11 - 07 - 2017
رفع فیلتر از « بلاگاسپات» و یوتیوب
گروه فناوری- در راستای به کارگیری شبکه علمی کشور که چندی پیش به بهرهبرداری رسید، وزارت ارتباطات برای حل مشکلات دانشگاهیان و محدودیت دسترسی آنها به محتویات علمی، تصمیم به رفع فیلتر دو وبگاه پرطرفدار در محیط دانشگاهی گرفته است.
در این خصوص معاون وزیر ارتباطات از رایزنی جدی وزارت ارتباطات با دادستانی کل کشور برای رفع فیلتر بلاگاسپات و یوتیوب در دانشگاهها خبر داد و از احتمال تعمیم ایده رفع فیلتر بلاگاسپات و یوتیوب به کل کشور، گفت: تلاشمان بر این است تا بتوانیم این ایده را در محیط کوچک دانشگاه اجرا کنیم تا اجرای نظامات را ببینند و اعتماد کنند سپس شاید درباره کشور بتوان صحبت کرد.
به گفته وی، موضوع رفع فیلتر این دو وبگاه، تنها حل مشکل دانشگاههاست نه رفع فیلتر برخی سرویسهای مجازی.
محمدجواد آذریجهرمی با اشاره به پیشنهاد رفع فیلتر بلاگاسپات و یوتیوب در شبکه علمی کشور در دانشگاهها، اظهار داشت: در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم برای شبکه علمی در دانشگاهها این کار را انجام دهیم که البته اگر مسوولان قضایی و روالهای قانونی دخیل در این مساله مصلحت بدانند که این حوزه را باز کنند، آمادگی داریم تدابیر لازم را انجام دهیم. در نهایت این مساله بستگی به تایید نهایی دارد که هنوز تصمیمی در این باره نهایی نشده است.
یوتیوب و بلاگاسپات، دایرهالمعارفی برای دانشگاهیان
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: رفع فیلتر این دو سرویس در حد دانشگاهها ضرورت و درخواست برای آنها بسیار است زیرا مطالب مفید بسیاری در این حوزه وجود دارد که برای مثال بلاگاسپات دایرهالمعارفی برای دانشگاهیان کشور است و در یوتیوب نیز مطلب زیاد است.
وی ادامه داد: به هر دانشگاهی که میرویم، سرآمد شرح درخواستها، رفع فیلتر بلاگاسپات و یوتیوب است.
آذریجهرمی گفت: درباره این دو سرویس بین مسوولان دغدغههایی وجود دارد که تصور میکنیم درست است اما اکنون مبحثی را در این باره شروع کردهایم که رفع فیلتر این دو شبکه را از شبکه علمی به عنوان اجرا در حد یک مجموعه آغاز کنیم که شاید امکان توسعه بعدی این ایده وجود داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان توسعه رفع فیلتر بلاگاسپات و یوتیوب در خارج از فضای دانشگاهی وجود دارد، گفت: نمیدانم فضا چگونه باشد. این موضوع بستگی دارد که نظام کنترل خطوط قرمز چگونه قابل پیادهسازی باشد.
آذریجهرمی توضیح داد: مجموع دانشگاههای کشور پنج درصد از استفاده از اینترنت در کل کشور ندارند و حوزه دانشگاهها کوچک است که شاید بتوانیم بگوییم مزایای اجرای این طرح بر معایب آن ارجحیت دارد اما درباره اینکه این ایده را به کل کشور تعمیم دهیم، شاید نتوان به راحتی صحبت کرد.
شاید در یک محیط کوچک بتوانیم این ایده را اجرا کنیم، نظامات را بگذاریم، یکبار ببینند و به شیوهها اعتماد کنند، سپس درباره کل کشور بتوان صحبت کرد.
برنامه ای برای سرویسهای دیگر نداریم
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت درباره اینکه آیا علاوه بر بلاگاسپات و یوتیوب درباره سرویسهای دیگری نیز صحبت از رفع فیلتر حتی در محدوده دانشگاهی مطرح شده، به فارس گفت: مبحث علمی در سایر سرویسها به پررنگی این دو سرویس نیست و مراکز دانشگاهی مکررا این دو سرویس را درخواست میکنند.
وی با طرح این سوال که برای مثال فیسبوک چه نقشی در مراکز علمی دارد، تاکید کرد: موضوعیت دو سرویس بلاگاسپات و یوتیوب در فضای دانشگاهی کشور بیشتر است.
آذریجهرمی در پاسخ به این سوال که آیا ایده رفع فیلتر بلاگاسپات و یوتیوب از فضای دانشگاهی به مجموعههای محدود دیگری خارج از فضای دانشگاهی نیز تسری خواهد یافت، گفت: اصالت موضوع، حل مشکل دانشگاههاست نه رفع فیلتر برخی سرویسها.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد