20 - 01 - 2017
انتخاب گزینشی پرسش کنندگان
گروه سیاسی- سهشنبه پاستور میزبان خبرنگاران بسیاری بود که پرسشهایشان از رییسجمهور بیپاسخ ماند. این نشست خبری با حضور بیش از ۲۰۰ خبرنگار از اصحاب رسانه برگزار شد تا با انواع دیدگاههای فکری، مطالباتشان را که همان خواستههای مردم است مطرح کنند اما طرح انتخاب گزینشی برای پرسیدن سوال رویهای بود که تیم رسانهای دولت در پیش گرفت و این نحوه انتخاب، تنها نشاندهنده تبعیض میان خبرنگاران است.
البته نشست خبری رییسجمهور در حالی برگزار شد که روند ثبتنام از خبرنگاران به منظور سوال از رییسجمهور، الکترونیکی بود و «جهان صنعت» نیز مانند دیگر رسانهها سوالش را به موقع ثبت کرد اما خبرنگار ما دست از پا درازتر با برگه سوال در دست نشست را ترک کرد هرچند تا آخرین دقایق در انتظار فرصتی بود تا مجری اسم رسانهاش را صدا بزند اما انتخاب گزینشی موجب خوشاقبالی او و رسانهاش نشد. البته دیگر رسانهها نیز به این شرایط اعتراض داشتند و از اینکه تریبون بیشتر در اختیار حامیان دولت بود، گلایه داشتند به گونهای که روزنامه شهروند، خبرگزاری ایلنا و خبرگزاری ایسنا جزو اولین رسانههایی بودند که از رییسجمهور سوال کردند. در نشست خبری رییسجمهور، رسانههای خارجی بیشتر در میان پرسشکنندگان سوالها قرار گرفتند و مطبوعات داخلی از حضور پشت تریبون و طرح سوال محروم ماندند که همین موضوع با اعتراض آنها روبهرو شد.
فارغ از اعمال سلیقه شخصی تیم رسانهای دولت بر گلچین کردن خبرنگاران، اجبار آنها برای ثبت سوال توسط خبرنگار جالب بود و این موضوع این گمانهزنی را در ذهن به وجود میآورد که ممکن است به خاطر سبک سوال یا انتقادی بودن آن، تیم دولت تریبون را در اختیار سوالشونده قرار ندهد. اکنون با وجود شواهد و قرائن و گفتوگویی که با چند نفر از خبرنگاران در نشست صورت گرفت، میتوان به این نتیجه رسید که پرسشکنندگان به صورت الکترونیکی انتخاب نشدهاند و از این سو فقط جهت دریافت سوال این سامانه را به راه انداختند. اگر تیم رسانهای دولت بزرگواری و قبل از برگزاری نشست، سوالکنندگان را معرفی میکرد دیگر خیلی از رسانهها تکلیفشان را میدانستند و به نحوی دیگر رسالت مطبوعاتیشان را انجام میدادند مثلا عکاس تحریریه را حداقل برای ثبت تصویر نشست خبری جایگزین خبرنگار میکردند چراکه خیلی از رسانهها حق معرفی یک عضو از تحریریه را به روابط عمومی نشست خبری ریاستجمهوری دارند.
سهشنبه خبرنگار «جهان صنعت» همانند دیگر اصحاب رسانه از ساعات اولیه پس از عبور از گیتهای مختلف بازرسی نهاد ریاستجمهوری در سالن شهید بهشتی حضور یافت تا پاسخ رییسجمهور را بشنود راجع به چرایی عمل نکردن دولت به قولهایش در خصوص آزادی مدنی و اجتماعی و اکنون باتوجه به بدقولی دولت چه انتظاری برای اعتماد دوباره به رییسجمهور وجود دارد؟ این بار نیز جواب خبرنگار ما بیپاسخ ماند و اعتماد رسانهای ما به تیم برگزارکننده نشست خبری رییسجمهور کم شد.
هرچند اهالی رسانه بارها از این تبعیضها خسارت دیدهاند و باز هم میبینند اما بهتر است برای نشستهای بعدی تیم رسانهای دولت تدبیری اندیشیده شود تا اصحاب رسانه مانند مخاطبان خانه تنها شنونده سخنان رییسجمهور نباشند چرا که این بار تلفن همراه خبرنگاران نیز ضبط شده بود و آنها حتی قادر به ارسال حواشی نشست به تحریریه نبودند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد