28 - 07 - 2017
سکوت جریان مخالف دولت در مقابل قراردادهای ایرلاینهای خصوصی
قائممقام وزیر راهوشهرسازی با بیان اینکه قطعا آمریکا در جریان قرارداد خرید هواپیما سنگاندازی میکند اما شرکتهای فروشنده طبق برجام باید هواپیماها را به شرکتهای ایرانی تحویل دهند، گفت: جریانی در کشور هستند که وقتی دولت قرارداد سرمایهگذاری خارجی امضا نمیکند، میگویند برجام اثر نکرد. قرارداد خارجی امضا میکنیم، بهانههای دیگر میآورند.
به گزارش ایلنا، در حالی که پیش از این برخی مدعی بودند که برجام در صنعت هوایی تنها برای شرکت هواپیمایی دولتی اثر داشته و فقط شرکت ایرانایر (شرکت هواپیمایی هما) توانسته با حمایت وزارت راهوشهرسازی از فرصت برجام استفاده کند، شاهد آن بودیم که ایرلاینهای متعلق به بخشخصوصی هم توانستند در نمایشگاه اخیر هوایی پاریس با شرکتهای فروشنده هواپیما تفاهمنامه خرید هواپیما منعقد کنند.
پس از امضای قراردادهای خرید ۲۰۰ فروند هواپیما توسط هما با سه شرکت ایرباس، بوئینگ و ایتیآر در کنار بهانههایی از جمله اینکه «قرارداد شفاف نیست، اولویتهای دیگری در حملونقل وجود داشت، هواپیماهای جدید مرجوعی است و…» این هجمه هم به دولت وارد شد که وزارت راهوشهرسازی بسترهای لازم برای مذاکره ایرلاینهای بخشخصوصی با شرکتهای سازنده هواپیما را ایجاد نکرد و با نوسازی ناوگان هما به دنبال ایجاد انحصار در صنعت هوایی کشورمان است.
این ادعاها در حالی مطرح شد که وزیر راهوشهرسازی بارها گفته بود امکان مذاکره با شرکتهای فروشنده هواپیما برای تمام ایرلاینهای کشور وجود دارد و عباس آخوندی حتی پیشنهاد ایجاد شرکت قوی ملی برای خرید هواپیما و اجاره و فروش آن به ایرلاینهای داخلی را هم مطرح کرد. اما حالا که شرکت هواپیمایی آسمان اخیرا قرارداد خرید ۳۰ فروند هواپیمای جدید بوئینگ را امضا کرده و سه شرکت هواپیمایی قشمایر، ایرانایر تور و زاگرس برای خرید ۸۸ فروند هواپیما با شرکتهای ایرباس و بوئینگ توافقات و تفاهمنامههایی را امضا کردند، مدعیان سکوت کردهاند.
اصغر فخریهکاشان، قائممقام وزیر راهوشهرسازی در گفتوگو با ایلنا در این باره میگوید: هما اولین ایرلاینی بود که توانست قرارداد خرید هواپیمای جدید منعقد کند و اولین مجوز اوفک برای هما صادر شد اما پس از آن شرکتهای خصوصی هم توانستند با شرکتهای فروشنده هواپیما تفاهمنامه امضا کنند.
وی ادامه داد: طرف خارجی و شرکتهای فروشنده هواپیما متعهد هستند که مجوزهای مورد نیاز را از اوفک بگیرند. برای مثال در قرارداد خرید ۳۰ فروند هواپیمای بوئینگ برای شرکت آسمان، بوئینگ متعهد است که مجوز از اوفک دریافت کند. البته هنوز مجوز صادر نشده اما در جریان بررسی و صدور است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد