4 - 04 - 2017
آغاز بهرهبرداری از لایه نفتی پارسجنوبی
برای نخستین بار در تاریخ صنعت نفت، اسفند ماه سال گذشته با راهاندازی پنج فاز جدید پارسجنوبی، علاوه برجبران عقبماندگیها و برداشت برابر گاز با قطر، تولید نفت از این میدان مشترک آغاز شد علاوه بر این همزمان با جهش ایران در برداشت روزانه گاز و میعانات گازی از پارسجنوبی و به پایان رسیدن دوران ماه عسل شیخ نشینان در توسعه و برداشت یکطرفه گاز از این میدان مشترک، ایران به منظور آغاز تولید نفت از لایه نفتی پارسجنوبی هم خیز برداشته است. قطر طی دو دهه گذشته تاکنون بالغ بر یک میلیارد بشکه نفت از لایه نفتی پارسجنوبی برداشت کرده که سهم ایران در این مدت به دلیل تاخیر در اجرای طرحهای توسعهای صفر بوده است. در همین حال پس از آغاز تولید آزمایشی نفت از لایه نفتی پارسجنوبی در ۲۹ اسفندماه ۹۵، وزیر نفت از تحقق برنامه افزایش برداشت نفت از این میدان مشترک با قطر تا سقف ۲۰ هزار بشکه در روز خبر داد. بر خلاف چند سال گذشته به نظر میرسد ورود به سال ۹۶ به عنوان سال انتخابات ریاست جمهوری، فعالیتهای توسعهای و تولیدی در صنعت نفت کشور با شتاب بیشتری دنبال میشود. بر این اساس پس از بهرهبرداری از چند ردیف شیرینسازی گاز در پالایشگاههای جدید پارسجنوبی، آغاز تولید آزمایشی بنزین در پالایشگاه ستاره خلیج فارس حالا نوبت به افزایش تولید نفت با بهرهبرداری کامل از شناور پالایشگر جدید صنعت نفت مستقر در لایه نفتی پارسجنوبی شده که از ابتدای امسال تاکنون با بهرهبرداری از این کشتی FPSOظرفیت تولید روزانه نفت ایران را حدود ۲۰ هزار بشکه در روز افزایش داده است. بیژن زنگنه، وزیر نفت درباره آخرین وضعیت افزایش تولید نفت از لایه نفتی پارسجنوبی گفت: پروژه لایه نفتی پارسجنوبی نیز به زودی افتتاح میشود. این عضو کابینه دولت با اعلام اینکه هم اکنون روزانه بیش از ٢٠ هزار بشکه نفت از لایه نفتی پارسجنوبی تولید میشود، تصریح کرد: برای افتتاح فاز اول این پروژه باید تولید روزانه نفت به حدود ۳۵ هزار بشکه در روز افزایش یابد.
در همین حال وزیر نفت مهمترین اولویتهای کاری صنعت نفت در سال ۹۶ را تشریح کرد و گفت: امسال، سال سبقت از قطر در برداشت روزانه گاز از پارسجنوبی است. بیژن زنگنه در حاشیه بازدید نوروزی خود از طرحهای توسعهای پارسجنوبی در تشریح مهمترین برنامههای اولویت دار صنعت نفت در سال ۹۶، گفت: اجرای برنامههای همسو با سیاستهای اقتصاد مقاومتی همچون توسعه شبکه گازرسانی به روستاها، تولید داخلی کالا و تجهیزات صنعت نفت و توسعه صنایع پتروشیمی از جمله این برنامههاست. وزیر نفت با بیان اینکه در سال ۹۶ بهرهبرداری و تکمیل پنج فاز نیمه تمام پارسجنوبی شامل طرح توسعه فازهای ۱۳، ۱۴، ۲۲، ۲۳ و ۲۴ هم در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: پیشبینی میشود امسال ایران در برداشت گاز پارسجنوبی از قطر سبقت گیرد. وی همچنین با اشاره به افتتاح فازهای جدید پارسجنوبی گفت: با بهرهبرداری از فازهای ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ پارسجنوبی ۱۵۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده میشود. زنگنه اظهار داشت: از ابتدای دولت تدبیر و امید شاهد تحول گستردهای در پارسجنوبی هستیم و فازهای مختلف اولویتبندی شده است.
وی با بیان اینکه فازهای اولویتدار شامل ۱۲، ۱۵ و ۱۶، ۱۷ و ۱۸، ۱۹، ۲۰ و ۲۱ بوده که تکمیل شدهاند، خاطرنشان کرد: فازهای ۱۳، ۲۴،۲۲،۲۳ و ۱۴ هماکنون در اولویت هستند که تا پایان سال به همراه چند پتروشیمی به بهرهبرداری خواهند رسید.
وزیر نفت با بیان اینکه هماکنون شش فاز پارسجنوبی آماده افتتاح رسمی است گفت: با بهرهبرداری از این شش فاز که شامل فازهای ۱۷، ۱۸، ۱۹ ،۲۰ و ۲۱ (معادل دو فاز استاندارد است) بیش از ۱۵۰ میلیون متر مکعب گاز به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده میشود. زنگنه خاطرنشان کرد: همچنین میعانات گازی، گاز مایع و اتان نیز از دیگر محصولاتی است که با بهرهبرداری از این فازها ظرفیت تولید و صادرات ما در سایر محصولات نیز افزایش خواهد یافت. وی با بیان اینکه اتان تولیدی فازهای پارسجنوبی خوراک اصلی شرکتهای پتروشیمی است، گفت: این محصول پس از انتقال به واحدهای پتروشیمی به سایر محصولات تبدیل میشود که از این محل نیز ارزش افزوده زیادی عاید کشور میشود. به گزارش انرژینیوز، هدف از طرح توسعه لایه نفتی پارسجنوبی تولید روزانه ۳۵ هزار بشکه نفت از بخش غیرمشترک این سازند هیدروکربوری بوده است هر چند قطر از سال ۱۹۹۱ میلادی تولید نفت از این میدان مشترک را آغاز کرده است.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد