21 - 02 - 2022
دماسنج تورمی
«جهانصنعت»- مرکز آمار تحولات شاخص قیمت مصرفکننده در بهمن را منتشر کرد. بر اساس این گزارش، نرخ تورم سالانه بهمن ماه ١۴٠٠ برای خانوارهای کشور به ۴/۴۱ درصد رسیده که نسبت دی ماه یک واحد درصد کاهش نشان میدهد. نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب ۸/۴۰ درصد و ۲/۴۴ درصد است که برای خانوارهای شهری یک واحد درصد کاهش و برای خانوارهای روستایی ۶/۱ واحد درصد کاهش داشته است.
در این ماه نرخ تورم نقطه به نقطه به ۴/۳۵ درصد رسیده که نسبت به دی ماه ۵/۰ درصد کاهش داشته است. منظور از نرخ تورم نقطهای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است به این ترتیب خانوارهای کشور در بهمن امسال به طور میانگین ۴/۳۴ درصد بیشتر از بهمن سال گذشته برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند. نرخ تورم نقطهای گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» با کاهش ۹/۱ واحد درصدی به ۷/۴۰ درصد و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» با افزایش یک واحد درصدی به ۵/۳۲ درصد رسیده است.
نرخ تورم نقطهای برای خانوارهای شهری ۳/۳۵ درصد اعلام شده که نسبت به ماه قبل ۵/۰ واحد درصد کاهش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ۸/۳۵ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ۷/۰ واحد درصد کاهش داشته است.
نرخ تورم ماهانه نیز در بهمن کاهش یافته است. در این ماه، نرخ تورم ماهانه به ۱/۲ درصد رسیده که در مقایسه با دی ماه ۳/۰ واحد درصد کاهش داشته است. تورم ماهانه برای گروههای عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» و «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» به ترتیب ۹/۳ و ۱/۱ درصد بوده است. نرخ تورم ماهانه برای خانوارهای شهری دو درصد است که نسبت به ماه قبل ۵/۰ واحد درصد کاهش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ۷/۲ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ۸/۰ واحد درصد افزایش داشته است.
بررسی تورم بهمن ماه نشان میدهد که با وجود عقبنشینی اندک تورم کماکان در حال تجربه تورمهای بالای ۴۰ درصدی هستیم. ضمن آنکه تغییرات قیمتی در کالاهای مصرفی کماکان بالاست به طوری که تورم نقطهای کالاهای خوراکی در بهمن امسال ۲/۵۴ درصد بوده است. همچنین تورم ماهانه این اقلام حدود چهار درصد بوده است. این مساله نشان میدهد که کالاهای خوراکی که ضریب اهمیت زیادی در سبد معیشتی خانوارها دارد تورم بالایی را تجربه میکند و قدرت خرید خانوارها را تضعیف کرده است. بنابراین هرچند به ظاهر و بر اساس آمار تورم رو به کاهش است، اما واقعیتها نشان از افزایش روزانه و هفتگی قیمتها دارد. این رویه به ویژه در مورد کالاهای ضروری مردم بیشتر دیده میشود. از همینرو است که کماکان این پرسش باقی میماند که چرا نرخهای اعلامی با واقعیتهای موجود در بازار مطابقت ندارد؟
لطفاً براي ارسال دیدگاه، ابتدا وارد حساب كاربري خود بشويد