16 - 06 - 2021
قهر با دنیا هزینه دارد
گروه بازرگانی- از آنجا که مهمترین مساله دولت بعدی مسائل اقتصادی است، کاندیداهای سیزدهمین دوره ریاستجمهوری سعی دارند تا در اظهارنظرهای خود پای مسائل اقتصادی را به میان بیاورند و با ارائه آمار و ارقام مختلف، خود را نسبت به معضلات اقتصادی آگاه نشان دهند و برنامههایی بیپشتوانه ارائه کنند تا اعتماد عموم مردم را به دست بیاورند اما واقعیت این است که بازی با آبرو و حیثیت کشور با ارائه آمارهای نادرست توسط نامزدها، هیچ مشکلی از مردم حل نمیکند و تنها به چالشهای اقتصادی در کشور دامن میزند. در این میان اما فعالان بخش خصوصی بر این باور هستند که مسائل اقتصادی از جمله مواردی بوده است که در مناظرات انتخاباتی کمتر به آن پرداخته شده است و پس از ایراد گرفتن کاندیداها از وضعیت موجود و عملکرد یکدیگر، در نهایت مدینه فاضلهای تبیین شده که نمیتواند به اقتصاد و معیشت مردم کمکی کند. در واقع کارشناسان بر این عقیده هستند که نامزدها بهجای پرداختن به رفع مشکلات به دنبال اتهام زدن هستند در حالی که این اقدامات و ایراد گرفتنها مشکلی را حل نمیکند و تبعات اعلام آمار و ارقام اشتباه و اظهارنظرهایی که در تقابل این نامزدها با یکدیگر مطرح میشود، میتواند اوضاع اقتصادی کشور را بحرانیتر کند. اما آنچه قابل تامل است اینکه قریب به اتفاق نامزدهای ریاستجمهوری با وجود اینکه شعاری صحبت میکنند اما به این حقیقت پی بردهاند که قهر با دنیا هزینه دارد. بنابراین در مورد برجام و FATF همه اعلام کردند که مشکلی ندارند.
اشاره به هزینه دور زدن تحریمها
در همین خصوص عضو اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد: در مورد برجام و FATF همه اعلام کردند که مشکلی ندارند. گرچه بیشتر بحثهای مطرحشده کلیگویی بود اما دست کم مشخص شد در کلام قبول داشتند که قهر کردن با دنیا و مذاکره نکردن به زبان دنیا سالها برای ما هزینه داشته است که یکی از هزینههای آن دور زدن تحریمها بوده که همتی رییس کل سابق بانک مرکزی به آن اشاره کرد. ما این موضوع را به فال نیک میگیریم، اگر خروجی مناظره تنها تایید برجام و FATF باشد و غوغاگریها و سیاسیکاریهای یکسری آدم نابلد درست نباشد، خود یک نکته مثبت است.
علی شریعتی در مورد مسائل مطرح شده حول موضوع FATF توسط کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری اظهار کرد: وقتی یک مساله حقوقی و تجاری وارد مناظرات ریاستجمهوری میشود که حالت مناظره، مچگیری و گفتوگوی سیاسی دارد نشانگر این است که مساله در سالهای گذشته سیاسی شده و در آن وقفه افتاده است. نکته مثبت موضوع این است که هیچ یک کاندیداها از هر طیفی موضوع FATF را رد نکردهاند. حتی رییسی گفت که ما با برجام موافق هستیم، شما توافق آن را انجام دهید و ما ادامه میدهیم.
شریعتی با اشاره به صحبتهای سعید جلیلی بیان کرد: صحبتهای جلیلی دو فراز داشت. در ابتدا به طور کلی اعلام کرد که مخالف چیزی که برای مردم باشد نیست ولی در کلی نگاهش به تجارت داخل بود. موضوع FATF را هم رد نکرد اما تایید هم نکرد.
برخی از برنامهها هیجانی بود
وی در ادامه تصریح کرد: همه دوستان سعی کردند در حوزه صادرات مثبت ظاهر شوند که این موضوع را به فال نیک میگیریم ولی برخی از برنامهها هیجانی بود و شاید عملی نباشد؛ برای مثال برنامه آقای جلیلی در مورد مرزنشینان که طبق آن هفت میلیون مرزنشین و کولبر را صادرکننده میکنیم. این کارها شعاری است و با مفهوم آکادمیک پربازده صادرات فاصله زیادی داشته و بیشتر کاربرد انتخاباتی دارد. اما تعامل با دنیا و توسعه تجارت را همه تایید کردند.
عضو اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به سوالی پیرامون برآورد وی از میزان ارائه برنامه از سوی کاندیداها گفت: با صحبت در حد چند دقیقه و نشان دادن یک منحنی در حد یک ثانیه برنامه دقیقی ارائه نمیشود، البته دوستان گفتند که از ۷۰۰۰ صفحه تا ۳۰۰ صفحه برنامه دارند اما باید اینها را در عمل دید چراکه در فضای چند دقیقهای مناظره نمیشد توقع چندانی داشت.
وی خاطرنشان کرد: اگر صادقانه بگویم؛ شعارهای اقتصادی مطرحشده را مثبت ارزیابی نمیکنم. دوستانی که منتقد وضع موجود بودند، محدودیت تحریم و کرونا را در نظر نمیگرفتند و سعی میکردند حمله تندی به وضعیت موجود داشته باشند، اساسا کسی هم از آن جناح حضور نداشت. در این میان همتی سعی میکرد که برنامههایی را به طور کلی ارائه دهد.
شریعتی همچنین متذکر شد: تکلیف زاکانی و رضایی هم مشخص بود و میخواستند به بحث هیجان دهند. از طرفی قاضیزاده سعی کرد برنامه ارائه دهد، نگاه جلیلی به داخل بسیار افراطی بود که نگاه بهینهای نیست و بیشتر شعارزده است. آقای رییسی هم که خود اذعان دارند که تخصصی در اقتصاد ندارند و دوست دارند که فضا را به طور کلان هدایت کنند. در مجموع نمیتوان نگاه مثبتی به برنامههای شعاری مطرحشده در مناظرات داشت اما اینکه همه در مورد وضعیت اقتصادی کنونی صحبت میکردند نشانگر این است که دغدغه مردم بخش اقتصادی است.
بازی با آبرو و حیثیت کشور
در این رابطه همچنین نایبرییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ارائه آمار و ارقام نادرست با آبرو و حیثیت کشور بازی میکند، گفت: آمارهای نادرست ارائهشده توسط نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری برای کشور و مردم زیانبار است.
هیبتاله اصولی اظهار داشت: با نزدیک شدن به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، نامزدها بهجای پرداختن به رفع مشکلات به دنبال اتهام زدن هستند.
نایبرییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران بیان داشت: نامزدها اگر زمان موجود را برای روند رفع موانع، ارائه برنامهها و اعلام اهداف خود صرف کنند به نتایج بهتری دست خواهیم یافت.
وی تاکید کرد: ایران کشور ثروتمندی است، اما نیاز به مدیری مدبر با برنامههای عملیاتی دارد تا رفاه نسبی برای همه شهروندان حاصل شود.
ایراد گرفتن مشکلی را از مردم حل نمیکند
وی با بیان اینکه ایراد گرفتن مشکلی را از مردم حل نمیکند، خاطر نشان کرد: ایران با داشتن منابع سرشاری مانند نفت، گاز، نیروی انسانی و غیره کشوری غنی است و نامزدهای انتخاباتی بهجای انتقاد از یکدیگر، برنامههای قابل اجرای خود را با استفاده از منابع موجود برای مردم تشریح کنند.
اصولی با بیان اینکه مناظرههای برگزارشده میان نامزدهای سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری نتیجهای برای مردم به دنبال نداشت، اظهار داشت: ارائه آمار و ارقام غلط نه فقط بر جامعه، که بر دیدگاه کل جهان نسبت به کشورمان تاثیر میگذارد.
وی افزود: آماری که در مناظرهها به مردم اعلام شد هیچ قرابتی با امکانات، درآمد سرانه و تولید ملی کشور نداشت و وعدههای ارائهشده نیز در این زمینه قابل اجرا نیستند.
نایبرییس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه ارائه آمار و ارقام نادرست با آبرو و حیثیت کشور بازی میکند، تاکید کرد: پرداختن نامزدهای انتخاباتی به مسائل جزئی و بیاهمیت برای مردم و جامعه زیان به همراه دارد. وی خاطرنشانکرد: تنها بخش اندکی از جامعه در مورد اعداد و آمار اطلاعات دارند و بقیه مردم وعدههای اقتصادی نامزدهای انتخاباتی را باور میکنند که منجر به انتخاب اشتباه شده و نتایج منفی به دنبال دارد.
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد