16 - 01 - 2017
تخریب ادامه دارد
گروه سیاسی- آیتالله هاشمی در زمان حیاتش مورد هجمهها و تهمتهای فراوان قرار گرفت، تخریب علیه این شخصیت قبل از انقلاب آغاز شد و به بعد از انقلاب رسید. قبل از انقلاب گروههایی مانند مجاهدین خلق و مارکسیستها تخریب علیه هاشمی را کلید زدند. بعد از انقلاب نیز همپالکیهای آنها در ابتدای انقلاب و سالهای اولیه تخریبها را ادامه دادند. اما اتهامها علیه هاشمی در زمان ریاستجمهوری احمدینژاد فزونی گرفت و اصولگرایان شمشیر را از رو برای آیتالله کشیدند، ناگفته نماند بعد از پیروزی اصلاحطلبان بر انتخابات ۹۲ و انتخاب هاشمی به عنوان نفر اول لیست خبرگان فعلی، موجب شد تخریب علیه او شدت بگیرد اما هاشمی در این سالها سکوت کرد واجازه نداد کشور به آشوب کشیده شود. از این سو او را مانند شهید بهشتی مظلوم میدانند؛ همانگونه که آیتالله امینی در پیام خود آورده است، هاشمی از شهید بهشتی مظلومتر بود. شهید بهشتی در یک مقطع زمانی مورد هجمههای شدید قرار گرفت. همرزمان او در زمان انقلاب اما تمامقد پشت این شهید بزرگوار ایستادند و از او در برابر تهمتهای طیف بنیصدر دفاع کردند. هاشمی اما در این سالها مورد هجمه قرار گرفت و مجبور بود تنها از خود دفاع کند یا در بسیاری از مواقع تنها و تنها سکوت کند، هرچند جایگاه انکارناپذیر هاشمی و سکوتش در برابر این هجوها منجر میشد مخالفانش حملات بیشتری به او داشته باشند. اما مردم برخلاف رای و نظر تندروها، رای و نظر آیتالله هاشمی را میپسندیدند و این علاقه در مراسم تشییع پیکر آیتالله هویدا بود و مردم نشان دادند که هاشمی در قلب آنها جای داشت و برای آنها سیاستمداری صدیق بود. دامنه مخالفت با آیتالله هاشمی این بود که برخی احساس میکردند ایشان مانعی برایشان است برای همین تخریبهایی را علیه ایشان به راه میانداختند. اکنون این مرد اعتدالگرا کنار امام به آرامش رسیده اما آهنگ تخریبها بعد از چند روز از رحلتش دوباره نواخته میشود و متاسفانه باید گفت یک عدهای میخواهند نسخه جدیدی به مردم عرضه کنند. در اهداف تخریب آیتالله هاشمی باید گفت برخی از تاثیرگذاری راه آیتالله هاشمی نگرانی و ترس دارند. باتوجه به اینکه تا انتخابات مهم ریاستجمهوری زمان زیادی باقی نمانده است و حسن روحانی چندین بار توسط آیتالله هاشمی مورد حمایت قرار گرفت و از دولت بعدی روحانی سخن گفته طبیعتا کسانی که مخالف روحانی هستند این حمایت را نمیپسندیدند و اکنون که مبلغ روحانی دیگر خاموش شده شاید برخی برای رسیدن به منفعت خود خوشحال باشند. هرچند تخریبکنندگان هاشمی در طول این سالها نتیجهای عایدشان نشد و نمیشود و کسانی که دست به تخریب او میزنند افرادی تندرو و فاقد اخلاق هستند و به گفته برادر ایشان معلوم نیست از کجا تحریک شدهاند و تازگی هم ندارد تا هاشمی این شخصیت موثر و تاثیرگذار زنده است، همیشه مورد هجمه دشمنان انقلاب و نظام خواهد بود.
روز قبل از رحلت آیتالله هاشمی، یار دیرین امام و رهبری با محمد هاشمی درباره هجمههایی که از سوی بدخواهان و فرصت طلبان به آیتالله وارد میشود سخن گفت، که یکی از آنها محروم شدن مردم از شنیدن خطبههای نمازجمعه بود! نمازجمعهای که بعد از سال ۸۸ دیگر شاهد حضور مرحوم آیتالله هاشمیرفسنجانی نبود. بعد از حوادث انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸ و آن خطبه معروف هاشمی در نمازجمعه تهران، آیتالله دیگر در نمازجمعه تهران شرکت نکرد. بعد از آن نمازجمعه معروف همانطور که هاشمی روایت کرده است چند بار از او برای حضور دعوت کرده بودند که خودش نپذیرفته بود و بعد از آن هم دیگر از هاشمی برای حضور در نمازجمعه دعوت به عمل نیامد. بسیاری از مردم انتظار داشتند هاشمی بازهم به نمازجمعه برگردد اما هاشمی بر این باور بود که حضورش در نمازجمعه میتواند حاشیههای فراوانی داشته باشد. مرحوم هاشمی در مورد بازگشت به نمازجمعه گفته بود: «انگیزه ندارم که (به نمازجمعه) بیایم. اصولا انگیزه سخنرانی و گفتن را ندارم. نمازجمعه هم جایی است که باید خیلی کار کنیم که حرفهای درست و پختهای بزنیم. مستقیم پخش میشود و همه دنیا نگاه میکنند. زیبنده نیست آدم اینطوری حرفهایی بزند نماز و جماعت و اسلام و همه اینها را سبک کند.» او در گفتوگویی دیگری تاکید کرده بود که «من حرفهایم را در همان نمازجمعه ۲۶ تیر ۸۸ گفتم و هنوز هم به آنها معتقدم.» محمد هاشمی برادر آیتالله نیز دلیل عدم حضور هاشمی در نمازجمعه تهران را اینگونه روایت کرده بود: «ایشان به خاطر اینکه حرمت نمازجمعه به خاطر شعارهای عدهای در صورت حضور آیتالله هاشمی شکسته خواهد شد در نمازجمعه شرکت نمیکنند. تنها هدف افراطیها تخریب هاشمی است و برای آنها مهم نیست که در چه مکان یا زمانی به او توهین میکنند، بهخاطر همین آیتالله برای از بین نرفتن جایگاه و قداست نمازجمعه، خطبه نمیخوانند. » جدا از عدم دعوت ستاد نمازجمعه از هاشمی، خود آیتالله نیز برای حفظ جایگاه نمازجمعه و دوری از توهین به این جایگاه مقدس از حضور در نمازجمعه امتناع کرد. او حتی در نماز روز قدس که خود سالها آن را اقامه میکرد شرکت نکرد و احمد خاتمی جای او را گرفت. بعد از انتخابات مجلس دهم و مجلس خبرگان که لیستهای مورد حمایت هاشمی توانست پارلمان و مجلس خبرگان را رفع کنند، بسیاری بر این باور بودند که با توجه به رای مردم دیگر زمان آن است که هاشمی به نمازجمعه برگردد. درخواستی که هم از سوی هاشمی و هم از سوی ستاد نمازجمعه بیپاسخ ماند. حالا بعد از درگذشت هاشمیرفسنجانی باید گفت که بعد از سال ۸۸، خطبه نمازجمعه هاشمی بر دل طرفداران او ماند. دیگر تهران شاهد خطبههای هاشمی نخواهد بود. خطبههایی که همیشه تیتر اصلی رسانههای ایران و جهان بود.
علاوه بر این هاشمیرفسنجانی پس از خطبههای نمازجمعه در سال ۸۸، از تریبونهای عمومی و ارتباط مستقیم با توده مردم محروم شد. در تمامی سالهای پس از رویدادهای انتخاباتی ۱۳۸۸، اگرچه یار دیرین امام و رهبری به استانهای گوناگون سفر میکرد و در شهرهای مختلف اقامت میگزید اما به وی اجازه برگزاری هیچ دیدار عمومی داده نشد و به این ترتیب حتی در زادگاهش – رفسنجان- که هاشمی حداقل سالی یکبار به استان کرمان و سفر میکرد نیز هیچ دیداری با توده مردم و سخنرانی عمومی ترتیب نداد. این درحالی است که پیش از سال ۸۸، آیتالله در عمده سفرهایش حداقل یک دیدار عمومی داشت و خبر آنچه از طریق رسانههای دیداری و شنیداری و چه از طریق رسانههای مکتوب به اطلاع عموم میرسید.
برادر و رییس دفتر آیتالله هاشمی در مجمع تشخیص مصلحت نظام در مصاحبهای با ایلنا، علاوه بر هجمههایی که از سوی بدخواهان و فرصت طلبان به آیتالله وارد میشود به ارزیابی عملکرد دولت پرداخت و دولت احمدینژاد را نقد کرد. وی به انتخابات پیش رو و برنامهریزی اصلاحطلبان اشاره کرد و وضعیت اصلاحطلبان را خوب توصیف کرد. محمد هاشمی نگران انتخابات شوراهاست و بهترین شیوه را برای پیروزی یک جریان سیاسی ارائه یک لیست به مردم میداند که در آن افراد متخصص و شناخته شده حضور داشته باشند. وی یادآورشد که هر استان به تعداد نیازش نماینده معرفی کند. برادر آیتالله هاشمی معتقد است که احمدی نژاد کشور را دچار بحران کرد و وقتی روحانی دولت را تحویل گرفت رشد اقتصادی منفی ۵/۵ و تورم بالای ۴۰ درصد بود، بیکاری در کشور بیداد میکرد و طبیعی است دولت نتواند در یک دوره فرصت کند تمامی این خسارات را جبران کند اما روحانی تا حدودی توانسته افسار این مشکلات را بکشد و پایان دهد. وی معتقد است منصفانه قضاوت کنیم و شرایط را به یاد بیاوریم متوجه خواهیم شد روحانی چه کار بزرگی انجام داده، درست است مشکلات و معضلاتی وجود دارد اما به نسبت گذشته کشور دارای ثبات بیشتری است. هاشمی از انتخابات نیز سخن میگوید و اینکه اصولگرایان در انتخابات ریاستجمهوری دیگر موفق نخواهند شد زیرا سایر جریانها اگر هر کدام برای خود ضریب نفوذی بالای ۲۰ درصد داشته باشند با ائتلافی که صورت میگیرد ضریب آنها به ۶۰ درصد میرسد که خود این امر پیروزی را برای آنان به ارمغان خواهد آورد.
هاشمی تا زنده است مورد هجمه قرار خواهد گرفت
برادر آیتالله هاشمی در خصوص ریشه حمله به آقای هاشمی و برخوردها با ایشان گفت: این هجمهها به امروز و دیروز بر نمیگردد در سریال معمای شاه که پخش میشود مشاهد میکنید آقای هاشمی یکی از آن افرادی هستند که مورد شکنجه و خشونت بسیار زیادی قرار میگیرد و مطالبی را علیه او مطرح میکنند. باید به یاد داشته باشیم انقلابی مثل انقلاب ما دوستان و دشمنان زیادی دارد آیتالله هاشمی یکی از استوانههای انقلاب هستند، ایشان از ابتدای نهضت تا به امروز حضور داشتند و عدهای دست به تخریب ایشان بزنند. زمانی مطرح کردند ایشان خاک ریز اول است و اگر میخواهیم امام را تخریب کنیم ابتدا باید هاشمی را مورد حمله قرار دهیم، روز دیگر هم مطرح کردند اگر میخواهیم رهبری را مورد هجمه قرار دهیم باید هاشمی را تخریب کنیم.
تخریبکنندگان هاشمی معلوم نیست از کجا تحریک شدهاند
محمد هاشمی تصریح کرد: خلاصه همیشه به دلایل مختلف آیتالله هاشمی مورد همجه عدهای بودند، متاسفانه باید گفت کسانی که در داخل دست به تخریب ایشان میزنند از تیپ افراد تند و فاقد اخلاق هستند عده دیگری نیز معلوم نیست از کجا تحریک شدهاند و تازگی هم ندارد تا هاشمی این شخصیت موثر و تاثیرگذار زنده است همیشه مورد هجمه دشمنانمان انقلاب و نظام خواهد بود. وی افزود: طبیعی است ما داریم وارد فضای انتخابات میشویم قطعا اینگونه رفتارها نیز زیادتر خواهد شد، در بحث تهمت و تخریب ذکر این نکته ضروری است گاهی این رفتارها برعکس میشود یعنی افراد با این رفتارها محبوبتر میشوند. مگر آیتالله هاشمی سالیان سال مورد تخریب و تهمت قرار نگرفت اما دیدیم رویکرد مردم به ایشان چگونه بود، اگر قرار بود این رفتارها نتیجه داشته باشد آقای هاشمی امروز ۵ رای هم در کشور نداشت بنابراین همیشه تهمت و تخریب نتیجه مطلوب برای تخربکنندگان ندارد بلکه عملکردی برعکس دارد، مثلا در جریان برجام ما شاهد این دست رفتارهای زیاد بودیم.
جناحهای سیاسی باید با یکدیگر به گفتوگو بنشینند
هاشمی افزود: فضای سیاسی کشور نیاز به آرامش دارد، مردم دیگر دوست ندارند شاهد اختلافات و درگیرها و بد اخلاقیهای سیاسی و اجتماعی باشند. گفتمان در بین نیروهای داخلی کشور فرقی هم نمیکند از کدام دسته یا جناح باشند؛ اصولگرا، اعتدالیون و اصلاحطلبان در هر بعدی و سطحی باید بتوانند با یکدیگر گفتوگو داشته باشند که خود این مساله نتایج مطلوبی به همراه دارد و یک قدم کشور را از اختلاف و تشنج دور میکند.
هاشمی رد صلاحیت شد چون ۳۰ میلیون رای داشت
هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا اصلاحطلبان شرطی برای حمایت از روحانی در سال ۹۲ گذاشته بودند؛ گفت: اگر شرط و شروطی هم وجود داشته اطلاعی از آن ندارم، اما تصور نمیکنم چنین اتفاقی افتاده باشد. شاید بعدها برای تشکیل کابینه توقعاتی وجود داشت که اطلاعی ندارم. سال ۹۲ فضای خاصی در کشور وجود داشت، در آن سال علاوه بر آقای هاشمی چند چهره شاخص دیگر از اصلاحطلبان نیز در انتخابات ثبتنام کردند. به خاطر دارم وقتی این افراد متوجه ثبتنام آیتالله هاشمی شدند، میخواستند از شرکت در انتخابات انصراف دهند حتی خود روحانی نیز تصمیم گرفت به نفع ایشان کنار بکشند. این افراد به دفتر آیتالله هاشمی آمدند و تصمیم خود را به سمع و نظر ایشان رساندند، اما ایشان به آنها گفت: «فعلا دست نگه دارید تا ببینم شرایط به چه گونهای پیش میرود. بعد از اینکه صلاحیت آیتالله هاشمی تایید نشد دو گزینه بیشتر پیش روی جریان اصلاحات قرار نگرفت. روحانی و عارف؛ صحبتهایی شد که منجر به این شد نهایتا عارف به نفع روحانی از شرکت در انتخابات منصرف شود. البته ذکر این نکته ضروری است در نامهای که عارف برای کنارهگیری از انتخابات نوشت او در آن قید نکرد که به نفع روحانی و در حمایت از او در انتخابات شرکت نمیکند.
وی در پاسخ به این سوال که دلیل رد صلاحیت آیتالله هاشمی چه بود، گفت: در همان سال همگان به خوبی میدانستند آیتالله هاشمی پیروز میدان انتخابات خواهد بود. اصولگرایان به خوبی میدانستند ایشان ۳۰ میلیون رای دارد. وقتی رد صلاحیت شدند جریان تند عناوینی مانند کنترل هاشمی را به کار میبردند، آنها صلاح کشور را در این میدانستند که آیتالله هاشمی پیروز میدان نباشد.
از این جهت هم رد صلاحیتش کردند. هاشمی تصریح کرد: زمانی که آیتالله هاشمی ثبتنام کردند موج جدیدی راه افتاد. همین موج هم باعث پیروزی روحانی شد. به خاطر دارم وقتی ایشان رد صلاحیت شدند مردم بسیار ناراحت و سرخورده شدند و مرتب به دفتر ایشان میآمدند و ابراز نگرانی میکردند. سال ۹۲ برای اولین بار در تاریخ انقلاب و انتخابات شاهد بودیم آیتالله هاشمی از یک نفر نام بردند و صراحتا به مردم معرفی کردند، به یاد ندارم در هیچ زمانی ایشان اینگونه گزینه انتخابی خود معرفی کرده باشند در گذشته معیارها رو میگفتند و ما از قرأتشان متوجه میشدیم منظورشان کیست اما در سال ۹۲ بر اثر خواسته مردم رسما اعلام کردند به روحانی رای دهید آن هم به این دلیل که در جبهه اصولگرا برخی از کاندیداها در درون خودشان اعلام میکردند هاشمی از ماست. ایشان با این اعلام صریح شک و شبهاتی را که وجود داشت از بین بردند.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد