11 - 06 - 2017
خبر
اتصال پالایشگاه فاز ۱۳ پارسجنوبی
به خط ششم سراسری گاز
به گفته مجری طرح توسعه فاز ۱۳ پارسجنوبی به منظور آمادگی پالایشگاه این فاز برای انتقال گاز شیرین به خط ششم سراسری در پاییز امسال، عملیات اتصال آن با هماهنگی دیسپچینگ شرکت ملی گاز و منطقه ۱۰ عملیات انتقال استان بوشهر در یک عملیات فشرده ۶۰ ساعته با موفقیت انجام شد. به گزارش شرکت نفت و گاز پارس، پیام معتمد افزود: واحدهای یوتیلیتی پالایشگاه فاز ۱۳ تا پایان تابستان سالجاری به صورت کامل انجام و پس از این مرحله عملیات راهاندازی ردیف اول شیرینسازی گاز ترش فازهای ۶ و ۷ و ۸ که هماکنون از پیشرفت مناسبی برخوردار است، آغاز میشود. وی اضافه کرد: با توجه به آمادگی ردیف دوم شیرینسازی پالایشگاه، راهاندازی این بخش نیز حداکثر تا دو ماه بعد از ردیف اول انجام خواهد شد. مجری فاز۱۳ پارسجنوبی گفت: هماکنون پیشرفت این فاز در بخش خشکی ۸۷ درصد است. هشت هزار نفر در این طرح زیر نظر کنسرسیومی متشکل از شرکتهای داخلی پتروپایدار ایرانیان و مپنا مشغول فعالیت هستند. طرح توسعه فاز ۱۳ پارسجنوبی به منظور استخراج روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز غنی از میدان پارسجنوبی و تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ۲۹۰۰ تن الپیجی و ۲۷۵۰ تن اتان، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی و ۴۰۰ تن گوگرد طراحی شده است.
دعوت از تولیدکنندگان نفت آفریقا
برای عضویت در اوپک
گینه استوایی که جدیدترین عضو اوپک است، از تولیدکنندگان آفریقایی دعوت کرد برای حمایت از ارزش منابع نفتی خود متحد شده و به این سازمان ملحق شوند. گابریل اوبیانگ، وزیر معادن، صنعت و انرژی گینه استوایی در کنفرانسی در کیپتاون گفت: با اکتشافات بیشتری که در سراسر آفریقا انجام میشود، همکاری میان تولیدکنندگان اهمیت زیادی خواهد داشت. گینه استوایی ماه گذشته به سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیوست. اگرچه گینه استوایی کشور کوچکی بهشمار میرود، اما سومین تولیدکننده بزرگ نفت پس از نیجریه و آنگولا در جنوب صحرای آفریقاست. این کشور مانند سایر کشورهای سرشار از منابع نفتی مانند عربستان سعودی آماده زمانی میشود که در آن تقاضای انرژی در جهان برای نفتخام کمتر میشود.
بر اساس گزارش بلومبرگ، اگرچه آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی کرده است مصرف جهانی نفت در دو دهه آینده افزایش پیدا میکند اما سناریوهای دیگری وجود دارند که بر اساس آنها، تقاضا برای گاز طبیعی ممکن است به میزان ۵/۱۳ میلیون بشکه از تقاضا برای نفت تا سال ۲۰۴۰ را حذف کند و رشد بهینه مصرف و رواج خودروهای برقی ممکن است میلیونها تن دیگر از تقاضا برای نفتخام بکاهد. به گفته اوبیانگ، سازمانی مانند اوپک در حمایت از تولیدکنندگان در شرایطی که دورنمای بازارها تغییر میکند، ضروری بهشمار میرود. گینه استوایی تلاش میکند تولید نفت را از حدود ۲۶۹ هزار بشکه در روز در حال حاضر به ۳۰۰ هزار بشکه در روز در دو سال آینده و به ۵۰۰ هزار بشکه در روز ظرف پنج سال آینده افزایش دهد.
از سوی دیگر یگناسیوس جونان، وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی تاکید کرد این کشور بعد از تعلیق مجدد سال گذشته خود از عضویت اوپک، امکان دارد باز هم عضو فعال این سازمان شود.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد