22 - 02 - 2017
مشکلات بانکی سد راه افزایش همکاری
گروه بازرگانی- پس از برجام سه هیات اقتصادی از فنلاند از به ایران آمده است اما همچنان به دلایلی مشکلات بانکی، روابط تجاری دو کشور قابل ملاحظه نیست. از همین رو مقامات دو کشور سعی دارند تا هرچه زودتر این مشکلات را برطرف کنند بر این اساس چهارمین هیات تجاری فنلاند به سرپرستی معاون وزیر امور اقتصادی و اشتغال فنلاند به ایران آمد تا گامهای موثری را در جهت توسعه روابط تجاری با ایران بردارد.
از این رو همایش تجاری ایران و فنلاند در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد و دو طرف برای برگرداندن حجم روابط تجاری به قبل اظهار آمادگی کردند. این در حالی است که تلاشهای زیادی در جهت برقراری روابط بانکی و سرعت ربخشیدن به روابط تجاری بین دو کشور در حال انجام است.
تلاش فنلاندیها برای رفع مشکل بانکی
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه مقامات فنلاندی در سفرهای تجاری خود جلساتی را با مقامات بانک مرکزی کشورمان برای حل مشکل روابط بانکی دو کشور داشتهاند، اظهار امیدواری کرد: مشکلات بانکی تا چند ماه آینده حل شود.
پدرام سلطانی در مورد برقراری روابط بانکی دو کشور اظهار داشت: به گفته معاون وزیر امور اقتصادی و اشتغال فنلاند شاید مهمترین مانع یا مشکلی که جلوی افزایش روابط تجاری دو کشور را گرفته موضوع برقراری روابط بانکی بین دو کشور است.
وی با بیان اینکه مقامات فنلاندی طی سفرهایی که با هیاتهای تجاری خود در پسابرجام به ایران داشتهاند، همواره در پی مذاکراتی برای حل روابط و مشکلات بین بانکی دو کشور بودهاند، افزود: در سفری که دو ماه پیش مقامات فنلاندی و هیات تجاری به ایران داشتند، این موضوع را در برنامه خود قرار دادند و در این سفر هم حل مسایل بانکی بین دو کشور از موضوعات مورد توجه آنهاست.
وی با بیان اینکه با توجه به علاقهمندی ارتباطات تجاری بین دو کشور امیدوار به رفع موانع بانکی هستیم، گفت: اما ارتباطات بانکی معمولا چارچوب، ساختار و روشهایی دارد که شاید به دلایلی حل آن به زمان بیشتری نیاز داشته باشد که امیدواریم در این سفر حل مسایل و مشکلات بانکی بین دو کشور پیشرفت چشمگیری داشته باشد.
سلطانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نتیجه برقراری روابط بانکی بین دو کشور با توجه به رایزنی مسوولان چه بوده است، گفت: مقامات فنلاندی با مسوولان بانک مرکزی در سفر دو ماه پیش خود به ایران جلساتی داشتهاند که نشان میدهد، هر دو کشور مصمم به حل مشکلات بانکی هستند ولی نتیجه آن را باید مسوولان اعلام کنند.
وی اظهار کرد: در این هیات جدید تجاری به سرپرستی معاون وزیر امور اقتصادی فنلاند هم مذاکرات در رابطه با برقراری روابط بانکی بین دو کشور ادامه مییابد و در چند ماه آینده شاهد برقراری روابط بانکهای ایران و فنلاند خواهیم بود.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران همچنین اظهار داشت: در زمینه روابط تجاری بین شرکتهایی که در زمینه معدن، تحقیقات، مهندسی و زمینشناسی فعال هستند پیشرفتهای خوبی با همتایان ایرانی داشتهاند و به نظر میرسد قراردادها و تفاهمنامههایی هم بین شرکتهای دو کشور در این مورد به امضا رسیده است.نایب رییس اتاق بازرگانی ایران افزود: ایران بهعنوان باثباتترین کشور در منطقه خاورمیانه با دارا بودن جمعیت زیاد و منابع انرژی و معدنی فراوان و دسترسی به بازار ۴۰۰ میلیون نفری و برخورداری از قشر جوان تحصیلکرده و خلاق برای برقراری ارتباطات تجاری با هر کشوری از جذابیت برخوردار است.وی با بیان اینکه در کنار نقاط قوتی که ایران برای برقراری روابط تجاری دارد، دارای نقاط ضعفی از جمله چالش آب است که با توجه به اینکه کشور فنلاند از نظر منابع آبی قوی است بنابراین در تقسیم همکاریهای تجاری و سرمایهگذاری شاید بتوان با همتایان خود در حوزه صنایع آببر در این کشور حساب کنیم و در مقابل با توجه به اینکه کشور ما به لحاظ منابع انرژی غنی است، تجار فنلاندی هم بتوانند روی صنایع انرژی روی ما حساب کنند.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران همچنین بیان داشت: دستیابی به تجارت بیش از یک میلیارد دلار بین دو کشور در پنج، شش سال آینده دور از دسترس نیست.
همکاری در حوزههای انرژی، معدنی و فناوری
معاون وزیر امور اقتصادی و اشتغال فنلاند نیز در این همایش با بیان اینکه روابط اقتصادی بین دو کشور در حال تقویت است، گفت: از اکتبر سال گذشته که رییس جمهور فنلاند به ایران سفر کرد تاکنون چهار هیات تجاری از کشورمان به قصد توسعه روابط تجاری بین دو کشور به ایران آمدهاند. پیتر پلتونن با بیان اینکه هیات تجاری که در ایران حضور دارد، شامل شرکتهایی در بخشهای انرژی، معدنی، کانی، فناوری و سلامت است، افزود: اگرچه فنلاند کشور کوچکی است اما تلاش ما برقراری ارتباطات به بهترین شکل بین شرکتهای ایرانی و فنلاندی برای گسترش تجارت است.
وی با اشاره به امضای توافقنامه بین روسای جمهور دو کشور در زمینه همکاری اقتصادی در اکتبر سال گذشته گفت: توافقنامهای هم بین وزرات اقتصاد فنلاند و انژری ایران امضا شد و در حال تقویت همکاری در بخشهای تولید، توزیع و کارآمدی انرژی و همچنین انرژیهای تجدیدپذیر هستیم. پلتونن با بیان اینکه ایران و فنلاند در زمینه معدنی و کانی منافع مشترکی دارند، افزود: ایران دارای پتانسیلهای زیادی در حوزه معدنی است و سرمایهگذاری در این حوزه برای ایران هم اهمیت دارد.
وی با اشاره به اینکه پروژههای معدنی زیادی در کرمان وجود دارد که میتوان روی آن سرمایهگذاری کرد، تصریح کرد: به فعالیت در این حوزه علاقهمند هستیم و معتقدیم شراکت در این بخش به نفع هر دو کشور است.
معاون وزیر امور اقتصادی و اشتغال فنلاند با بیان اینکه فنلاند در حوزه اکتشاف معادن میتواند به ایران کمک کند، بیان کرد: در حوزه معدن از مهارتهای مهندسی زیادی برخورداریم که میتوانیم آن را به ایران انتقال دهیم.
پلتونن همچنین افزود: در حوزه سلامت و فناوری هم از پتانسیلهایی برخوردار هستیم که میتوانیم در این زمینه نیز با ایران همکاری تجاریمان را گسترش دهیم.
وی با بیان اینکه بین اتاقهای بازرگانی دو کشور ارتباطات خوبی برقرار است، افزود: با گسترش ارتباطات اتاقهای بازرگانی دو کشور میتوان ارتباطات وزرا و معاونان سیاسی دو کشور را هم افزایش داد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد