صیانت از حقوق مصرفکننده، بازرسیها تشدید شده و هموطنان نیز در صورت مشاهده تخلف احتمالی میتوانند شکایت خود را به این اتحادیه اعلام فرمایند.فخریان با تاکید بر رسالت فروشگاههای زنجیرهای در ایجاد آرامش و ثبات در بازار گفت: این امر تاکنون به واسطه توزیع یکنواخت و دسترسی آحاد جامعه به انواع کالاها محقق شده است و اعضای این اتحادیه همواره در این مسیر حرکت میکنند اما با توجه به تغییر مداوم نرخها، گاهی تامین برخی اقلام کالایی با مشکل مواجه میشود.وی در خصوص ساعات کاری فروشگاههای زنجیرهای گفت: ساعات کاری مطابق با ادوار گذشته است.
قیمت آش و حلیم مشخص شد
تسنیم- رییس اتحادیه آش، حلیم و غذاهای سنتی قیمت مصوب آش و حلیم ساده در ماه رمضان را ۲۵هزار تومان اعلام کرد. حسین محمدی در خصوص قیمت مصوب آش و حلیم برای ماه رمضان گفت: با هماهنگیهای انجام شده مقرر شده هر کیلو آش و حلیم ساده با قیمت مصوب ۲۵ هزار تومان عرضه شود.
رییس اتحادیه کباب، آش، حلیم و غذاهای سنتی اضافه کرد: با توجه به اهمیت سلامت مردم و لزوم رعایت مسائل بهداشتی برای پخت و عرضه این غذاها لازم است شهروندان عزیز حتما آش و حلیم مورد نیاز خود را از واحدهای صنفی مجاز که بنرهای متحدالشکل اتحادیه را نصب کردهاند، خریداری کنند.او همچنین با هشدار نسبت به عرضه حلیم و آش توسط واحدهای صنفی غیرمجاز و اماکن غیربهداشتی گفت: با هماهنگی انجام شده با اتاق اصناف بازرسیهای لازم انجام خواهد شد و در صورت مشاهده هر گونه عرضه و توزیع آش و حلیم در اصناف غیرمجاز قطعا برخوردهای لازم صورت خواهد گرفت.سال گذشته قیمت هر کیلو حلیم ساده ۱۲ هزار تومان، حلیم معجون با تمامی مخلفات کامل ۱۵ هزار تومان، قیمت هر کیلو آش شلهقلمکار با مخلفات کامل ۱۵ هزار تومان، هر کیلو آش رشته ساده ۱۲ هزار تومان و هر کیلو آش رشته با تمام مخلفات کامل ۱۳ هزار تومان اعلام شده بود.
تغییر نرخ زولبیا و بامیه
باشگاه خبرنگاران جوان- رییس اتحادیه قنادان تهران گفت: سازمان حمایت قیمت هر کیلوگرم زولبیا برای ماه رمضان امسال بر اساس درجهبندی کیفی در شهر تهران را ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان تعیین کرد و مقرر شد روغن و شکر مورد نیاز قنادان به نرخ مصوب در اختیار آنها قرار گیرد.علی بهرهمند گفت: قیمت پیشنهادی اتحادیه قنادان برای هر کیلوگرم زولبیا و بامیه بر اساس هزینههای تولید برای ماه رمضان امسال ۲۵ هزار تومان به سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرفکنندگان اعلام شد اما این سازمان با قیمت ۲۰ هزار تومانی موافقت کرد.او افزود: با توجه به اینکه این قیمت ۲۰ هزار تومانی زولبیا و بامیه مورد قبول ما نبود، تعیین نرخ نهایی این محصول تا دیروز طول کشید و سازمان حمایت دیروز به طور رسمی این نرخ را ابلاغ کرد و ما نیز این نرخ را برای اجرا به واحدهای صنفی خود اعلام میکنیم. رییس اتحادیه قنادان تهران در پاسخ به اینکه وزن جعبه از قیمت زولبیا و بامیه از قیمت نهایی کم میشود گفت: در ابلاغیه سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اشارهای به وزن جعبه نشده است. او با اشاره به اینکه هزینههای تولید زولبیا و بامیه بالا رفته است تصریح کرد: برای جبران بخشی از افزایش هزینههای تولید مقرر شد روغن و شکر به نرخ مصوب در اختیار قنادیها قرار گیرد. به همین منظور حواله این محصولات به اعضا داده شده اما به دلیل نبود حلب کارخانههای روغن هنوز نمیتوانند روغن مورد نیاز ما را تحویل دهند.
رستورانها حق گران کردن غذا را ندارند
باشگاه خبرنگاران جوان- رییس اتحادیه صنف رستورانداران و سلف سرویس تهران هر گونه افزایش قیمت غذا در رستورانها در ماه رمضان را غیرقانونی اعلام کرد.علیاصغر میرابراهیمی گفت: قیمت غذا در رستورانها بسته به نوع مواد اولیه به کار گرفته شده از جمله برنج و گوشت گوساله یا گوسفند متغیر است.او از ثبات قیمت غذای رستورانها در ماه رمضان خبر داد.به گفته میرابراهیمی، هزار واحد صنفی رستوراندار در تهران مشغول فعالیت هستند.او در پاسخ به این پرسش که چرا بعضی از رستورانداران چلوکباب را ۱۲ هزار تومان میفروشند اظهار کرد: این واحدها در زمره رستورانداران قرار نمیگیرند.رییس اتحادیه صنف رستورانداران و سلف سرویس تهران در پاسخ به این پرسش که آیا نظارتی بر این واحدهای صنفی وجود دارد یا خیر تصریح کرد: هر زمان که تخلفی در واحدهای صنفی صورت گیرد افراد میتوانند با مراجعه به سایت رستورانداران در قسمت رسابان شکایت خود را ثبت کنند، ظرف ۲۴ ساعت به این تخلفات رسیدگی میشود.میرابراهیمی یادآوری کرد: بازرسان ما از سوی دامپزشکی تهران در بازدیدهای خود از رستورانها به بررسی مدارک و مستندات میپردازند تا گوشت و مرغ از مراکز مجاز و بهداشتی خریداری شده باشد.
دلالان برنج را گران کردند
ایرنا- دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج کشور افزایش قیمت این محصول را غیرمنطقی خواند و دلیل آن را دلالان دانست.جمیل علیزادهشایق درباره رسیدن قیمت برنج داخلی بین ۲۳ تا ۲۵ هزار تومان افزود: قیمت برنج از سهشنبه گذشته به یکباره بدون هیچ علتی در شمال کشور افزایش یافت، در حالی که هیچ اتفاقی برای بالا رفتن نرخ این محصول رخ نداده بود.او با بیان اینکه برنج مورد نیاز کشور تامین است، اظهار داشت: سال گذشته قیمت هر کیلوگرم برنج درجه یک در فصل برداشت (مرداد ماه) ۱۰ هزار تومان بود که در پیک خرید بین ۱۴ تا ۱۶ هزار تومان در شمال کشور و ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان در تهران معامله میشد اما در اوایل امسال قیمت آن در استانهای شمالی کشور پایین آمد و به ۵/۱۳ تا ۱۴ هزار تومان هم رسید اما به یکباره۲۳ تا ۲۵ هزارتومان شد. او تصریح کرد: فروش برنج سال ۹۷ با قیمتهای بالا اجحاف به مصرفکنندگان است زیرا سال گذشته هزینههای تمامشده تولید و حتی سود تولیدکنندگان و فروشندگان در قیمتگذاری آن اعمال شده بود. دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج کشور علت گرانی برنج را دلالبازی دانست و گفت: اما برنج سال ۹۸ اکنون در حال کشت است بنابراین انتقاد برنجکاران و فروشندگان این محصول برای افزایش قیمتها هیچ علت علمی، منطقی و فنی ندارد.
علیزادهشایق با بیان اینکه کشاورزان عامل گرانی برنج نیستند، افزود: کشاورزان توان مالی آن را ندارند که برنج سال ۹۷ را نگهداری کنند تا گرانتر بفروشند. آنچه در قیمتگذاری این محصول تاثیر دارد، حضور کارخانجات شالیکوبی و دلالان است.او تصریح کرد: در گذشته کارخانههای شالیکوبی تنها وظیفه تبدیل شلتوک به برنج را داشتند و به واسطه این کار کارمزد و حقالعمل عادلانهای دریافت میکردند اما امروز همان کارخانجات در کنار مراکز تولید یک فروشگاه فروش برنج دایر کردهاند و خودشان به فروشنده تبدیل شدهاند که خود این اقدام، عامل افزایش نرخ برنج شده است.به گفته وی، برنج سال ۹۸ در حال کشت است و در مردادماه امسال برداشت آغاز میشود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد