26 - 07 - 2017
خبر
انتقاد شافعی از نبود استراتژی منسجم
توسعه صنعتی
«جهانصنعت»- در حال حاضر یکی از بزرگترین مشکلات اقتصاد کشور، فقدان استراتژی منسجم توسعه صنعتی است که منجر به هدررفت سرمایهها میشود. رییس اتاق بازرگانی ایران با اعلام این موضوع گفت: مشکلات امروز بخش تولید متاثر از غفلت در سه حوزه اولویتبندی در ایجاد و توسعه مراکز تولیدی و صنعتی، مکانیابی برای استقرار موثر صنایع با توجه به شاخصها و ظرفیتهای اقلیمی و ظرفیتسنجی برای محصولاتی که از محل ایجاد و توسعه صنایع روانه بازارهای هدف میشوند، است.
به گفته غلامحسین شافعی، این سه مورد، نکات مهمی هستند که اغلب بر آنها چشمپوشی میشود. بخشی از رکودی که امروز گریبانگیر تولید ماست و باعث شده تا کارخانهها گاهی حتی با ۲۰ درصد ظرفیت خود فعال باشند از این غفلت تاثیر میپذیرد.
شافعی در نشست هماندیشی با تشکلهای وابسته به اتاق مشهد، به نقش و اهمیت تشکلهای وابسته به اتاق بازرگانی در ایجاد نوعی همگرایی در میان فعالان بخشخصوصی اشاره و تصریح کرد: در حوزه تشکلهای وابسته به اتاق، دچار نوعی عقبماندگی هستیم. این مساله از تغییراتی نشات میگیرد که در بعضی ساختارها رخداده و زمان نیاز دارد تا بازیابی انجام گیرد تا این بخش جایگاه واقعی خود را از نو به دست آورد.
رییس اتاق ایران بر اقدامات مثبت صورت گرفته در حوزههای مختلف اقتصادی تاکید و عنوان کرد: یکی از دغدغههای مهم در این مدت، موضوع توسعه منطقهای بود. باور داریم تمرکزگرایی موجود در کشور، زیان فراوانی به بخشهای مختلف وارد کرده و با یک نسخه واحد نمیتوان تمامی نقاط کشور را توسعه بخشید.
عسکراولادی:
برجام همه کار کرد اما برای دولت، نه بخشخصوصی
تسنیم- در حالی که دولت بر این عقیده است که برجام کارهای زیادی انجام داده است و برای بخشخصوصی نیز مانعی برای همکاری با شرکتهای خارجی وجود ندارد، عضو اتاق بازرگانی ایران در واکنش به اظهارات دیروز نعمتزاده گفت: برجام همه کار کرد اما فقط برای دولت، نه بخشخصوصی. متاسفانه سیستم بانکی برای شرکتهای دولتی ضمانتنامه صادر میکند اما اصلا چنین کاری را برای بخشخصوصی انجام نمیدهد.
اسدالله عسکراولادی با تاکید بر اینکه برجام همه کار کرد اما فقط برای بخش دولتی مؤثر بوده است، افزود: برجام در دو سال اجرا نتایج خوبی داشت و باید از وزارت خارجه برای تلاش در اجرای آن تشکر کرد اما امروز بخشخصوصی با مشکلات بانکی روبهرو است که این موضوع ۸۰ درصد فعالیت آنها را در مشارکت با شرکتهای خارجی تحت تاثیر این عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه برخی کشورها مانند اتریش، آلمان و فرانسه گشایشهای بانکی را در چند بانک خود برای ایرانیها به وجود آوردهاند، تصریح کرد: بداخلاقی آمریکا باعث شده همچنان ما درگیر مشکلات بانکی باشیم که همین امر سرمایهگذاری و انتقال پول را برای بخشخصوصی مشکل کرده است.
محموله صادراتی ایران به موصل رسید
تسنیم- اولین محموله غذایی ایران به موصل عراق صادر شد. بر همین اساس رییس هیاتمدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی ایران گفت: بعد از نابودی داعش و برقراری امنیت نسبی در موصل عراق، صادرات مواد غذایی شرکتهای ایرانی به این منطقه از عراق آغاز و اولین محموله غذایی صادراتی هم وارد بخش قدیمی موصل شده است. مهدی کریمیتفرشی افزود: در حال حاضر شرکتهای ایرانی با صادرات حدود ۹۰۰ میلیون دلار مواد غذایی به کشور عراق حدود ۱۵ درصد محصولات غذایی وارداتی این کشور را تامین میکنند.
وی اضافه کرد: بسیاری از شرکتهای تولیدی کشورمان هنوز با ظرفیت ۵۰ درصد فعال هستند و اگر این ظرفیت تولید افزایش یابد میتوان سهم بیشتری از صادرات محصولات غذایی در کشورهای مختلف از جمله عراق را در اختیار گرفت.رییس هیاتمدیره تعاونی تولیدکنندگان مواد غذایی ایران گفت: عراق به عنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری ایران، همواره بیشترین حجم صادرات مواد غذایی از ایران را به خود اختصاص داده است البته برخی شرایط مثل ناامنیها و وجود داعش برای مدتی محدودیتهایی را بهوجود آورده بود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد